Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 06 февраля 2019, 10:11
9831
22

Прев'ю до виступу збірної України у Кубку Федерацій у Польщі

Чого очікувати від наших дівчат у зональних змаганнях

| Обновлено 06 февраля 2019, 10:11
9831
22
Прев'ю до виступу збірної України у Кубку Федерацій у Польщі
ФТУ. Жіноча тенісна збірна України

6-9 лютого жіноча збірна України з тенісу проводитиме матчі командного турніру у Першій групі Євро-Африканської зони. Ігри будуть проходити у польському місті Зелена Гура. Тенісні вболівальники добре пам’ятають, яким чином наша сильна за іменами та потенціалом команда впала аж до зональних змагань.

Жереб минулого року видався вкрай несприятливим для українок. У лютому довелося грати на виїзді проти австралійок. Представниці Зеленого континенту після розгрому в 2017-му у Харкові вирішили будь-яким чином здобути перемогу. Тому постелили траву в розпал хардового сезону, причому траву такої якості, що самі не могли на ній нормально грати. Але головної цілі досягнули: наші лідерки до Австралії не полетіли, тож розбиратися з нюансами покриття довелося нашому третьому чи п’ятому складу, де першим номером була тоді ще п’ятнадцятирічна Марта Костюк. Після свого блискучого виступу на Australian Open Марта добре зіграла і за збірну, перемігши Дар’ю Гаврилову та поступившись Ешлі Барті. Ще однією сенсацією стала перемога Людмили Кіченок, яка майже рік не грала одиночних зустрічей взагалі, над тою-таки Гавриловою. Австралійок врятувала тільки їхній перший номер Барті. Дві виграни нею одиночки та парна звитяга разом з Кейсі Дельаквою над сестрами Кіченок дозволили нашим суперницям вимучити загальну перемогу 3:2.

Далі теж не склалося. Знову українкам довелося летіти через півсвіту аж до Канади та грати вже на харді під час ґрунтового сезону. Тут ніби мало бути трохи легше, бо погодилася допомогти збірній Леся Цуренко. Але друга ракетка України була не в найкращому фізичному стані. Якщо тоді ще відому тільки спеціалістам Б’янку Андреєску ще вдалося дотиснути завдяки досвіду, то з Ежені Бушар усе вийшло з точністю до навпаки аж до травми в кінці третього сету. Катерина Бондаренко теж поступилася Бушар, а перемогла Габріелу Дабровські. Знову все вирішувала парна зустріч, і знову українки поступилися. Останній свій виступ у парі за збірну провела нинішній менеджер команди, Ольга Савчук.

І ось Перша група Євро-Африканської зони. За попереднім складом українки, звичайно, відносилися до фавориток. Але не обійшлося без «але». Грім пролунав на початку минулого тижня, коли раптом з’ясувалося, що через конфлікт агента Світоліної та Ястремської з федерацією тенісу України наша перша та третя ракетки збірній не допоможуть. Не буду ще раз занурюватися вглиб розбірок. Головне, що Даяна все ж зіграє у Польщі. А Еліна Світоліна буде відновлюватися від пошкодження, отриманого на Australian Open. Правда, робить вона іноді це досить дивними способами.

Регламент зональних змагань не дає послаблень тенісисткам. Спочатку за три дні треба зіграти за коловою системою матчі у групі, а наступної доби переможці двох груп у фінальній зустрічі визначать володаря єдиної путівки до плей-офф Другої Світової групи. Команди, що займуть останні місця, поборються за виживання. Кожен матч складається з трьох ігор. Лідери збірних грають між собою, те ж саме стосується других номерів. І парна зустріч. Українська команда потрапила до квартету з шведками, естонками та болгарками. Ще одну групу склали польки, росіянки та датчанки.

Склад збірної України.

