Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1313
0

«Карпати»: два кроки назад

Підсумки виступу «Карпат» в сезоні-2007/08

«Карпати»: два кроки назад

1. «Карпати»: два кроки назад

За підсумками минулого чемпіонату «Карпати» посіли десяте місце, що на два пункти менше, ніж у попередньому сезоні, при цьому на певному відрізку чемпіонату «зелено-білі» знаходились поруч зі «зоною вильоту».

Характерним для виступів «Карпат» у минулому сезоні була часта зміна безвиграшних серій на безпрограшні і навпаки. Перших вісім турів чемпіонату  львів’яни провели під керівництвом Олександра Іщенка, причому після шести матчів в активі «зелено-білих» було лише домашні очкові здобутки -  перемога над «Кривбасом» та нічиї з донецьким «Металургом» та «Нафтовиком». Серія з чотирьох поспіль виїзних поразок завершилась розгромною поразкою від «Динамо», коли львів’яни вперше у своїй історії пропустили  в одній грі 7 м’ячів.

Не зважаючи на перемогу «Карпат» у Луганську, керівництво клубу прийняло рішення звільнити Олександра Іщенка, якого замінив досвідчений фахівець Валерій Яремченко. Дебютна гра Валерія Яремченка із «Закарпаттям» стала переможною. Та й виїзд до Полтави не дозволив «Ворсклі» святкувати перемогу. А ось в наступних чотирьох матчах львівський клуб зазнав трьох поразок і розділив вдома очки з «Арсеналом», погіршивши своє турнірне становище. І лише фініш першої частини додав мажорного настрою прихильникам команди. Справді, «Карпати» у красивому стилі розгромили вдома «Таврію» – 4:0, а Леонід Ковель став автором єдиного у сезоні хет-трику «Карпат». Саме Ковель приніс перемогу львів’янам і у Кривому Розі, і з шістьма голами став, як потім виявилось, кращим бомбардиром «зелено-білих» у чемпіонаті. Це при тому, що на початку року з’явилась скандальна «справа Ковеля», адже білорус несподівано для керівництва львівського клубу підписав контракт з російським «Сатурном» і відмовився виступати за українську команду.

Під час міжсезоння залишив «Карпат» ще один бомбардир клубу бразилець Батиста, перейшовши разом з Олексієм Сучковим до ФК «Харків». Відкрилось друге дихання у Максима Фещука, якому після тривалої перерви знову довірили місце в основі і, забігаючи наперед, нападник «Карпат» нагадав про своє бомбардирське чуття, провівши у ворота суперників п’ять голів.

У першій офіційній грі року «Карпати» у матчі «за шість очок» перемогли сусідів по турнірній таблиці з ФК «Харків», здобувши третю поспіль перемогу у чемпіонаті. Проте вже виїзна гра з донецьким «Металургом» знову принесла поразку «зелено-білим». Рекордна у сезоні аудиторія зібралась  15 березня на матчі проти «Динамо». Не зважаючи на поразку, вболівальники оплесками поважали «Карпати», які показали у цьому поєдинку самовіддану, комбінаційну гру. Зуміли вистояти «Карпати» і в матчі проти ще одного аутсайдера «Нафтовика» та ще й в Охтирці – 0:0. А в наступних двох матчах також із сусідами по «зоні вильоту» «Карпати» здобули дві перемоги, в тому числі і над «Закарпаттям», яке на той час ще зберігало шанси на збереження місця у вищій лізі.

В заключних п’яти матчах на «Карпати» чекали вже команди з верхньої частини чемпіонату. І підопічні Валерія Яремченка розпочали цю смуг з трьох поразок із різницею забитих та пропущених м’ячів 3-10, поступившись «Металісту», «Шахтарю» та «Арсеналу». До речі, в Харкові карпатівський захисник Сергій Лащенков став першим в історії ліги гравцем, який в одному матчі двічі підвів команду - зробив автогол і незабаром був вилучений з поля. І лише на самому фініші сезону «Карпати» знову почали набирати очки, обігравши вдома «Чорноморець» та зігравши внічию у Дніпропетровську. Основне ігрове  навантаження у сезоні, що завершився випало на 13 футболістів, які провели більше половини усіх матчів чемпіонату.

2. Гравцем «Карпат» у сезоні 2007/2008 років мабуть можна рахувати 23-річного півзахисника Ігоря Худоб’яка. Швидкісний, технічний Худоб’як може з успіхом зіграти і на лівому , і на правому фланзі півзахисту і на позиції під нападаючим. Володіє добре поставленим ударом, виконує майже усі кутові удари.

3. За підсумками трансферної політики «Карпат» найгіршим трансфером можна вважати нігерійського захисника Тоні Алегбе, який через травму та візові проблеми фактично не пройшов збору з основною командою. Тож Алегбе відіграв вісім матчів за дубль і в підсумку від його послуг було вирішено відмовитись. Натомість взяті в оренду у «Шахтаря» півзахисник Денис Кожанов та захисник Ігор Ощипко добре себе зарекомендували, підсилили «Карпати» і фактично стали гравцями основного складу. Ощипко навіть забив гол у ворота «Динамо». Хороші перспективи є і у молодого естонського нападника Сергія Зеньова, який також взимку поповнив ряди «Карпат».
 
4. Відкриттям сезону можна вважати центрального захисника Тараса Петрівського, який в останніх двох турах був визнаний одним з кращих гравців «Карпат» і відзначився голом у ворота «Чорноморця».
На звання розчарування сезону претендує інший центральний захисник Сергій Лащенков. Один з найстарших гравців «Карпат» в окремих матчах, зокрема з «Ворсклою» та «Металістом», відверто розчарував своїми неадекватними діями на полі.

5. Кращим молодим гравцем «Карпат» можна вважати півзахисника Дениса Кожанова, якому 13 червня виповниться 21 рік.  Кожанов в основному діяв на правому краю півзахисту, робив націлені небезпечні флангові передачі партнерам. Швидкісний, технічний, володіє добре поставленим ударом.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина может потерять влияние в УЕФА. При чем тут Павелко? Названа причина
Футбол | 26 апреля 2024, 20:55 5
Украина может потерять влияние в УЕФА. При чем тут Павелко? Названа причина

В УАФ решили отозвать место Украины в исполнительном комитете УЕФА

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.