Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
876
0

Крок назад – два вперед?

Львівську «Енергію» привітали зі срібними нагородами ЧУ з футзалу

Крок назад – два вперед?

Крок назад – два вперед? 

Саме таке завдання, перефразувавши не надто поважаного у нас класика світової революції, поставив перед командою президент СК «Енергія» Олександр Стефанків. Справді, друге місце після минулорічного «золота» – це крок назад, однак і футзалісти, і тренери, і керівники «зелено-білих» горять бажанням виправити становище, та ще й успішніше в майбутньому виступити на євроарені.

А в понеділок представників «Енергії» вітали зі срібними медалями. За останні три роки одне «золото» і два «срібла» – це теж вагомий показник. Цього разу нагороди «енергетикам» вручали перший віце-президент Асоціації міні-футболу (футзалу) України Володимир Братусь, начальник управління фізкультури і спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода та член виконкому ФФУ, голова Федерації футболу Львівської області Ярослав Грисьо. Без відзнак не залишився ніхто, а на святі були присутні якраз ті люди, які долучаються останніми роками до перемог та успіхів «Енергії» і які прикладуть усіх зусиль, щоб і надалі львівська команда була серед лідерів не тільки українського, а й світового футзалу.

Коментарі

Володимир БРАТУСЬ (перший віце-президент Асоціації міні-футболу (футзалу) України):
- Розцінюю цьогорічний виступ «Енергії» як успішний. Незважаючи на те, що на неї як на чемпіона суперники налаштовувалися по-особливому, гравці зуміли продемонструвати силу волі, показати спортивну майстерність і фінішувати у підсумку другими. А от в Кубку європейських чемпіонів «Енергія» поступилася майбутньому володарю трофею – команді з Єкатеринбурга. Це теж достойний результат.

Ярослав СТАСЮК (перший заступник голови правління ВАТ «Львівобленерго»):
- Хоч ми, звичайно, більше розраховували на «золото», все ж і «срібло» чемпіонату – непоганий результат. На нашу команду тепер усі налаштовувалися як на чемпіона, тому й не вдалося у всіх матчах досягнути максимуму. Але тепер перед хлопцями стоїть завдання вибороти золоті медалі і Кубок України.

Олександр СТЕФАНКІВ (президент СК «Енергія»):
- Так, це справді крок назад. Але ми спробуємо виправити становище наступного чемпіонату. Ще раз підтвердилося правило, що важче утримати лідерство, ніж здобути його. У деяких іграх наші гравці дещо недооцінили суперників, що призводило до несподіваних результатів не в нашу користь навіть під час домашніх поєдинків. Звідси і різниця від «Шахтаря» у 13 очок. Однак через виступи у Кубку УЄФА ми відчули, чого нам потрібно прагнути. Це зовсім інша атмосфера – від роздягальні до суддівства. Гравці зіткнулися з іншими стилями ведення гри, трохи відійшли від стереотипів чемпіонату України. А те, що поступилися майбутньому володарю Кубка УЄФА «ВІЗ-Сінарі» лише в один м’яч, свідчить про немалий потенціал нашої команди.

Валерій ЛЕГЧАНОВ (капітан «Енергії»):
- Чемпіонські золоті медалі цього разу нам вибороти не вдалося. Але думаю, що ми зберемося і наступного сезону таки доведемо, що є найсильнішими в Україні...

Сергій ВАЦЯК (гравець «Енергії»):
- В Європі «Енергія» могла виступити і краще. Вважаю, що поразка від «Бенфіки» в основному етапі не є закономірною, ми мали шанси переламати хід подій на свою користь. В елітному раунді тільки від російської «ВІЗ-Сінари» були слабшими, хоч і програли тільки в один м’яч (1:2), а от поразка від румунів взагалі образлива, адже клас нашої команди вищий. Тому вважаю, що на євроарені повністю себе не реалізували. Так само не вдалося виграти і Кубок України, хоч по ходу ми і пройшли найважчого суперника – «Шахтар». А це єдиний трофей України, якого у нас наразі немає. Тому повного задоволення від сезону не отримали. Але на це є і свої причини. Від нас пішли досвідчені виконавці (Брунько, Ткаченко), прийшли молоді гравці, це хороші хлопці, але стабільності і досвіду їм ще трохи бракує. Будемо намагатися наступного сезону знову стати першими в чемпіонаті і виграти Кубок.

Віталій ПАВЛИШИН 

www.energia.lviv.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.