Леся Цуренко (№24 WTA)

Даяна Ястремська (№34 WTA)

Катерина Козлова (№126 WTA)

Марта Костюк (№195 WTA)

Надія Кіченок (№40 парного рейтингу WTA)

Наша команда за складом є фаворитом групи, але нюансів вистачає. Леся Цуренко дуже сильно розпочала сезон, зупинившись за крок до перемоги у Брісбені. Австралійський Шолом Лесі відверто не вдався. Зате в неї було вдосталь часу підготуватися саме до хардового покриття у залі. Це важливий момент. Бо Даяні Ястремській, номінально нашій другій ракетці, прийдеться вкрай важко. Спочатку її мама отримала серйозну травму ока, потім скандал, що ледь не призвів до неприїзду Даяни у збірну. Енергозатратний турнір у тайському Хуахіні, дуже складна перемога у фіналі, в якому юна спортсменка залишила всю себе. Пошкодження лівої ноги. Джет-лаг та перехід з відкритих кортів до залу. Але при тому набуті впевненість у собі та нове вміння перемагати серйозних суперниць, навіть не показуючи своєї найкращої гри.

Кубок Федерації. Все, що треба знати про формат змагань

Катерина Козлова та Марта Костюк зараз далеко не в найкращому стані. І все ж, грати одиночки комусь із них доведеться. Дуже вірогідно, що це станеться вже у першому матчі проти шведок. Надя Кіченок, ясна річ, зіграє парні матчі. Хто буде її напарницею чи навіть напарницями проти різних збірних, сказати важко. Перед нашим капітаном Михайлом Філімою кожного дня буде стояти непростий вибір. Від нього багато що залежить.

Тепер про наших суперниць.

Склад збірної Швеції.

Ребекка Петерсон (№54 WTA)

Йоханна Ларссон (№71 WTA, №36 парного рейтингу WTA)

Міріам Бйорклунд (№474 WTA)

Корнелія Лістер (№502 WTA, №114 парного рейтингу WTA)

Кайса Вільда Хеннеманн (-)

По іменах збірна Швеції виглядає головним суперником нашої команди. Але й у них є свої проблеми. 23-річна лідерка шведок Петерсон, яка стабільно прогресує,  два минулі тижні грала на турнірах ITF у США. На обох вона діставалася півфіналів, а останній матч зіграла у ніч з суботи на неділю. Тож важка дорога та джет-лаг гарантовані не тільки Даяні Ястремській. Замінити Ребекку шведкам, за великим рахунком, ніким, тому грати проти Цуренко їй доведеться. Йоханна Ларссон зараз не в найкращій формі, та зважаючи на майже стовідсоткову вірогідність відсутності Даяни у першому матчі, вона буде фавориткою хоч проти Козлової, хоч проти Костюк. Шведську пару, найімовірніше, складуть та ж таки Ларссон, відомий і стабільний парний гравець, з Корнелією Лістер. Оскільки з нашого збалансованого дуету сестер Кіченок у строю лише Надія (Людмила травмована), то шансів тут буде трохи більше у шведок.

Склад збірної Болгарії

Вікторія Томова (№158 WTA)

Ізабелла Шинікова (№251 WTA, №222 парного ретийнгу WTA)

Гергана Топалова (№637 WTA)

Петя Аршинкова (№736 WTA)

З болгарками все просто. Цю збірну українки мають перемагати будь-яким складом за будь-яких умов.

Склад збірної Естонії

Анетт Контавейт (№20 WTA, (№383 парного рейтингу WTA)

Олена Малигіна (-)

Майлен Нууді (-)

Сара Орав (-)

Валерія Горлач (-)

Оскільки ветеран естонського тенісу Кайя Канепі відмовилася грати за збірну, то у команді залишилася тільки одна боєздатна одиниця – Анетт Контавейт. Зважаючи на те, що для перемоги у матчі потрібно виграти дві гри, українки повинні перемагати. Контавейт все-таки у парі майже не грає, тим більше, зі своїми колегами по збірній.

