Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
726
1

РАСПОПОВ: «У Карпатах каші не зіпсував би»

Інтерв’ю з екс-захисником «Карпат», а нині гравцем київського «Арсенала» Андрієм Распоповим

РАСПОПОВ: «У Карпатах каші не зіпсував би»

Андрій Распопов за «Карпати» відіграв три з половиною роки. Однак не знайшовши спільної мови з керівництвом львівського клубу, по завершенні контракту влітку 2007 року Распопов став гравцем столичного «Арсенала». Щоправда, через перебір «гірчичників» на поле він учора не виходив, але перед грою погодився поспілкуватися з кореспондентом.

- Восени «Арсенал» перебував внизу турнірної таблиці. Але після зимової перерви команда демонструє якісніший футбол і, як наслідок, впевнено посідає місце у верхах...
- Прогрес «Арсеналу» спричинили правильно поставлений тренувальний процес та належний підбір гравців. Вагомими факторами є стабільність складу (це гарантує зіграність у командних діях) і фінансова опора. Гравцям залишається думати про футбол.

- Як вважаєш, завдання вийти в Кубок Інтертото «Арсенал» виконає?
- До початку чемпіонату такого завдання перед нами не ставили, воно виникло вже по ходу сезону. Зіграти в Європі нам буде важко. Надто мала дистанція до фінішу, аби наздогнати «Таврію». А от «Чорноморець» маємо обійти: два очки - це не шість. Вихід в Інтертото не є для «Арсенала» самоціллю. Головне для нас зараз це створення сильної команди, яка вже в наступному сезоні зможе вирішувати серйозні завдання.

- Першої поразки весною «Арсенал» зазнав від «Шахтаря», хоча по ходу зустрічі вигравав 1:0 та 2:1. Що завадило вдало завершити ту зустріч?
- Трохи не розрахували своїх сил. Другий м’яч, який залетів у наші ворота після рикошету, десь нас психологічно надломив. Заміни Луческу значно освіжили і підсилили гру «Шахтаря». Але зустріч проти донеччан ми провели зовсім непогано, а результат не завжди відповідає тому, як триває боротьба на полі. Ми по грі мали програвати «Дніпру», а в підсумку виграли.

- У «Арсеналі» є чимало орендованих гравців. Це відбивається на полі чи у стосунках?
- Жодним чином. Не знаю, як в інших клубах, де є схожа ситуація, але в «Арсеналі» поділу на шахтарів, динамівців чи ще там когось і на своїх немає і близько. Ми всі одна команда і нині нас об’єднує спільна мета якомога краще завершити сезон.

- Що скажеш про коуча Олександра Заварова?
- Кваліфікований тренер. Але хороших тренерів є чимало, а Заваров ще й дуже хороша людина. З ним приємно не лише співпрацювати, а й просто поспілкуватися. Він насправді любить кожного з нас, тому й ми в свою чергу робимо все, аби його не підвести і спільними зусиллями досягти поставленої мети.

- Вадим Рабінович у тренерські справи не втручається?
- Нібито ні. Він може інколи прийти на тренування, поговорити з хлопцями, у кого які проблеми. Часто заходить і в роздягальню після матчів: підбадьорить у разі поразки або привітає з перемогою. А ще хочу зазначити, що наш президент є легкодоступним для кожного з гравців. Через генерального директора з ним завжди можна домовитися про зустріч з будь-якого питання, і повірте, він зробить усе можливе, аби виконати прохання футболіста.

- Оціни нинішню гру твого партнера, іншого екс-карпатівця Юрія Беня?
- З Беньом ми грали в «Карпатах» ще тоді, коли команда вилетіла в першу лігу. Нині він є одним з найдосвідченіших футболістів у вищій лізі. Але вік на його дії наразі ніяк не впливає. Найкращим підтвердженням цього є той факт, що Заваров стабільно довіряє йому місце в основному складі.

- Якщо абстрагуватися від турнірної таблиці, то за рівнем гри на яке місце в Україні ти б поставив «Арсенал»?
- Дивлюся на речі тверезо, а тому скажу, що ми поступаємося в майстерності не лише загальновизнаним лідерам – «Динамо» і «Шахтарю», а й «Металісту» та «Дніпру». Нам перш за все бракує стабільності, яка є показником класу команди. Тож на сьогодні, вважаю, ми посідаємо якраз своє місце.

- А що скажеш про нинішні «Карпати»?
- Сьогодні у Львові непогана команда, але через молодість гравців їй бракує стабільності. Та й взагалі мене дивує кадрова політика керівництва «Карпат». Не хочу повертатися в минуле, але думаю, що я міг би принести користь нинішнім «Карпатам». В будь-якому разі каші б точно не зіпсував. А так, що ми бачимо: майже в кожному матчі львівська команда потерпає через помилки в обороні. Не хочу нічого поганого казати про Сергія Лащенкова, але його гра проти «Металіста» – це було щось. Розумію, в кожного трапляються провали, але це далеко не перший випадок з ним у нинішньому сезоні. Тому висновки робіть самі.

- Якими в твоїй пам’яті залишилися Львів та вболівальники «Карпат?
- Напевне не відкрию Америки, коли скажу, що Львів одне з найкрасивіших міст України. А його неповторна архітектура – це взагалі щось неймовірне. Тим незрозумілішим є для мене, як у вашому місті не наведуть лад з дорогами. На фоні інших міст України вони також «особливі». А от львівські вболівальники є особливими вже без лапок. Знаєте, багато футболістів з різних команд кажуть, що у Львові проти «Карпат» грати дуже важко через підтримку місцевих фанів, але при цьому всі погоджуються, що й дуже приємно. Таку футбольну ауру, як на львівській «Україні», мало де зустрінеш.

- Що скажеш стосовно акцій ФК «Арсенал» по залученню вболівальників на ваші домашні матчі?
- Футбол – це ж не лише гра, а й шоу для вболівальників. А враховуючи, що київський уболівальник, схоже, вже пересичений футболом, необхідно проводити неординарні, цікаві заходи. Та згоден, що перш за все глядач повинен бачити на футболі цікавий та змістовний поєдинок. І саме від команди залежить, чи насправді це буде так. Не сумніваюся, що часи, коли на наші матчі приходило дві-три сотні шанувальників футболу, не повернуться ніколи.

Іван ДУПНАК

ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри
Бокс | 25 апреля 2024, 14:53 6
Стало известно, кто в Украине будет транслировать бой Усик – Фьюри

Также MEGOGO покажет поединок Беринчик – Наваррете

Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 апреля 2024, 03:30 0
Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?

«Арсенал разгромил «Челси», фиаско «Ливерпуля», уверенна победа «Манчестер Сити»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.