Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1221
0

У Борисполі урочисто зустріли збірну України, яка повернулась з ЄЮОФ

Багаточисленна делегація вітала українських спортсменів на рідній землі

У Борисполі урочисто зустріли збірну України, яка повернулась з ЄЮОФ
НОК Украины. Анастасия Архипова

У столичному міжнародному аеропорту «Бориспіль» урочисто  зустріли збірну України, яка повернулася зі змагань Європейського юнацького олімпійського фестивалю (ЄЮОФ), що проходив у Сараєво та Східному Сараєво. Головні дійові особи цього свята – призери  фестивалю, серед яких фігуристка, бронзова медалістка в одиночному катанні дівчат  Анастасія Архіпова. Успішно виступив  на льоду арени «Скендерія» і Андрій Кокура, який увійшов до «шістки» кращих в одиночному катанні юнаків.

Задовго до прибуття літака в аеропорту зібралися  уболівальники, друзі та члени родин спортсменів, керівники Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету (НОК) України, спортивних федерацій. Юних «олімпійців», які з’явилися в залі прильоту, зустріли оплесками та вітаннями. Представники  Української федерації фігурного катання – члени президії Ірина Медведєва та Ольга Петрова вручили квіти і привітали з успішним виступом Анастасію Архіпову, Андрія Кокуру, а також їх тренерів відповідно Марину Амірханову та Дмитра Дмитренка.

Звертаючись до спортсменів, віце-президент НОК Володимир Бринзак зазначив, що для багатьох з них старти на аренах ЄЮОФ були першим випробуванням, яке вони витримали з гідністю. «Ви зараз на початку спортивного шляху – довгого і важкого, якщо поставлена мета досягти олімпійських вершин. Ви побачили, як багато ще треба зробити, щоб  боротися з конкурентами. На жаль, у нас не такі добрі умови для цього, але ви довели, що сильні духом і є командою, тому у вас все вийде», - наголосив віце-президент НОК.

Анастасія Архіпова та біатлоніст Степан Кінаш, який також виборов бронзову медаль ЄЮОФ, подякували  за підтримку, зазначивши, що це мотивує на перемоги і хороші результати.

Після урочистостей наша фігуристка, яка перебувала в центрі уваги, заявила, що на фестивалі була неймовірна атмосфера, якої у її житті ще не було. «Це справді фестиваль, у ньому поєдналося і свято, і змагання , і дружнє спілкування. Я рада, що пережила такі емоції», - сказала спортсменка. За її словами, вона дуже старалася зробити все якнайкраще у своїх програмах. «Наразі, перед чемпіонатом світу (серед юніорів), будемо акцентувати увагу на швидкості, щоб стрибки виконувати з більшого ходу і взагалі добре попрацюємо,зокрема, над довільною програмою», - додала Анастасія.

Нагадаємо, зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль проходив у столиці Боснії та Герцоговини 10-15 лютого. Україну на спортивному форумі представляли 22 юних атлета, які виступали у п’яти видах спорту. Наші спортсмени здобули дві бронзові нагороди – Анастасія Архіпова у фігурному катанні та Степан Кінаш у біатлоні.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.