Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
1400
0

U-19: «синьо-жовті» не впоралися з Іспанією

Із поразки почала свій виступ у відбірному еліт-раунді Євро-2008 (U-19) юніорська збірна України

U-19: «синьо-жовті» не впоралися з Іспанією

У середу, 22 травня, підопічні Олександра Лисенка в рамках кваліфікаційного турніру в 7-й групі, який проходить у Вірменії, поступилися іспанським одноліткам − 1:3.

Ці команди три місяці тому зустрічалися у спарингу і, напевне, непогано вивчили один одного. Як би там не було, розвідка на полі єреванського стадіону тривала недовго. У дебюті зустрічі команди обмінялися небезпечними моментами, а згодом рахунок було відкрито. Форвард київського «Динамо» Андрій Ярмоленко реалізував пенальті, призначений за порушення правил проти харків’янина Максима Білого − 1:0.

Втім, отямилися іспанці швидко, вже за чотири хвилини відновивши паритет. Ефектним та результативним ударом з кута штрафного майданчика відзначився форвард «Мальорки» Еміліо Нсуе. Згодом чемпіони Європи ледве не вийшли уперед, але м’яч після потужного «пострілу» Даніеля Парейо прийняла на себе стійка воріт Артема Кичака.

Другий тайм почався з атак української збірної, передню ланку якої підсилив ще один динамівець Артем Кравець. Тривалий час наші хлопці тримали у напрузі оборону іспанців, втім саме останнім вдалося схилити шальки терезів на свій бік. Стрімка контратака підопічних Гінеса Мелендеса завершилася передачею на вільного Аарона Нігуеса, і нападаючий грецького «Іракліса» вдруге змусив капітулювати нашого голкіпера − 1:2.

Реагуючи на такий перебіг подій, Олександр Лисенко випустив на поле ще двох свіжих гравців. «Синьо-жовті» пішли в атаку великими силами, проте втілити територіальну перевагу в голи їм не вдалося. Найнебезпечніший момент біля іспанських воріт виник за дві хвилини до фінального свистка, коли після штрафного у виконанні Білого суперників врятувала їхнього лише реакція голкіпера. Останнє ж слово залишилися за піренейцями, які поставили крапку в цій грі зусиллями все того ж Еміліо Нсуе.

За словами Олександра Лисенка, план на гру був обраний правильно, втім додержуватися його наші хлопці спромоглися лише перші 20-25 хвилин. Наставник зазначив, що іспанці грамотно скористалися позиційними помилками української оборони і перемогли цілком закономірно. Ця поразка значно ускладнює турнірне становище «синьо-жовтих», адже до фінального турніру потрапить лише переможець групи. Свій наступний матч підопічні Лисенка проведуть 24 травня − проти вірменів, які у першому турі поступилися туркам − 1:2.

Еліт-раунд Євро-2008 (U-19). Група 7

22 травня

Туреччина − Вірменія − 2:1
Іспанія − Україна − 3:1
Голи: 0:1 Ярмоленко (17, з пенальті), 1:1 Еміліо Нсуе (21), 2:1 Аарон Нігуес (65),3:1 Еміліо Нсуе (90).

Україна: Кичак, Сагайдак (Ковальов, 76), Довгий, Петров, Микицей,  Білий, Степаненко, Мартинюк (Кравець, 46), Політило, Зозуля (Сворак, 67), Ярмоленко

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.