Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
970
0

Чи бути на берегах Дніпра жіночому Євро-2012?

Голова Комітету з проведення змагань ЄГФ відвідав міста, які претендують на проведення ЧЄ з гандболу

Чи бути на берегах Дніпра жіночому Євро-2012?

Чотири країни — Німеччина, Сербія, Україна та Франція — подали заявку до Європейської федерації гандболу на право проведення в 2012 році чемпіонату континенту серед жіночих команд. Якщо таке право отримає наша країна, то згідно з «Положенням» матчі відбуватимуться в чотирьох містах. Ними заявлені Київ, Запоріжжя, Львів та Харків.

З метою ознайомлення з містами-претендентами минулого тижня Україну відвідав голова Комітету з проведення змагань ЄГФ і член виконкому Ян Туїк. У столиці відбулася робоча зустріч голландського фахівця з заступником міністра України у справах сім'ї, молоді і спорту Мирославом Дутчаком. Було підтверджено зацікавленість нашої держави прийняти на своїх теренах такий представницький форум і визнано наявність низки проблем, які доведеться долати в разі успіху в тендері. Адже навіть Київський палац спорту потребував би значної модернізації, хоча загалом арена справила позитивне враження на нашого поважного гостя.

Як оновити «Юність»

Тим паче він зробив висновок про необхідність докорінної реконструкції запорізької «Юності». На жаль, йому не вдалося поспілкуватися з міським головою Євгеном Карташовим — той перебував у Києві. Тож-у мерії одного з керівників єврогандболу зустрічав заступник міського голови Олександр Кузьмін, який подарував йому ілюстровану книгу про індустріальне місто над Дніпром. Після невеличкої екскурсії, яку влаштував директор Палацу спорту Іван Лужаниця, саме й пішла мова про невідповідність технічних параметрів об'єкту вимогам турнірів найвищого рангу.
Оскільки пан Туїк є власником великої фірми, що спеціалізується на будівництві спортивних споруд, то даремно цю тезу не озвучував би. Все це не стало несподіванкою для віце-президента Федерації гандболу України, директора клубу «ZTR» Сергія Іванісова та президента Запорізької обласної федерації гандболу Павла Михайлика. Просто вкотре довелося почути про дисонанс між успіхами запорізьких команд і станом бази.

Мрія про 8-тисячник

Розповідаючи про харківську частину візиту Яна Туїка, генеральний секретар ФГУ Віктор Коноплястий зазначив певні переваги міського Палацу спорту над менш просторим, хоча й дуже комфортним Палацом спортивних ігор «Локомотив». Це не гра смаків, а жорстка градація: на груповому етапі мають бути три спорткомплекси з трибунами на З тисячі місць, один «п'ятитисячний»; другий раунд — це два зали — на 5 і 8 тисяч; фінальні ігри — критий стадіон на 12 тисяч глядачів. Цю тему порушували й при консультаціях з львів'янами, які привезли до Києва й презентували гостьовий проект ігрового палацу, розроблений разом із шведським партнером.

Коментуючи побачене, Ян Туїк підкреслив, що одним із пріоритетів має бути не тільки популяризація гри, а й розвиток повноцінної спортивної інфраструктури, яка потім залишиться в розпорядженні громад міст. Важливим складником місії в Україні він назвав пояснення розходжень між проведенням внутрішніх і європейських стартів. Приміром, на останньому чоловічому чемпіонаті Європи в Норвегії було акредитовано 900 представників ЗМІ. Ще було сказано, мовляв, не треба впадати у розпач, якщо з першого разу не вдасться отримати право на проведення чемпіонату Європи. Він навів приклад Словенії, яка здобула його тільки з третьої спроби. Такі масштабні змагання обіцяють країнам-організаторам величезну користь.


Анатолій ВЛАСОВ, «Спортивна газета»

EHF
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые с 2002 года. Известный клуб вышел в АПЛ + пары плей-офф Чемпионшипа
Футбол | 04 мая 2024, 16:38 3
Впервые с 2002 года. Известный клуб вышел в АПЛ + пары плей-офф Чемпионшипа

Завершен регулярный сезон в Чемпионшипе, в АПЛ вышли Лестер и Ипсвич

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 04 мая 2024, 09:00 7
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.