Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
917
0

ПЛОТНІКОВ: «Я був налаштований на нокаут»

Віктор Плотніков у Антверпені не зумів відібрати титул чемпіона Європи в Джексона Осея Бонсу

ПЛОТНІКОВ: «Я був налаштований на нокаут»

Бій тривав усі відведені за регламентом 12 раундів і одностайним рішенням судів переможцем визнано Бонсу, який учетверте захистив свій титул. Для Плотнікова ця поразка стала першою в професіональній кар'єрі. Відразу після повернення на батьківщину Плотінков розповів про свій останній бій.

- Я не дозволяв йому нав'язати свою манеру проведення поєдинку, входити у ближній бій, - розпочав В. Плотніков. - Багато його ударів були неточними, я постійно «провалював» бельгійця. Тому не скажу, що програв. За очками він точно не переміг. Зрозуміло, що за очками в гостях ніхто перемоги не віддає, забрати пас можна було лише нокаутувавши опонента.   

- Бонсу чимало поєдинків завершив нокаутом. Мабуть, у протистоянні з тобою він, особливо у перших раундах, був дуже агресивним і намагався завершити бій достроково? 
- Він сам побоювався опинитися в нокауті. Звісно, Бонсу йшов на мене, але часто вмикав» задній хід. Адже я намагався його дурити. Я був налаштований на нокаут, саме тому, мабуть, не зміг поцілити. Декілька разів я добряче прикладався, але ввести його в стан «гроггі», не вдалося. У перших раундах розсік суперникові брову. 

- Це наразі твій найсерйозніший суперник. Порівняно з іншими твоїми опонентами в нього справді найсильніший удар?
- Чи найсильніший у нього удар сказати не можу, оскільки Бонсу впродовж поєдинку не вдалося в мене бодай раз поцілити. Судячи з рекордсу бельгійця, удар у нього дуже потужний. У Санкт-Петербурзі темношкірий боксер нокаутував досвідченого Криволапова. А росіянин на той час здобув 40 перемог, 28 із яких нокаутом. Після поразки від Бонсу Криволапов потрапив до лікарні, а згодом покинув бокс. Іншого відомого російського боксера - Нестеренка - бельгієць нокаутував у 8-му раунді. Осей Бонсу дуже агресивний боксер. Чемпіон Європи, який тричі захистив свій титул, не може бути посереднім боксером. Можливо, він не володіє надзвичайною технікою, але своє Бонсу бере завдяки природній силі. Два тижні тому в Бельгії проводили забіг на 16 кілометрів. На дистанцію вийшло багато спортсменів. Бонсу дістався фінішу третім.

- Ти вперше боксував за межами України. Психологічно важко було налаштуватися на цей поєдинок?
- Дискомфорту не відчував. Нас дуже гарно зустріли, навіть не сподівався на таке. До речі, телефонували в українське посольство в Бельгії, казали: ваш земляк в Антверпені проведе непересічний бій - за титул чемпіона Європи, запрошували на поєдинок. А в посольстві відповіли, що боксом не цікавляться й узагалі часу не мають. У залі, де ми боксували, було близько семи тисяч глядачів, не важко здогадатися, що майже всі вболівали за Бонсу. Мене підтримували кілька чеченців, вихідців зі Львова, і ще двоє українців. А за Джексона Осея Бонсу приїхали вболівати навіть з Африки, з його батьківщини - Ганни. Підтримували його гучно, із барабанами.  

Гліб Ваколюк, «Львівська газета»

ПРОСПОРТ

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица Ла Лиги после Эль Класико, победы Жироны и поражения Атлетико
Футбол | 23 апреля 2024, 12:00 0
Таблица Ла Лиги после Эль Класико, победы Жироны и поражения Атлетико

19–22 апреля состоялись матчи 32-го тура чемпионата Испании 2023/24

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина из Реала
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 2
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина из Реала

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.