Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 04 марта 2019, 10:49
1502
0

Аліна ЯГУПОВА: «Круто, що випробую себе у WNBA»

Лідер збірної України розповіла про свій перехід до WNBA

| Обновлено 04 марта 2019, 10:49
1502
0
Аліна ЯГУПОВА: «Круто, що випробую себе у WNBA»
fbu. Аліна Ягупова

На минулому тижні стало відомо про те, що лідер жіночої збірної України Аліна Ягупова підписала контракт с клубом WNBA «Лос-Анджелес Спаркс».

Ягупова стала першою українкою у цій лізі.

-  Давайте поговоримо про більш далеке майбутнє, думаю і читачам це дуже цікаво і сам не можу не привітати Аліну із підписанням угоди з ЛА Спаркс. Перша українська баскетболістка у WNBA! Це мало колись статися i ось нарешті. Скажи, чи тривалими були переговори, як узнали про те, що контракт погоджено?
- (Аліна) Насправді погоджусь. Що це дуже круто і дуже кортить випробувати себе у найсильнішій лізі світу у жіночому баскетболі. Самі перемовини тривалими не були, наскільки мені відомо, цей клуб і раніше сильно хотів мене залучити до своїх лав, так що бажання було обопільним, лишалося узгодити деталі, як тільки це владнали, агент зателефонував нам і сказав, що контракт готовий і новина отримала потрібний розголос.

- Перші думки після того, як повідомили новину про контракт?
- (Аліна) Перші думки були про те що попереду на мене чекає щось нове. Поки угоду уклали на один рік, грати без відпочинку дуже важко, а на наступний сезон у мене діюча угода із Чукуровою, так що з Каліфорнії знову треба буде їхати у Туреччину.

- Певно у тебе були й інші варіанти у Сполучних Штатах чому зупинилася на Спаркс?
- (Аліна) Якщо говорити про клуби WNBA, то був серйозний інтерес з боку Лас-Вагаса і Атланти, але я вирішила обрати Спаркс і тут є 2 чинники: Лос-Анджелес – красиве місто, а команда має сильний, конкурентний склад.

- Чи були уже якісь контакти з Дереком Фішером, головним тренером Спаркс?
- (Аліна) Контакту із тренером поки що не було, але уже дзвонила менеджерка команди, привітала і сказала що вони дуже щасливі тим, що я буду у їхній команді і дуже сподівається що мені сподобається теж.

Раніше Аліна повідомила, що перехід до WNBA не завадить зіграти за збірну на Євробаскеті-2019.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.