Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Автоспорт
| Обновлено 28 марта 2019, 00:09
1118
0

Підсумки виступів українців на World Karting Series

Українці підвели підсумки змагань з найсильнішими пілотами Світу

| Обновлено 28 марта 2019, 00:09
1118
0
Підсумки виступів українців на World Karting Series

Минулими вихідними в Італійському Сарно фінальним четвертим етапом завершились змагання WSK Super Series сезону 2019. Змагання серії WSK – World Series Karting, вважаються найпотужнішими в Світі, оскільки на них щороку з’їжджаються найсильніші гонщики з усього Світу у всіх вікових категоріях. Змагання цієї серії відзначаються достатньо жорсткою боротьбою пілотів між собою, але в той же час, вони є дуже ефективною школою для професійного зростання пілотів. В різні часи ми спостерігали за участю українських спортсменів в цих перегонах, а цього року їх відразу декілька і, що приємно, вони є представниками різних вікових категорій.

Так, в категорії Mini в складі команди Gamoto Kart виступає 9-ти річний Олександр Бондарев.

Ось що каже сам Олександр про ці змагання: "Перші перегони серії WSK я проїхав наприкінці 2018 року, і після цього я зрозумів, що найвища “школа картингу” саме тут. Для досягнення найвищої мети треба змагатися зі спортсменами, сильнішими за тебе, наїжджаючи сотні і тисячи километрів, крок за кроком вдосконалюючи свою майстерність. WSK SUPER MASTER SERIES — це перша серія, яку я повністю проїхав. У кожному з 4-х етапів брали участь біля 100 найсильніших пілотів з усіх 5 континентів. У 3-х етапах я потрапив до фіналу, у одному був у ТОП-10, мій найкращий результат — 9 місце. Безумовно, мені є багато над чим працювати, особливо це стосується кваліфікації, а також вміння проводити гонку в умовах жорсткої контактної боротьби.

Я вдячний моїй команді Gamoto kart, а також моєму тренеру та механіку - Андрію Гонті, і моїм батькам за всебічну підтримку під час цих непростих перегонів. Я планую брати участь в усіх наступних серіях WSK. Ніколи не зупинятись! Тільки вперед! "

В більш дорослому класі OK-Junior в складі команди Ward Racing виступає Олександр Партишев.

Олександр також поділився своїми коментарями про цю гонку: "З самого початку гонка на задалася. Не дивлячись на достатньо вдалу тестову гонку на цій же трасі минулого тижня, де я фінішував п’ятим, цього уік-енду мені катастрофічно не щастило. Маючи 16-ту позицію у кваліфікації, на стартовій решітці в хітах я стартував 19-м всі чотири рази. При цьому, два рази при фініші 12-м та 13-м, був педалізований на п’ять секунд, а в одному заїзді ледь доїхав на спущеному колесі. Але все ж, доля посміхнулась мені, і по комбінації балів я пройшов у полуфінал, де, випередивши 16-х суперників, прорвався до Фіналу. Де, як відомо, стартуючи з хвоста, великих успіхів не досягнеш! Особливо, якщо всі нові покришки вже були використані раніше…

Наступного тижня там же, в Сарно, буду покращувати результат і прикладу для цього всі свої зусилля. Вірю в підтримку своєї прекрасної команди Ward Racing та моїх вболівальників! "

І, мабуть вперше, в найпотужнішому дорослому класі KZ2 ми також маємо українського представника в WSK – це Харків’янин В’ячеслав Путятін, який цього року виступає в складі французької команди CPB Sport.

Вадим Путятин – батько Слави, також прокоментував його виступ: "Гарна гонка WSK в Сарно для Slavik, не дивлячись на невдачу в передфіналі. Після відбіркових заїздів – 25 місце з 58 пілотів, серед яких немало таких дядьок, у яких медалей більше ніж у Брежнєва. Відповідно – 13 стартова позиція у перед фіналі "А". У Фінал потрапляють перші 17 на фініші. Ранковий розігрів в неділю показав, що швидкість у українського пілота вже з’явилась і можна їхати на рівних з цими монстрами. Але їхати, і ганятися – це різні речі. Гарно виконаний Slavikom в передфіналі старт і декілька вдалих обгонів на першому колі. Здавалось, що він мчить до Фіналу, але в одному повороті другого кола, не поділивши траєкторію з італійським мачо, Slavik відправився заднім ходом косити траву. На цьому гонка для нього не закінчилася, оскільки в довгому польоті українець встиг вижати зчеплення і, після виїзду з поля, взявся наздоганяти натовп, який вже помчався. Оскільки швидкість була на рівні лідерів, це вдалося зробити, але жорстка боротьба з суперниками під час обгонів не дозволила заскочити у Фінал. Велика вдячність від Slavik всій команді CPB Sport, чудовому механіку Fabrice Etienne за відмінне налаштування шасі, уважному тренеру Hubert Petit за спортивну підготовку, босу Paul Bizalion за роботу, а мотористу Cedric Sport Motors за турбіну замість поршня. Зустрінемось наступного тижня в Сарно".

Попереду ще три змагання WSK – Euro Series, Open Cup та Final Cup. Підтримаємо наших пілотів разом! Наші найкращі!

Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.