Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1330
0

КОСТЮК: «Мрію, щоб «Ураган» став чемпіоном!»

Перші підсумки сезону очима віце-президента НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

КОСТЮК: «Мрію, щоб «Ураган» став чемпіоном!»

ВАСИЛЬ КОСТЮК: «Мрію, щоб «Ураган» став чемпіоном!»

- Чому на думку віце-президента клубу цього сезону так і не вдалося виконати ті завдання, які були поставлені перед командою?
- Головна проблема - у невпевненості кожного гравця у своїх силах. Хлопці не були готові морально, психологічно виконати ті завдання, а тому просто «повипадали». Хоча командний дух в «Урагану» безумовно є. Але конкретно кожен футболіст має свої плюси, але й має мінуси. І свої плюси вони не в повній мірі використовують.

- Для «Урагану» - це вже четвертий сезон у вищій лізі. Чи став він черговим уроком для вас? Якійсь висновки ви для себе зробили?
- Знаєте, кожен матч є уроком, а не лише весь сезон. Тож, по кожній грі можна робити висновки, вчитися і давати пропозиції на наступні матчі. Але на то є тренер, якому ми довірили завершення чемпіонату.

- Ви є людина досить амбіційна. Коли сидите на трибуні, ви більше вболівальник чи переживаєте якійсь моменти, як гравець?
- На даний момент я ще й виконавець, а не вболівальник. У вболівальника емоції переповнюються, він кричить, підскакує. А от у мене терпнуть руки. Коли дивишся збоку, як зіграв певний гравець, я одразу думаю, як би я повів себе у даному епізоді на майданчику. Можливо, це через те, що я і досі залишаюся футболістом.

- Чи були для вас такі матчі, про котрі не хочеться навіть згадувати, або такі, які особливо запам'ятались і сподобались?
- Усі поєдинки наче перед очима. Не сподобався домашній матч проти «Єнакієвця». Перші десять хвилин наші гравці показали, що вміють і можуть грати. Але після пропущеного голу посипалися, почалися якійсь непорозуміння на лавці. Дуже сподобалися домашні матчі з львівськими «Таймом» і ТВД.

- Для вас вони були принциповими?
- Так, усі поєдинки з львівськими командами завжди є принциповими. По-друге, команда показала відповідний результат.

- З ким із керівництва інших клубів, в тому числі і львівських, ви підтримуєте товариські відносини?
- Стосунки підтримую практично з усіма. Дуже хороші у мене відносини з власником ТВД Мироном Кіндієм, з керівниками «Тайму», «Енергії», «Єнакієвця». З останнім ми за день перед грою досить довго спілкувалися про те, як він будує свій бізнес, оскільки практично самотужки тягне усю команду, без партнерів, як будує відношення з владою, як вирішує питання з побудовою нового спортивного залу в Єнакієвому. А ще зробили ставку на матч наших команд, але моя ставка не зіграла…

- Хотілося би дізнатися від вас інформацію про те, чи є певні зрушення щодо будівництва сучасного спорткомплексу у нас? І на якому етапі цей проект перебуває зараз?
- Ми співпрацювали з полтавською проектною організацією, що стала переможцем тендеру на проектування спортивного залу на базі старого ФОКу по вул. Симоненка, 13. Нас вже запрошували на технічну раду, і там цей проект було прийнято у цілому. Далі планувалося його винести на розгляд депутатів міськради для того, щоб затвердити і закласти кошти в бюджет розвитку для частини фінансування. Тобто, мільйон гривень вже на цей рік кожна було виділити. Але оскільки влада на сьогоднішній день блокується з кожного боку кожною фракцією, рішення про спорткомплекс навіть не було виставлене на розгляд. Загальна вартість цього проекту складає 9 млн. гривень. Спортивна арена розрахована на 2 тисячі вболівальників з VIP-трибунами, сучасним покриттям майданчика, багатофункціональним табло тощо.

- Виходить, наразі на цьому проекті можна поставити великий знак питання чи все ж три крапки?
- На мою думку, на даному етапі це навіть не три крапки, а цілих п'ять. Однак продовження однозначно мало би бути. Хто б не був при владі, сучасний спорткомплекс для нашого міста дуже потрібний, бо в Івано-Франківську є не лише міні-футбол, а ще й баскетбол і волейбол грають на високому рівні.

