Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1080
0

ДАНИЛЕНКО: «Будемо битися до останнього туру»

Інтерв'ю з Олександром ДАНИЛЕНКОМ, гравцем НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

ДАНИЛЕНКО: «Будемо битися до останнього  туру»

Олександр ДАНИЛЕНКО: «Будемо битися до останнього  туру»

Найближчий поєдинок 26-го туру з «Єнакієвцем» буде особливим для Олександра Даниленка. По-перше, цей матч стане для нього ювілейним - 100-им у вищі лізі. А по-друге, на команду з Донбасу 13-ий номер «Урагану» має свій «зуб», оскільки у першому колі в Єнакієвому він отримав важку травму, після якої зумів повернутися у гру лише через три місяці. Врешті-решт, Даниленко вже двічі забивав «єнакієвцям», однак його команді поки що ніяк не вдається переграти цього незручного суперника.

Напередодні ювілейного 100-го матчу у вищій лізі, що відбудеться наступної середи, сайт www.uragan.if.ua пропонує до вашої уваги найцікавіші моменти розмови з Олександром ДАНИЛЕНКОМ.

- Насамперед вітаємо тебе з ювілеєм, адже матч у середу для тебе буде сотим у вищій лізі. Але з «Єнакієвцем» у тебе особисто пов'язані не найкращі спогади, особливо після гри першого кола, коли ти серйозно травмувався. Пригадай, як стався той неприємний епізод?
- Це був ігровий момент у першому таймі. Партнери прокинули м'яч мені на хід, а вже за мить я відчув несподіваний удар ззаду по нозі, і надалі гру продовжити я більше не зміг. Як потім виявилося, мене «зламав» Олександр Хурсов. Але після гри він до мене підійшов і вибачився, а тому ніякого негативу на нього я не тримаю. Адже від таких ситуацій ніхто не застрахований, тим більше, що людина вибачилась. Хоча чесно - було дуже прикро, оскільки саме у той час я набрав оптимальну ігрову форму…

- Ця травма виявилася досить серйозною і з гри ти «вилетів» фактично на три місяці…
- Думав, зможу заграти через місяць. Спочатку був призначений менший період лікування, але потім він затягнувся. Довго не міг відновитися, бо травма і справді була болючою...

- Згодом ти повністю відновився і заграв у складі після того, як в «Урагані» відбулися зміни на тренерському містку. Як ти до них відносишся?
- Одразу стало очевидним, що ці зміни пішли команді на краще. Насамперед у психологічному плані, а також у плані ігровому. І зараз гравці по-справжньому довіряють тренерам, і вони нам також довіряють. До того ж, останні результати говорять самі за себе. А ще - наші вболівальники почали по-справжньому підтримувати команду! Чесно кажучи, дуже приємно відчувати цю підтримку, особливо у останній домашній грі, коли ми програвали «Тайму» 0:2, наші прихильники не замовкали, а навпаки - палко підтримували. Коли забили перший гол, у нас з'явилася впевненість, що у цьому матчі ми принаймні не програємо. Знаєте, зараз виходиш на майданчик, і сама атмосфера тебе заводить на боротьбу. До речі, одному з наших найвідданіших вболівальників Роману після важливої перемоги над ТВД я подарував свою футболку з 13-им номером, у якій відіграв два сезони. Загалом, хочу від імені команди подякувати усім тим, хто вболіває за «Ураган» - ваша підтримка для нас дуже багато значить!

- Як ти вважаєш, за рахунок чого «Ураган» став по-суті іншою командою, якій вдалось за короткий термін завоювати таку прихильність публіки?
- У той час, коли ми грали з нашими головними конкурентами за місце у «п'ятірці» - ТВД, «Марріоном» і «Таймом», ми зібралися командою і домовилися, що будемо битися один за одного, за тренерів. Дуже нам допомогло те, що команда нарешті розкріпостилась. Тепер ми постійно один одному підказуємо і допомагаємо, просто раніше такого не було.

- Владислав Корнєєв і Сергій Гупаленко розпочинали цей сезон як гравці команди і ваші партнери. Вже другий місяць вони виконують обов'язки тренерів «Урагану». Чи змінилося ваше відношення до них?
- Звісно і ми, і вони ще не зовсім переналаштувалися до такого. Зараз вони для нас - більше, як старші товариші, граючі наставники. Все ж, і Влад, і Сергій - гравці з великим міні-футбольним досвідом. Вони роблять перші тренерські кроки. Ми це розуміємо, тому їх слухаємо і виконуємо усі настанови та завдання.

- Чи хотілося би тобі, щоб вони й надалі керували діями «Урагану» - і наступного сезону, але вже без приставки «в.о.»?
- Мені особисто цього б дуже хотілося.

- Взагалі ти є гравцем більше захисного плану. Твій рекорд за сезон - 10 голів. Поки ж забив лише три. А який матч вважаєш кращим для себе цього сезону?
- Ну, по-перше, свого найкращого матчу у цьому чемпіонаті я ще не зіграв і маю надію, що він - ще попереду. А так, досить непоганим вийшов домашній поєдинок проти «Універ-Автомару», коли я забив переможний гол і загалом, як потім відзначали, показав хорошу гру.

- Ти вже повністю відновився після травми. Як вважаєш сам, у якій формі ти перебуваєш зараз?
- У перших матчах після відновлення мені було досить нелегко. Але в останніх іграх проти «Тайму» і «Універ-Автомара» я відчув себе вже набагато краще. Тим більше, була пауза, і маю надію, що у наступних поєдинках до завершення чемпіонату я буду тільки додавати у грі. Головне, щоб наша команда добивалася результату у кожному поєдинку.

- «Ураган» досить вдало провів останні чотири матчі, не програвши у жодному з них. До кінця чемпіонату - всього п'ять турів. Як би ти розцінив шанси команди потрапити до «п'ятірки» кращих?
- Зміни у команді дозволили нам повірити у себе, у власні сили. Якщо ми будемо демонструвати ту гру, яку показували у останніх поєдинках, у нас - все вийде. Ми зараз дійсно дуже згуртувались, настільки це можливо. Будемо з усіх сил намагатися виконати завдання на сезон. А якщо нам пощастить, бо без фарту нікуди, можливо, ми зможемо добитися і більшого. У будь-якому випадку - ми будемо битися до останнього туру!

Розмовляли Олег ЛАНЯК та Андрій МЕНІВ, www.uragan.if.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.