Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
4092
0

Наталія ЗІНЧЕНКО: «Маю серйозні претензії відразу до кількох дівчат»

Головний тренер жіночої збірної України підбила підсумки турніру в Хорватії

Наталія ЗІНЧЕНКО: «Маю серйозні претензії відразу до кількох дівчат»
ФФУ. Наталья Зинченко

Готуючись до відбірного циклу чемпіонату Європи 2021 року, жіноча збірна України взяла участь у міжнародному турнірі в Хорватії, де фінішувала третьою.

— Рівень змагань виявився вищим, ніж ми очікували, — сказала головний тренер збірної України Наталія Зінченко. Незважаючи на те, що країни-учасниці тільки розпочали підготовку до нових випробувань сезону, їм вдалося продемонструвати доволі змістовну гру. Дещо розчарували тільки господарки, які доволі несподівано посіли останнє місце. Родзинкою ж змагань у Хорватії було те, що збірні, проводячи матчі, не нехтували й інтенсивним тренувальним процесом. Тим паче, що пощастило з погодними умовами, та й поля були непоганої якості.

— Після впевненої перемоги на старті над хорватками потім ваші підопічні зазнали прикрої поразки від словенок, які й стали володарками головного призу. Рахунок по грі?
— Так, суперниці продемонстрували більше бажання схилити шальки терезів на свій бік, переважали вони, хоча перебувають нижче в табелі про ранги, і в організації командних дій. Утім, слід зробити поправку на те, що я намагалася побачити у справі всіх, хто виїжджав на Балкани, і тому не можна сказати, що зі словенками ми грали в найсильнішому складі.

— І все ж — чи були серед ваших підопічних футболістки, які не виправдали сподівань?
— Приховувати не буду — у мене є серйозні претензії відразу до кількох дівчат, але це аж ніяк не означає, що я на них більше не розраховую. Спостерігатиму за ними на всеукраїнському турнірі «Футбольна весна-2019», що стартує у Винниках вже 11 березня, потім на черзі — календарні матчі чемпіонату України. Селекційна робота ще триває.

— У Хорватії серед учасниць була й збірна Чорногорії, наш суперник у відборі на ЧЄ-2021…
— Ми виступали в різних групах, та й у стиковому матчі наші шляхи не перетнулися, але я відвідала один поєдинок за участю чорногорок, отже, певне уявлення про сильні й слабкі сторони нашого майбутнього конкурента вже маю. На щастя, не бракує й відеозаписів. У збірній Чорногорії ще тільки завершується болісний процес зміни поколінь, і молодим футболісткам не вистачає зіграності, досвіду. Проте часу до старту відбору ще вдосталь, і я впевнена, що балканки з кожним матчем будуть додавати.

— Перед від’їздом до Хорватії ви зазначали, що з різних причин не можете розраховувати на кількох лідерів. Про кого власне мова?
— Про Ію Андрущак із харківського «Житлобуду-1» та Тамілу Хімич із білоруського «Мінська». Наскільки мені відомо, вони вже тренуються у своїх клубах у загальній групі.

— Коли збірна України збереться на черговий етап підготовки до ЧЄ-2021?
— На початку червня. Заплановано зіграти й два контрольні поєдинки: 13-го — з білорусками, а ось ще один суперник поки що невідомий. Хоча докладаються зусилля, аби це була одна з провідних збірних континенту. Сподіваюся, що в цих спарингах ми вже гратимемо в оптимальному складі.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

ВИДЕО. Довбик популяризирует украинский. Жирона допустила смешную ошибку
Футбол | 28 марта 2024, 23:05 1
ВИДЕО. Довбик популяризирует украинский. Жирона допустила смешную ошибку

Артем принял участие в видео с отличной идеей от пресс-службы «красно-белых»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.