Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 марта 2019, 12:10
1489
0

Олег ШАНДРУК: «Хочемо виконати поставлену задачу»

Головний тренер «Вереса» розповів про справи у команді, селекцію, та плани на майбутній збір

| Обновлено 08 марта 2019, 12:10
1489
0
Олег ШАНДРУК: «Хочемо виконати поставлену задачу»
Рівне 1
Головний тренер рівненського «Вереса» Олег Шандрук прокоментував перемогу на останньому турнірі, розповів про справи у команді, селекцію, та плани на майбутній збір.

- Олег Миколайович, вітаємо вас зі здобуттям «Кубку міського голови» в ІваноФранківську! Збори закінчилися, кубок у вас. Коротке резюме по другому збору, який команда провела у минулі два тижні.
- Якщо в цілому брати, звичайно, ми задоволені тими зборами, які провели. Умови, погода і якісні спаринги. І звичайно, ми їхали на турнір та ставили перед собою завдання виходити на кожний матч та здобувати перемогу. І це дуже добре, що ми здобули кубок на проміжному етапі. Але з другої сторони, не хотів би, щоб була ейфорія від цього. Це проміжний етап і підготовка ще триває, тому дуже важливо нам зберігати командне відношення до підготовчого процесу, щоб правильно підготуватись до весняної частини чемпіонату.
 
- Ви їхали на турнір з ціллю використати можливість тренування боєм?
- Ми знали, що суперники будуть з нашої групи. Ми надіялися, що ми вийдемо з групи, хоча було важко. Але ціль, яку ми ставили – зіграти у плей-офф з хорошими суперниками, ми виконали. Знали, що в іншій групі грає «Калуш», «Минай», наші прямі конкуренти. Тому хотіли на цьому етапі перевірити себе і задоволені цими спарингами. 
 
- З ким було грати найважче на цьому турнірі?
- Я би виділив першу гру з «Прикарпаттям». По-перше, це була перша гра після довгої паузи. По-друге, ми тільки приїхали у Івано-Франківськ та нажаль у нас не було багато часу для підготовки. Ми буквально ввечері зробили вечірнє тренування після дороги, а також тренування зранку перед грою. Тому нам ця гра в усіх аспектах була важкою.


- Один з рівненських вболівальників, який був в Івано-Франківську та дивився за матчем з «Прикарпаттям» сказав, що «Верес» мав вигравати 5:1. А програли 1:2. Це неправильна характеристика цього матчу чи чогось не вистачало?
- Я все-таки думаю, і це моя точка зору, що це неправильна характеристика матчу. Якщо в цілому брати, «Прикарпаття» виглядало краще і напевно по праву виграли цей поєдинок. Хоча, нічийний результат був до кінця. Так, при рахунку 1:1 у нас були моменти, які ми могли реалізувати, але ще раз повторюся, на той момент «Прикарпаття» виглядало все ж таки якісніше. Зробили висновки після цієї гри і вже наступні матчі були набагато якісніші.
 
- В поєдинку з «Калушем» було видно, що «Верес» сильніший і дуже часто «Калуш» не міг навіть пройти центр поля, а матч з «Минаєм» був інший. Неодноразово голкіпер «Вереса» виручав команду.
- Так, з «Калушем» ми мали перевагу, що і вилилося у підсумковий результат. Що стосується «Минаю», то це вже був 5 матч за 9 днів. Інтенсивність дуже висока і враховуючи, що у нас були травмовані, то на останню гру було заявлено всього 13 польових гравців. Навантаження, в основному, випало на одну групу гравців. Особливо останні три матчі. Тому, ми не були свіжі – це однозначно. І по ходу
матчу, ми останні 15 хвилин грали у десятьох. Один гравець вимушено покинув поле і складалося враження у вболівальників, що ми віддали ініціативу та грали другим номером. Десь воно так і було. 
 
Друга складова цього матчу це, все-таки, рівень «Минаю» і ми також це враховуємо. Вони мають якісне підсилення, гравці які пройшли школу Прем’єр-ліги. Вони люблять грати у короткі та середні передачі, і на якісному штучному полі у них це виходить. Але наша організація дозволила нам довести гру до післяматчевих пенальті, де вдача була на нашій стороні. Але знову ж таки, цю вдачу треба заслужити. На рахунок реалізації моментів, так, у нас є проблема з цим. Ми про це говоримо, обговорюємо це всередині команди, пробуємо виправляти це. І на третьому зборі в Івано-Франківську ми над цим аспектом попрацюємо більш детальніше.
 
- Вже не перший рік обговорюється тема, що в українському футболі є проблема з нападниками. Це проблема у національній збірній, це проблема в топових клубах України, в інших клубах Прем’єр-ліги, Першої та Другої ліги. Чому так і де ці футболісти, які б мали забивати? Є захист, є півзахист, немає атаки.
- Я напевно не буду оригінальним і скажу, що це знову ж таки питання дитячоюнацького футболу, і нажаль у нас такі реалії, що ми мало виховуємо індивідуальностей – гравців, які не бояться брати на себе, люблять ризикувати, мають хороше технічне оснащення. Нажаль, у нас брак цього. Але це коріння у дитячо-юнацькому футболі. Треба міняти систему підготовки.
 