У перший ігровий день, 6-го лютого, збірна України зіграє з командою Швеції, 7-го лютого – з Болгарією, і 8-го – з Естонією. Початок кожного матчу об 11.00. З трансляцією матчів очікуються проблеми. За попередньою інформацією, показувати будуть лише поєдинки з центрального корту, а українки там гратимуть тільки з естонками. На фінал, звісно, трансляція планується, але до нього ще треба пробитися. Не хочеться забігати наперед, але варто відмітити, що з іншої групи фіналістками, скоріш за все, стануть переможниці пари Польща - Росія, де росіянки вважаються фаворитками. Данія без Возняцькі навряд чи здатна на диво.

 

Оцените материал
(12)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 14
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 22
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Андрей Ткачук
Але як же шкода, що проти шведок не граємо другий або третій матч.. завтра у випадку поразки можна дальше не грати взагалі...по суті завтра вирішується фіналіст від цієї групи і команда яка ще глибше зануриться в це болото (програвший в паралельному матчі)
vit-2
Вірогідно, в завтрашньому матчі зі Швецією проблемною є позиція 2-го номеру в одиночці (Ястремська, чи Козлова) . Решту позицій зрозумілі, з врахуванням того що Марта швидше за все лише № 4 нашої збірної для одиночних матчів:
1 - Цуренко
2 - ....
пара Кіченок+Костюк
Вважаю що тренери ризикнуть і поставлять завтра Даяну 2-им номером проти шведок. Бо як програти гру шведкам, то подальші перемоги вірогідно нічим збірній Україні в плані виходу з 1-го місця вже не дадуть, бо якщо навіть буде в двох команд однакова кількість очок, то в такому випадку буде враховуватися результат особистої зустрічі між цими командами.
П.с. Цікаво чи є якась інфа про Даяну? Чи вже прилетіла вона в Польщу, і чи прийняла участь Ястремська у вечірньому тренуванні збірної?
Kcepkc Goldin
сложная группа-без Элины и с шведками и с эстонками....болгарки из другой лиги-они всем проиграют.... решающая с шведками сегоня
Сергей Богданов
Думаю что Леся будет играть против Ларсон, а вот против петерсон придется поломать голову, я бы рискнул и поставил Марту, у Козловой мало шансов обыграть одну из шведок, Даяна врядли с самолета будет играть, хотя как знать, вообщем автор прав многое будет зависить от филимы
Vbolivalnyk-Peter
А що поляки не могли вікно чимось затулити, щоб сонце одній з спортсменок постійно в очі не сліпило?...
Pro100alex88
Ну Ларсон тоже много летала, как и Даяна. То примерно равные условия. А фавориткой естественно будет Даяна, если будет матч такой.
Андрей Ткачук
Скоріш за все Даяна таки зіграє! З однієї сторони це ризик, але з іншої - вимушений крок... навряд чи Катя, або Марта в теперішньому стані впорається з Ларсон
Андрей Ткачук
Ставлю на те, що завтра Даяна на куражі винесе Ларсон і буде відпочивати до фіналу проти полячок)
Andrey Kuzma
Филима хвалит Козлову, по-моему, все очевидно, если Даяна не переубедит в последний момент, конечно.
vizuals
"А Еліна Світоліна буде відновлюватися від пошкодження, отриманого на Australian Open. Правда, робить вона іноді це досить дивними способами"
Хорошо сказано. Кувыркания с Монфилсом по французским сугробам не очень напоминают посттравматическую реабилитацию. Хотя, понятное дело, что Элина могла просто потянуть себе мышцы шеи. Это несильное повреждение, которое не требует хирургического вмешательства и лежания в постели.
Vbolivalnyk-Peter
Ще гра не розпочалася,а сітку вже "ремонтують" чи поправляють... жах. 5 хв до початку 1-го матчу...
Oleg Vereshko
А де трансляція?
I_LOVE_UKRAINE
Україна
Володимир Кузьмін
Попередній коментар був для пана vizuals )))
Володимир Кузьмін
А вам так би хотілось щоб хірурги пошматува Елінку на частки й зробили іі калікою на все життя???!