Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
843
0

На шляху – шотландський бар’єр

28 травня в шотландському місті Перт національна жіноча збірна України проведе свій черговий матч

На шляху – шотландський бар’єр

Підопічні Анатолія Куцева по праву вважаються фаворитами п’ятої відбірної групи, адже поки не втратили жодного очка. Такий же показник і у датчанок, тож гра з шотландками має для українок неабияке турнірне значення. Початок − о 22.30 за київським часом. 

15 легіонерок
У складі нашої збірної до Британії вирушило 18 виконавиць, троє з яких представляють вітчизняні клуби. Одного гравця делегував німецький «Нюрнбергг», інші грають в елітному дивізіоні чемпіонату Росії, причому відразу п’ятеро захищають кольори чемпіона цієї країни − «Звєзди-2005».

Переможна серія
У Перті українська команда проведе свій п’ятий поєдинок у поточній кваліфікації. У попередніх зустрічах наші дівчата уникнули очкових втрат, двічі перемігши словачок (4:0 та 5:0), шотландок (2:1) та португалок (1:0). Продовжити свою успішну серію вони матимуть змогу на затишному стадіоні «Макдаярмід Парк», що здатен вмістити трохи менше 11 тисяч глядачів.

Настрой суперниць
Можна не сумніватися, що суперниці «синьо-жовтих» зроблять усе, аби взяти реванш за червневу поразку в Маріуполі. «Дуель з Україною − надважлива для нас, адже виграш значно покращить наше турнірне становище. Розумію, що у гостей − потужний колектив, втім, ми налаштовані вчинити їм гідний опір», − говорить наставник британських футболісток Анна Сигньюл.

Головний конкурент
Як і підопічні Анатолія Куцева, їхні головні конкуренти за першу сходинку в 5-й групі − датчанки − після п’яти матчів мають стовідсотковий результат у відборі. Втім, очні побачення України і Данії − ще попереду. За регламентом, до фінальної частини Євро-2009, яка пройде у Фінляндії з 23 серпня по 10 вересня, автоматично потрапляють переможці груп, тоді як другі та чотири найкращі треті команди зіграють у жовтневих стикових зустрічах плей-офф.

Склад збірної України
Воротарі: Ірина Зварич («Росіянка» Червоноармійськ, Росія), Надія Баранова («Звєзда-2005» Перм, Росія);
Захисники: Алла Лишафай, Олена Ходирєва (обидві − «Звєзда-2005» Перм, Росія), Валентина Котик («ШВСМ-Ізмайлово» Москва, Росія), Ірина Василюк («Енергія» Вороніж, Росія), Олена Мазуренко («Нюрнберг» Німеччина);
Півзахисники: Віра Дятел, Наталя Зінченко (обидві − «Звєзда-2005» Перм, Росія), Дарина Мільчевська («Легенда»), Людмила Лемешко («ВДВ-Рязань», Росія), Людмила Пекур, Тетяна Чорна (обидві − «Росіянка» Червоноармійськ, Росія), Наталя Сухорукова, Юлія Ващенко (обидві − «Житлобуд-1»);
Нападаючі: Дар’я Апанащенко («ВДВ-Рязань», Росія), Ольга Бойченко («Легенда» Чернигів), Світлана Фришко (СКА Ростов, Росія).

Турнірна таблиця 5-ї групи


28 травня
Данія − Словаччина
Шотландія − Україна

22 червня
Україна
− Данія

27 вересня
Україна
− Португалія

28 вересня
Шотландія − Словаччина

1 жовтня
Данія − Україна
 
Костянтин Паткевич

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.