Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1249
0

МЕЛЬНИЧУК: «Наше підвищення у класі – закономірність»

Наступного сезону чернівецький клуб «Будівельник–Буковина» виступатиме в Суперлізі

МЕЛЬНИЧУК: «Наше підвищення у класі – закономірність»

Наступного сезону чернівецький клуб «Будівельник–Буковина» виступатиме в Суперлізі. У сезоні – 2007/2008 буковинські волейболісти переконливо перемогли у вищому дивізіоні. Привів «будівельників» до вагомого успіху уродженець Одеси Юрій Мельничук. Одразу після завершення третього матчу вирішального протистояння за вихід у Суперлігу між чернівчанами та волейболістами хмельницького «Новатора», автор цих рядків поспілкувався з Юрієм Володимировичем.

- Юрію Володимировичу, за рахунок чого Вашій команді вдалося стати кращою у вищій лізі?
- Ми упродовж усього сезону перебували на першому місці. Якщо б чемпіонат України у вищій лізі проводився за минулорічним регламентом, то «Будівельник–Буковина» здобув би путівку у Суперлігу раніше. Команда зазнала у сезоні лише дві поразки. Ще раз ми поступилися у плей-офф на майданчику чернігівського «Буревісника». Тож наше підвищення у класі – закономірність.

- Яке Ваше ставлення до того, що у вищій лізі з’явилися ігри плей-офф?
- Те, що матчі плей-офф є у Суперлізі – це правильно. Там існує більший глядацький інтерес, команди мають міцну фінансову базу. А у вищій лізі лише у Чернівцях, Хмельницькому вкладають гроші у розвиток волейболу. Будь–яка випадковість могла ускладнити нам життя. Наприклад, у мене перед вирішальною зустріччю травмувався один гравець. А якщо би травми зазнали 2- 3 гравців… Мені здається, що регламент змагань у вищій лізі треба трохи змінити. У мене є свої думки з цього приводу. Однак усе вирішуватиме федерація волейболу України.

- Чи будете запрошувати нових гравців для того, щоби вдало виступити у Суперлізі?
- Дайте трохи відійти. Не треба поки що мене вантажити Суперлігою. Нам хочеться порадіти тим досягненням, які є у нас зараз. До початку нового сезону є ще багато часу. Звичайно ж зрозуміло, що нашій команді необхідне підсилення.

- Ви попрацювали у Чернівцях перший сезон. Яке враження склалося у Вас від буковинських уболівальників?
- У Чернівцях чудові уболівальники. Багато прихильників волейболу їздило з командою на матчі. Хочу висловити велику подяку буковинським уболівальникам за те, що вони підтримували нас упродовж сезону.
 
Юрій Мельничук народився 10 квітня 1967 року в Одесі. Волейболом розпочав займатися в 12 років (перший тренер – Павло Рябко). Грав у командах «Політехнік» (Одеса), «Азот» (Черкаси), «Медікемія» (Сегед, Угорщина), «Матадор» (Пухов, Словаччина), «Мармара–коледж» (Стамбул, Туреччина), ДСІ (Баликесір, Туреччина), Дворазовий чемпіон і володар Кубка Угорщини, срібний призер чемпіонату Словаччини. Працював наставником в маріупольській «Азовсталі» та головним тренером команди «Азовсталь-2». Влітку 2007 року став головним тренером «Будівельника–Буковини». Вивів чернівецький колектив у Суперлігу.

Олексій МАМЧУК, спеціально для sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Угис КРАСТИНЬШ: «Остаюсь в Баркоме-Кажаны на следующий сезон»
Волейбол | 24 апреля 2024, 21:35 0
Угис КРАСТИНЬШ: «Остаюсь в Баркоме-Кажаны на следующий сезон»

Латвийский наставник продлил соглашение с львовским клубом еще на один год

Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф
Футбол | 26 апреля 2024, 11:35 27
Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф

Вспоминаем неожиданных чемпионов топ-5 в контексте их следующего сезона

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.