Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1091
0

Без мотивації, але з настроєм

Львівська «Енергія» на переможній ноті провела останній домашній поєдинок у чемпіонаті

Без мотивації, але з настроєм

Обидві команди до звітного поєдинку підійшли без особливих турнірних завдань. Проте вже стартові хвилини показали, що налаштовані вони на серйозну боротьбу.
Першими помилки припустилися гості з Івано-Франківська. Гравці довго катали м’яч на своїй половині майданчика і забули, що центральної лінії смугастий не перетнув. Тому передача своєму воротарю стала вільним ударом на користь господарів. Паршиков відпасував на Вацяка, але воротар зреагував на удар. А удар у відповідь від Валенка прийняла на себе стійка воріт Кардаша.

На 8-ій хвилині травмувався і покинув майданчик Якунін, якого замінив Кузь. І йому судилося відкрити рахунок у матчі. Луців пробив метрів із 10-ти, Іжаковський відбив м’яч перед собою, а Кузь на добиванні вразив верхній кут воріт – 1:0. Після цього гола на майданчику стало жвавіше, команди заробили по фолу і втратили нагоди, щоб змінити рахунок. В «Енергії» на удар партнери вивели Кондратюка, але він зблизився з воротарем і пробив у нього, а після удару Овсяннікова м’яч розминувся з дальньою стійкою. В «Урагана» був шанс, коли Оліщук підставляв ногу під удар Валенка, але Кардаш втиг «скластися» і перевести м’яч на кутовий.

За чотири хвилини до перерви «Ураган» перебрав ліміт фолів. Буквально за кілька секунд іванофранківці сфолили на Легчанову (5-ий фол) і Вацяку (6-ий). Вацяк і взявся виконувати 10-метровий. Його удар низом у правий від воротаря кут був невідпорним – 2:0. Вже за кілька секунд ледь не досяг цілі ще один його постріл, а менше ніж за хвилину Вацяка зупинили з порушенням правил перед штрафним майданчиком. Сергій готовий був ще раз покарати суперника за недисциплінованість, але, мабуть, щоб угамувати пристрасті, що починали розпалюватися, наставник «енергетиків» Юрій Кобзар узяв тайм-аут. Хвилинна перерва, однак, на користь не пішла: у Вацяка пройшов запал, а Іжаковський встиг перевести подих. Та й арбітри поставили м’яч десь на позначку восьми метрів від воріт, хоча порушення було мінімум на метр до них ближче. Щоправда, удар Вацяка подих Іжаковькому збив, після чого воротарю «Урагану» доводилося надавати допомогу.

Друга половина матчу пройшла у схожому ключі. Команди більше ігрового часу проводили в довгих розіграшах м’яча, особливого загострення не спостерігалося. І все ж нагоди забити у команд виникали. Так, Легчанов, увійшовши у штрафний майданчик, пробив у ближній кут – штанга. Піддубний пройшов лівим флангом, змістився до лицевої лінії і прострілив уздовж воріт – Кузь не влучив по м’ячу. Гравцям «Урагану»ніяк не вдавалося зламати оборону «Енергії», тому  часто-густо вони пробивали з дальньої дистанції, але, як правило, у ворота не влучали. Десь за п’ять хвилин до кінця поєдинку наставник франківців Корнєєв випустив на майданчик п’ятого гравця, функції якого виконував Кіндратів. Але нічого більш-менш гострого біля воріт Кардаша створити не вдалося, усі намагання пробити по його воротах блокувалися гравцями «Енергії», і єдине, чого добилися «ураганівці», – це розіграш кутових. Але, на відміну від великого футболу, у футзалі корнери не мають такого значення. Тому закономірно, що «Енергія» перемогла і на мажорній ноті завершила сезон перед рідними вболівальниками. Залишається лише так само відіграти матч останнього туру в Житомирі проти «Контингента».

«Енергія» (Львів) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:0
Голи:
Кузь, 10; Вацяк, 16
«Енергія»: Кардаш – Паршиков, Вацяк, Кондратюк, Легчанов – Піддубний, Якунін, Луців, Овсянніков – Кузь.
«Ураган»: Іжаковський – Сендецький, Сімка, Ярий, Кіндратів – Даниленко, Оліщук, Павлюк, Валенко – Брожко.
Арбітри: Дараган, Гора (обидва – Київ)

Андрій КОСЮРА

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо
Другие виды | 25 апреля 2024, 20:47 3
Напряженный финал. Билодид выиграла чемпионат Европы 2024 по дзюдо

23-летняя украинка в Загребе последовательно одолела 5 соперниц

Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем
Футбол | 25 апреля 2024, 20:28 180
Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем

Оба поединка с одесситами «горняки» сыграют в Киеве

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.