- Крім того, ви - ще й голова обласної Асоціації міні-футболу. Останній чемпіонат Івано-Франківщини зібрав рекордну кількість команд. Як оціните пророблену роботу у сезоні, що вже завершився?
- На сьогоднішній день я не до кінця задоволений роботою Асоціації, оскільки існує реальна проблема з кадрами, які могли б працювати у цьому напрямку і виконувати організаційні функції. Приємно, що кількість учасників набагато зросла у порівнянні з попередніми роками. Але крім проблеми в організації змагань (постійних переносів чи неявок на матчі), ми маємо лише один відповідний зал для проведення першості - манеж Коледжу фізвиховання, який і без того постійно завантажений. Нам потрібно пристосовуватись до графіку тренувань і матчів першої та другої команд «Урагану». Тому часто виникають деякі незручності, які пов'язані з переносами.

- Василь Костюк - людина, без якої «Ураган» міг і не відбутись, вже зараз може гордитися здобутками молодої зміни. Йдеться мова про команду 1992 року народження...
- Безумовно є відчуття того, що разом з колегами вклав якусь лепту у створенні цієї команди, і коли отримуєш якійсь позитивний результат від цього, це дуже тішить. Особливо, коли бачиш як у них в очах горить та іскорка перемоги, і вони відчувають, що «Ураган» - це команда не одного дня, а команда майбутнього. Тому ми намагаємось розкривати перспективних дітей, шукати юних талантів. Щодо результатів команди 1992 р.н., то дуже приємно, що є декілька молодих хлопців, які дійсно з самого початку відчули смак міні-футболу, змагаються і досягають найвищих результатів. Незабаром троє молодих «ураганівців» у складі збірної України поїдуть на турнір до Іспанії, це вже вагомий результат, це - наша найближча перспектива, наша майбутня зміна.

- З вашої ініціативи ці хлопці після дитячих і юнацьких турнірів потрапити у справжню чоловічу «м'ясорубку», змагаючись водночас у вищій лізі області та друголіговій першості України, а також граючи на студентських змаганнях...
- Я вважаю, що ігрова практика - це один з найкращих засобів у професійному рості та набутті досвіду. Справді, «м'ясорубка» для цих молодих хлопців була серйозна, тому що на такому рівні грають люди більш старші і досвідченіші. Але вихованці нашої школи показали хорошу гру, скажімо у кубку області дійшли до півфіналу...

- ... Де могли потягатися з «Ураганом-4», за який ви граєте. Що скажете?
- Мені було б соромно, якби мене наші молоді гравці обігравали. Напевне, я відмовився б від участі у такому матчі, нехай би «рвали» Юрія Костишина та Сергія Кривенького (посміхається).

- Нещодавно у Алушті завершився міні-футбольний турнір «Енергія-2008», на якому команда ВАТ «Прикрапаттяобленерго» посіла друге місце, а ви стали кращим бомбардиром. Чим, власне, запам'яталися вам ці змагання?
- Цей турнір зібрав вісім енергетичних команд, до складу яких увійшли і керівники високого рангу, і менеджери, і майстри. Загалом турнір пройшов на високому рівні. Усі учаники показали живий і безкомпромісний футбол, за винятком, мабуть, тільки команди Запоріжжя. Решта команд були приблизно рівними за класом. Наша команда виступала в Алушті в ролі організатора як переможець попереднього турніру. Ми пробилися до фіналу, але там поступилися молодшій команді з Полтави.

- Чи є у Василя Костюка заповітна мрія?
- В усіх анкетах усюди пишу, що моя головна мрія - щоб «Ураган» став чемпіоном України. Загалом мрій повинно бути багато у кожної людини. Головне, щоб було здоров'я та сімейне благополуччя.

Розмовляли Олег ЛАНЯК та Андрій МЕНIВ, www.uragan.if.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ПСЖ – Боруссия Д – 0:1. Короли перекладин и штанг. Видео гола и обзор
Футбол | 08 мая 2024, 00:50 0
ПСЖ – Боруссия Д – 0:1. Короли перекладин и штанг. Видео гола и обзор

Смотрите видеообзор ответного матча 1/2 финала Лиги чемпионов

На каком месте Ребров? Рейтинг коучей сборных, которые сыграют на Евро-2024
Футбол | 07 мая 2024, 22:45 5
На каком месте Ребров? Рейтинг коучей сборных, которые сыграют на Евро-2024

Наставник национальной команды Украины занимает 19-е место, лидер – Дидье Дешам

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.