Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1275
3

Тріумф поляка і провал українців

Спідвей. Особистий чемпіонат Європи

Тріумф поляка і провал українців

До Львова знову завітало свято спідвею. На відміну від інших спідвейних міст, Червонограда і Рівного, у Львові останнім часом мотогонки відбуваються не так часто. Адже «СКА-Спідвей» не виступає ні у російській лізі, ні у польській лізі, тому залишається лише чемпіонат України у календарі якого не так багато гонок. Тому у неділю на стадіоні СКА зібралось чимало уболівальників, які були спраглі до справжніх спідвейних баталій. Добре, що цього року організаторів і уболівальників не підвела погода.

Перша серія заїздів відзначилась дуже напруженою боротьбою на гаревій доріжці. У всіх чотирьох заїздах напруга трималась до самого фінішу. У першому старті змагань переміг чех Хадек, який весь час стримував атаки поляка Гапінського, але все-таки втримав перевагу майбутнього переможця. У третьому заїзді вперше на доріжку виїхали українці. Досвідчений Трофімов програв лише латишу Караваскісу і здобув два залікових очки. 

Дуже порадував глядачів четвертий старт. Адже уболівальники побачили аж два обгони. Але, на жаль, наш Полюхович у цій боротьбі поступився і фінішував другим. Наступна серія заїздів була не такою захоплюючою як попередня. У кожному старті був явний лідер, який без проблем доводив свою перевагу. Шкода Трофімова, який блискуче стартував у 6 заїзді і мав перемагати, але його підвела техніка. Якби на ця прикрість, то українець міг би потрапити у півфінал особистого чемпіонату Європи. Після двох серій заїздів максимальну кількість очок набрали двоє гонщиків: обоє латиші Богдановс і Караваскіс, також непогані шанси на продовження боротьби у півфіналі був і українець Полюхович, який мав 5 очок. Третя серія також не змінила лідерів. Знову максимум очок набрав Богдановс і Гапінський, по два бали взяли Караваскіс і Полюхович. 

Також втрутився у боротьбу і українець Бородай. Маючи у своєму активі 7 очок юний Полюхович мав всі підстави поборотись за призові місця, але у останніх двох заїздах він не здобув жодного балу і не попав, навіть, у вісімку. Серед українських гонщиків залишався лише Бородай, який міг поборотись за прохід у півфінал. Для цього українцю потрібно було здобути друге місце у заїзді. І він з цим справився Бородай у 19 заїзді поступився лише росіянину Роману Іванову. Останній запланований старт по силі суперників був найсильнішим. Адже стартували Богдановс і Гапінський, які мали найбільшу кількість очок. Поляк Гапінський стартував трохи гірше суперників, але на першому повороті випередив свого основного суперника і переміг у заїзді й зрівнявся по очках із латишом.

Після основних 20 стартів виявилось, що однакову кількість очок набрали перші два спортсмени, а також гонщики, які мали посісти 8 і 9 місце. Тому було проведено два додаткових заїзди. Спочатку розіграли 8 місце, адже ця позиція дає право продовжувати боротьбу у півфіналі, який відбудеться у угорському Дебрецені. На це місце претендували українець Олександр Бородай і росіянин Данило Іванов. На жаль, наш співвітчизник поступився у цій боротьбі і зможе поїхати до Угорщини лише у якості запасного гравця.
У останньому додатковому заїзді визначався переможець. І Гапінський знову випередив свого латишського колегу і здобув перемогу на етапі.

Спідвей. Особистий чемпіонат Європи, 3 кваліфікаційний раунд
1. Томаш Гапінський (Польща) – 14
2. Максимс Богдановс (Латвія) – 14
3. Роман Іванов (Росія) – 11
4-6. Міхаїл Хадек (Чехія) – 10
4-6. Мацей Кус (Чехія) – 10
4-6. Євгеній Караваскіс (Латвія) – 10
7. Карел Баран (Польща) – 9
8. Данило Іванов (Росія) – 8
9. Олександр Бородай (УКРАЇНА) – 8
10. Ярослав Полюхович (УКРАЇНА) – 7
11. Володимир Трофімов (УКРАЇНА) – 6
12. Алесандро Міланезе (Італія) – 5
13-14. Александру Тома (Румунія) – 3
13-14. Ронні Вайс (Німеччина) – 3
15-16. Фаніель Попа (Румунія) – 1
15-16. Андрій Сіньковський (УКРАЇНА) – 1

Володимир КРУПЧУК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 16
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Гендиректор Черноморца прокомментировал перенос матчей с Шахтером в Киев
Футбол | 26 апреля 2024, 19:41 135
Гендиректор Черноморца прокомментировал перенос матчей с Шахтером в Киев

Анатолий Мисюра – о решении одесского клуба сыграть два матча в столице

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sasha-la
Да класс!!!В Рівному спідвей на висоті.
koerts
наші герой Андрій Карпов і Ігор Марко(якого недавно вбили жорстоко)((((((((( це призери світових і Європейських форумів... Карпов ше й до того вчився зі мною в одній школі. коли я був в 6 він був 9 класі
koerts
я сам з червонограда родом-)-) мій тато був спідвейстом-) накінецьто шось про спідвей написали-)дякую-) в нас в червонограді це сама головна подія -) ураааааааа