Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Велоспорт
| Обновлено 02 июля 2019, 12:10
3089
0

У день спортивного журналіста – на байк!

Четвертий Media World Cup з велоспорту відбувся у Польщі

| Обновлено 02 июля 2019, 12:10
3089
0
У день спортивного журналіста – на байк!
Олександр Гливинський

Спортивні журналісти, в яких 2 липня - міжнародне  професійне свято – не звикли його якось відзначати. Як правило, медіа будь-які святкові дні проводять на роботі. Але це не означає, що журналісти не готові до активного відпочинку, особливо, якщо хтось із них береться його організувати.

Традиційні велоперегони

Media World Cup або Кубок світу з велоспорту серед медіа польський видавець Маріуш Херман та його команда організували вже учетверте. Традиційно на це змагання приїжджають люди з медіа-світу (крім «класичних» журналістів, це і блогери, фахівці піару, маркетингу та суміжних медіа-галузей). У середньому, щороку збирається близько 100 учасників – не лише з Європи, а й з інших континентів: традиційно близько десятка осіб приїздить з Китаю, бували учасники навіть з Бразилії.

Українська медіа-вело-команда бере участь у Кубку світу, що включає у себе і змагання з маунтінбайку, і класичну шосейну гонку – з прем’єрного  Туру, що відбувся навесні 2017-го. Цього року синьо-жовті були представлені тернополянами Олегом Пастущиним («Газета номер один») та Миколою Шманьовим («ІН ТБ»), а також прес-аташе національної команди з футболу  Олександром Гливинським, який є капітаном Ukraine Media Cycling Team.  

Мальовничі місця 

Після попередніх турів, що пройшли біля Перемишля, у Кракові та на Мазурах, польські організатори вирішили провести Кубок світу  на трасах неподалік  історичного Любліна. Традиційно самі перегони відбуваються у мальовничих місцях поблизу міста, де поселяються учасники. Ось і цього разу траса для маунтінбайка пролягала у лісах поблизу Казімеж-Дольного, що входить до так званого туристичного трикутника. Шосе їхали неподалік іншої туристичної перлини – міста  Замость. За день до перегонів  на залік учасники спільно проїхали 28 кілометрів на маунтінбайках лісами та полями Люблінського воєводства, двічі перепливаючи Віслу на поромі.

Зустріч старих друзів

Найбільша цінність таких зібрань -  у  спілкуванні медіа  з різних країн. Приїжджаючи щороку до Польщі звідусіль, постійні учасники  вже стали добрими друзями. Відтак чергової  зустрічі всі чекають з нетерпінням – завжди є що обговорити і чим поділитися. На відміну, від України, в інших країнах Європи вело-сайти достатньо популярні.  Зважаючи на те, як збільшується  у нас число людей, які віддаютьь перевагу саме велотуризму, розвивати цей напрямок просто необхідно.

Перегони MTB

MTB-рейс на 16 кілометрів складався з трьох кіл по гористій місцевості у лісі. Траса доволі вимоглива до рейсерів, технічно складна. Але їхалося просто у задоволення! Коли вириваєшся з міста і навколо тебе - тиша лісу, круті схили і високі підйомі – відпочиваєш душею!

Перемогли серед жінок та чоловіків польські учасники Евеліна Бояновська та Кшиштоф Криштофорський, які є затятими шанувальниками маунтінбайку.

Варте уваги й друге місце 55-річного італійця Леонардо Ольмі. Цікаво, що разом із Леонардо  до Польщі приїхав і  його 89-річний батько, який участі у перегонах, щоправда,  не брав, але активно настановляв сина перед заїздом.

Наші успіхи

Українець  Олег Пастущин фінішував у своїй віковій категорії (старші 50 років) на другій позиції, поступившись лише згаданому італійцю (в абсолютному заліку Олег посів 15 місце). Микола Шманьов став одинадцятим в «абсолюті», Олександр Гливинський – 38.

Шосейні хитрощі

Шосейні перегони на 53 кілометри також подарували видовище по ходу  та яскравий фінішний спурт. Упродовж рейсу  Тімо Шох з Німеччини постійно  розривав пелотон і зробив 30-секундний відрив, однак згодом основна група наздогнала німця. Наприкінці гонки Тімо  знову організував ривок, за ним вчепилися голландець Сйорс Бокебом, який вже перемагав на Кубку світу два роки тому,  і два польських гонщики.  Однак, якщо Сйорс і Тімо змінювалися упродовж відриву, намагаючись підтримувати високий темп, то два поляки вперто сиділи «на хвості», не бажаючи витрачати сили. Як наслідок, Сйорс і Тімо теж перестали мінятися і пелотон наздогнав втікачів  на останніх 5 кілометрах.

Яскравий спурт Сйорса Бокебома

На фініші Сйорсу серйозно допоміг його друг  Нік де Райке. Бельгієць виконав роль «грегорі», провівши голландця до фінішного відрізка на центральних вулицях Замостя. Бокебом, вискочивши з-за спини приятеля, увімкнув свій фірмовий фінішний спурт і  обставив  двох поляків, котрі  так само вели один одного до вирішальної розбірки! Тімо Штох не є сильним спринтером, а тому поступився опонентам на заключних метрах і у призи не потрапив. Друге й третє місця забрали хитрі поляки.

Німецька допомога українцям

Наші хлопці Микола Шманьов та Олег Пастущин були у другій групі фінішерів.   Що цікаво, на рівних з хлопцями їхала дружина  Тімо - Мелані. Мешканка Інгольштадта  виявилася дуже сильною рейсеркою і,  в один момент,  сильно допомогла українцеві  під час перегонів. Коли ногу Олега Пастущина скрутив корч, Мелані підштовхнула його за сідло на крутому підйомі, не давши відстати від групи! Такі жести дуже цінуються!  Разом з польським колегою Микола з Олегом, у четвірці з Мелані, досягли фінішу, відставши всього лиш на 3 хвилини 20 секунд від переможця! Блискучий результат!

Микола Шманьов був на фініші 21-им, Олег Пастущин – 23-им. При цьому у своїй віковій категорії Олег знову був у призах, ставши бронзовим призером!

Капітан команди Олександр Гливинський зумів повністю пройти трасу, чого у шосейних перегонах він досяг вперше, відтак є від чого отримати сатисфакцію і працювати над витривалістю та покращенням результатів!

Четвертий Кубок світу з велоспорту серед медіа подарував масу позитивних емоцій, дружнє спілкування та обмін думками, ознайомлення з культурою Люблінського воєводства, а ще  -  чудовим відзначенням міжнародного Дня спортивного журналіста! Бо що може бути краще активного відпочинку!

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Юрий Штемберг
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Француз получил солнечный удар в США. Его увезли с корта на коляске
Теннис | 19 марта 2024, 10:21 5
ВИДЕО. Француз получил солнечный удар в США. Его увезли с корта на коляске

Артур Казо не сумел доиграть первый матч отбора к тысячнику в Майами против Гарольда Майо

Вирт рассказал, кого считает основным вратарем сборной Украины
Футбол | 18 марта 2024, 19:42 2
Вирт рассказал, кого считает основным вратарем сборной Украины

Бывший голкипер «Шахтера» отдает предпочтение Андрею Лунину

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.