Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 07 февраля 2019, 13:37
3732
3

Марта КОСТЮК: «Дуже люблю грати пару, але ніхто не пропонує»

Українська тенісистка – про другу перемогу в складі збірної України

| Обновлено 07 февраля 2019, 13:37
3732
3
Марта КОСТЮК: «Дуже люблю грати пару, але ніхто не пропонує»
Sport.ua. Марта Костюк
16-річна українська тенісистка Марта Костюк поділилася враженнями від перемоги над Ізабелою Шинніковою, а також розповіла про виступи у парному розряді.
 
«Я була готова до такої гри суперниці, відчувала себе спокійно під час матчу. 12-ть програних поспіль очок у другій половині першого сету на мене ніяк не вплинули. Я старалась грати рівно, в якийсь момент на цьому корті дуже швидко «стухають» м'ячі. Коли я відбивала, то м'ячі летіли на метр коротше, ніж на початку сету, а їй це було зручно. Був невеликий спад, але я не бачу в цьому нічого страшного. Я чекала, коли змінять м'ячі, трохи заспокоїлася і змогла повернутися назад.
 
Чому погано подавала? Бувають такі дні, коли не виходить, затисло руку, чи щось інше. Змінювати нічого не буду.
Проти шведок грала парний матч через те, що я більш варіативний гравець. Пара Кіченок / Козлова виглядає більш прямолінійною. Ми знали проти кого гратимемо і я більше підходила під гру суперниць. Всі говорять, що Надя підсіла вкінці третього сету, але я б так не сказала. Вона дуже добре трималася.
 
Взагалі я дуже люблю грати пару. Коли я перейшла в дорослий теніс ніхто не знав, що я насправді добре можу грати пару. Мені ніхто не пропонує грати разом, а для успіху потрібно знайти правильну напарницю. Треба ж заробляти хоч якісь очки.
Щодо виступу у WTA-турі, то після втрати очок за Австралію мені стало набагато легше, більше не відчуваю тиску. Далі буду чекати, що мені принесе цей рік: де я можу заробити очки, а де ні. Те, що я минулого року заробила стільки очок в Австралії не означає, що я їх маю заробляти кожен рік.
 
Найближчі турніри? В кінці березня зіграю два 25-тисячника в Італії», – сказала Костюк.
 
З Болгарією Марта зіграє також і парний поєдинок. Нагадаємо, першу перемогу у складі збірної Костюк здобула в матчі проти Австралії. Тоді Марта в двох сетах переграла Дарію Гаврилову.
 
Володимир КЛЕПАЧ із Зеленої Гури
Оцените материал
(5)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
VoOne1983
А Марта дійсно в парі добре виглядає.
vit-2
Треба підібрати когось у пару до Марти, але із юних, наприклад Лопатецьку, чи Ястремську. Тоді через декілька років стабільних спільних виступів у нас може й з'явитися достойна пара для збірної.