Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1625
0

«Ураган» розбився об «Локомотив»

Харків'яни стали ще одним незручним суперником для прикарпатців

«Ураган» розбився об «Локомотив»

«УРАГАН» (Івано-Франківськ) - «ЛОКОМОТИВ» (Харків) - 1:2 (0:0)

Харківський «Локомотив» став третьою командою ліги, якій «Ураган» цього сезону поступився двічі -  в гостях і вдома. До цього по дві перемоги над івано-франківцями до свого активу занесли два представники Донбасу - «Шахтар» та «Єнакієвець», єдині команди, яких прикарпатська команда ще ні разу не перемагала. А тепер і молодий колектив з Харкова став ще одним незручним суперником для «Урагану».

Стартові хвилини активніше провели гості. Вже на 15-й секунді Берлізєв несподіваним пасом знайшов Клочка, котрий в один дотик з шести метрів пробив по воротах - Іжаковський зумів зреагувати на цей постріл. Надалі команди обмінялись кількома небезпечними контратаками, але справа до точних завершальних ударів не доходила. Ближче до екватору тайму виникли дві по-справжньому гольові нагоди, але після пасу Павлюка Оліщук пробив над поперечиною, в свою чергу харків'яни змарнували хороший швидкий вихід 3 в 2, коли Федорченко явно поскупився віддати останню передачу Таранчуку.

На 15-й хвилині найреальнішу можливість відкрити рахунок втратив Валенко, що після діагонального пасу Даниленка з восьми метрів хоч і пробив по центру під перекладину, але не зміг, як слід прикластися до м'яча, а Литвиненко перевів його на кутовий. За дві хвилини вже Іжаковський зреагував на підступний удар зліва у виконанні Клочка, а за 18 сенунд до перерви міг відзначитись Даниленко, однак знову на місці був воротар «Локомотива».

У другому таймі «Ураган» спробував трохи перелаштувати свою гру, потроху пристосувавшись до суперника, котрий розраховував на швидкі контратаки та свого голкіпера. На 23-й хвилині «Локомотиву» явно пощастило: Ярий сильно пробив улюбленою лівою, Литвиненко зреагував, після чого м'яч влучив у стійку воріт і вилетів на майданчик. А за дві хвилини гості зробили свою справу: впродовж 25 секунд спочатку Федорченко, а потім і Берлізєв сповна скористалися помилками в захисті і свого шансу не втратили - 0:2.

У схожому нокдауні цього сезону івано-франківці вже опинялись не один раз, а матчі з «Метрополітеном» і «Таймом» змогли врятувати, поступаючись у рахунку двома м'ячами. Та й часу ще було вдосталь, однак з ударами Валенка, Кіндратіва, Сімки та Оліщука справлявся харківський воротар. За 6,26 хвилин до сирени Кіндратів вийшов п'ятим польовим. Розігруючи більшість до вірного, «Урагану» вдалось пробити Литвиненка, коли на 37-й хвилині Валенко вивів на завершальний удар Сендецького - 1:2.

Окрилені успіхом, господарі продовжували атакувати вп'ятьох, однак «залізничники» притислись до власних воріт і не дали супернику можливості забити ще раз. А після того, як Валенка збили у штрафному майданчику, а свисток арбітрів промовчав, стало зрозуміло, що франківцям цього дня не відігратись.

Можливість зачепитись за сьоме місце «Ураган» втратив майже остаточно, зважаючи на календар останніх турів. А для того, щоб у підсумку фінішувати восьмими, команді вистачить і одного набраного очка в двох матчах - проти «Енергії» (в гостях) та «ЛТК» (вдома).