- Якщо говорити про поповнення, багато гравців повернулося у команду. Не стоїть питання повернути старих гравців, які виступали у минулих сезонах за клуб?
- Так питання не стоїть, але звичайно є перевірені гравці, перевірені часом, перевірені грою та відданістю цій команді. Тому ставка на цих гравців робиться. Я дуже радий, що такі гравці повертаються і ми хочемо виконати поставлену задачу.
 
- Один час капітаном клубу був Ярослав Рафальський, тепер Борис Орловський. Немає конфлікту двох капітанів у команді?
- Ні, немає. У нас зібрані професіонали, тому це питання навіть не обговорюється.
 
- Конкуренція двох воротарів. В одному матчі грає один голкіпер, в іншому другий. Навіть в одному матчі грають Бабійчук та Фіяло. Хто з них, на ваш погляд, має бути основним?
- На сьогоднішній день, я не хотів би чітко відповідати на це запитання. У нас йде етап підготовки і якщо брати наш другий збір у Івано-Франківську, то ми старалися давати навантаження, і в тому числі ігрове, рівномірно для всіх гравців. Тому, все тільки через роботу. Ми будемо бачити ближче до чемпіонату, хто займе позицію у воротах.
 
- Яку характеристику можете дати новим гравцям, які поповнили команду?
- Якщо починати з захисної лінії, то це два центральні захисники – Андрій Гурський та Станіслав Чучман. Вони прийшли з «Миколаєва», є хороша школа, досвідчені гравці і тим більше грали в парі досить багато ігор, та в них є ще практика виступів разом у футбольному клубі «Рух» Винники. Мають досвід і ми надіємося, що вони внесуть якісну та здорову конкуренцію у центральну зону захисту. Це позиція дуже важлива та є системо утворююча. Є молодий лівий захисник Олександр Дударенко, він має хороші якості, пройшов школу «Карпат» і видно, що він любить  грати в атакуючий футбол. Звичайно, є ще над чим працювати. У нас є ще збори і я думаю, що це також якісне підсилення для нас. Валерій Кучеров пройшов через «Верес» і я думаю, що усі вболівальники знають його сильні якості.

- До речі, коли Валерій Кучеров грав у «Вересі» разом з Борисом Орловським в центрі поля, то казали, що Валерій більше роботяга на полі і робить багато чорнової роботи і через то менш помітний, менше забивав голів. Чи змінився зараз Кучеров порівняно з тією характеристикою, яка була раніше?
- Це правда. Гравці опорної зони, які виконують чорну роботу, більше у відборі м’яча, роблять правильні тактичні зміщення, то вони менш помітні. Але я надіюся, що ми його діапазон розширимо, щоб вболівальники бачили не тільки захисні дії, а і атакувальні. Гравець технічно дуже сильно оснащений, тому ми Кучерова задіємо і в атакуючих діях.

- Третій збір команди. Де він буде, коли він буде проходити, які задачі ставите на цей третій збір?
- Третій збір також запланований в Івано-Франківську, нічого не міняємо по одній простій причині. Нас повністю задовольняють умови, які там є. Є штучне нове поле, є хороші умови для проживання, і на щастя радує погода. На сьогоднішній день, є домовленість про три спаринги – 9 березня з «Буковиною», 13 березня з «Нивою» Тернопіль та 17 березня з «Галичем». Після повернення є домовленість зіграти з командою «Малинськ» 23 березня, а 30-го зіграємо проти «Волині».

- Що означає для вас вигравати трофеї?
- Кожен трофей цінний, тому, що він зв’язаний з перемогами, з позитивними емоціями і мені дуже приємно. Надіюсь, що це моя не остання перемога з клубом. Хоч це і товариський турнір, який пройшов дуже швидко, але ці позитивні емоції, які він подарував – нам потрібні для підготовки до чемпіонату. Через цю призму матчів ми маємо багато інформації, яка нам допоможе правильно підготуватись до офіційних матчів.
Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Блуждающая роль Бражко, проблема с флангами, лидерство Цыганкова и Судакова
Футбол | 27 марта 2024, 14:33 29
Блуждающая роль Бражко, проблема с флангами, лидерство Цыганкова и Судакова

Алексей Сливченко анализирует вчерашний успех сборной Украины в матче против Исландии (2:1)

Егор ЯРМОЛЮК: «В Украине война, а я не могу помочь своей семье»
Футбол | 28 марта 2024, 12:10 0
Егор ЯРМОЛЮК: «В Украине война, а я не могу помочь своей семье»

Полузащитник «Брентфорда» рассказал клубной пресс-службе о своих переживаниях по поводу войны

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.