Євген РИВКІН, головний тренер «Локомотива»:
- Грали дві приблизно рівні за класом команди. Якщо у нас - багато молодості і не вистачає досвіду, то в «Урагані» зібрані досить досвідчені футболісти. Мабуть господарям у цьому матчі і не вистачило як раз цієї молодості. У грі рівних суперників багато що вирішує удача, що сьогодні посміхнулася «Локомотиву». У цілому, зважаючи на кінцівку сезону, обидві команди провели матч з повною самовіддачею і показали гру, яка принесла задоволення вболівальникам. 
Зараз ми лише формуємо команду, а тому цього сезону перед нами стояло завдання обігратися у вищій лізі, дати можливість проявити себе молодим гравцям. А те, що певний час ми намагалися боротися за більш високі місця, дало нам певний досвід для майбутнього сезону. А щоб вирішувати якійсь серйозніші завдання і боротися за високі місці, команда  має бути передусім добре укомплектована, готова технічно, тактично, морально і фізично. Все це потребує багато часу для того, щоб зробити справді хорошу команду. Гадаю, для цього потрібно принаймні три роки.

Владислав КОРНЄЄВ, в.о. головного тренера «Урагану»:
- На поєдинок з «Локомотивом» ми дуже сильно налаштовувалися морально, навіть нічия нас у цьому протистоянні не влаштовувала. Попередні два матчі ми програли, при тому, що за останні чотири гри зуміли забити лише три м'яч. Це - не гра, враховуючи, що нашими суперниками були «Універ-Автомар», «Кардинал» і от зараз «Локомотив». При всій повазі до цих команд, до еліти нашого футзалу вони не відносяться. З «Локомотивом» у нас приблизно рівні команди, обидві знаходяться на етапі становлення. У Харкові ми пропустили три голи за п'ять хвилин, після чого практично все було вирішено. Сьогодні два голи за одну хвилину...
Я не розумію того, що у нас коїться з реалізацією моментів. Моменти є і їх досить багато. Чомусь у грі  з «Ураганом» усі воротарі суперників творять у «рамці» дива. Здається, ми все робимо правильно: стараємося, тренуємося посилено, а кінцевого результату у вигляді голу, я не кажу навіть про перемоги, немає. Просто естетичне задоволення отримати від своєї роботи, забивши гол. Немає у нас ще такої майстерності, особливо на останніх секундах гри, коли треба усе відкинути і холоднокровно вирішити підсумковий результат.

В першу чергу, нам потрібен гравець забивного плану, лідер атак. Але я так думаю, зараз все впирається у кандидатуру головного тренера, оскільки насамперед саме він формує команду. До кінця тижня керівництво клубу дало мені час подумати, чи буду я на наступного сезону очолювати «Ураган». Є ще інший варіант з однією кандидатурою на місце головного тренера. У будь-якому випадку я залишаюся в Івано-Франківську - або воротарем, або тренером. Окрім цього, скоріш за все Сергій Гупаленко буде другим тренером. Якщо я залишуся на тренерському містку, то деякі плани щодо запрошення нових гравців у мене вже є. Все, що можу сказати зараз, є люди, які хочуть грати в Івано-Франківську, які хочуть допомогти, які розуміють, що зараз відбувається процес становлення «Урагану».

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ. Спеціально для www.futsal.sport.ua

14 травня. 14:00. Спорткомплекс Коледжу фізвиховання. 800 глядачів.
Судді: Коваленко (Донецьк), Гроховецький (Київ). Інспектор: Білий (Житомир).
«Ураган»: Іжаковський - Павлюк, Оліщук, Валенко, Даниленко - Кіндратів, Сімка, Ярий, Сендецький-к - Скіцко.
«Локомотив»: Литвиненко - Мінаєв-к, Зінченко, Берлізєв, Клочко – Федорченко, Чернишов, Таранчук, Кісельов.
Голи: Сендецький (37) - Федорченко (25), Берлізєв (25).
Попередження: Кісельов (40).

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф
Футбол | 26 апреля 2024, 11:35 22
Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф

Вспоминаем неожиданных чемпионов топ-5 в контексте их следующего сезона

Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем
Футбол | 25 апреля 2024, 20:28 178
Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем

Оба поединка с одесситами «горняки» сыграют в Киеве

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.