Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Тяжелая атлетика
|
831
0

ТКАЧЕНКО: «Ольга Коробка – справді найсильніша в Європі!»

Держтренер з важкої атлетики прокоментував виступ українських спортсменів на Чемпіонаті Європи

ТКАЧЕНКО: «Ольга Коробка – справді найсильніша в Європі!»

Абсолютний успіх Ольги Коробки та Наталії Троценко, а також сім «малих» срібних та бронзових медалей — таким є здобуток української збірної з важкої атлетики на чемпіонаті Європи, що завершився в італійському містечку Ліньяно. До того ж наші жінки за часів незалежності України вперше перемогли у командному заліку. Здається, виступом вітчизняних атлетів можна бути цілком задоволеними, але ж чи так усе «гладко» насправді? З цього приводу кореспондент «СГ» звернувся до державного тренера з цього виду спорту Кіма Ткаченка...

Успіх Наталії Троценко був довгоочікуваним

— Узагалі виступ нашої національної команди можна оцінити на «відмінно», — розпочав розмову Кім Ткаченко. — Ми цілеспрямовано не повезли до Ліньяно наш найсильніший склад, адже в олімпійський рік у цьому особливої потреби не було. Не мала їхати й Ольга Коробка (вагова категорія +75 кг), проте вона вирішила, що черговий міжнародний старт для неї зайвим не буде. І хоча вона не показала своїх найкращих результатів, для перемоги цілком вистачило й суми у 277 кг. Будемо відвертими: на сьогодні в Європі у своїй ваговій категорії Коробка — об'єктивно найсильніша.
Інша річ, що на Олімпійських іграх рього результату буде недостатньо навіть для потрапляння на п'єдестал пошани. Проте Ольга — спортсменка вже досить досвідчена. До того ж у неї багатющий потенціал. Вона цілком спроможна піднімати в сумі більше 300 кг, і, переконаний, саме це ми побачимо в олімпійському Пекіні. А в Ліньяно Коробка, так би мовити, подій не форсувала, оновити рекорд Європи не намагалася.
З огляду на це мене більше порадувала інша суперваговичка Юлія Довгаль, яка посіла друге місце. У цієї спортсменки вбачається певний прогрес, тож не сумніваюся, що її найкращі результати ще попереду. Як і в Юлії Артемової (вагова категорія 69 кг), яка теж прогресує.

— А як стосовно Наталії Троценко? Чи не стала її перемога випадковою?

— У жодному разі! Відверто кажучи, ми давно очікували від неї на європейський тріумф. Але її підводила психологічна готовність. Вона досить запальна, і у вирішальний момент їй не вистачало холоднокровності. Та цього разу Троценко (вагова категорія 53 кг) усе зробила правильно, тож випередила румунку Мунтяну цілком закономірно.
Взагалі ж результат Наталії — 197 кг у сумі — досить пристойний. У світі з ним можна розраховувати на потрапляння до провідної шістки. Та й потенціал у новоспеченої чемпіонки Європи солідний. Головне для неї — навчитися керувати своїми емоціями, а також досягти стабільності у поштовху. Саме тут криється її головний резерв для покращення результатів.

Ігор Шимечко — надія на Ігри-2012

— Що можете сказати стосовно виступу нашої чоловічої команди?
— У Ліньяно нашу країну представляли зовсім молоді спортсмени. Не поїхали такі «зубри», як Ігор Разорьонов та Артем Удачин. Та в їхніх здібностях ми аніскільки не сумніваємося. Натомість подивитися на молодь було цікаво. І, в цілому, наші хлопці виступили добре. Поступово додає Костянтин Пілієв (вагова категорія — 94 кг), тож його «мала бронза» у поштовху — вагома заявка на майбутнє.
На своєму рівні виступив Олексій Торохтій (вагова категорія 105 кг), не можу не відзначити й Ігоря Шимечка (+105 кг). Поки цьому напрочуд талановитому хлопцеві не вистачає власної ваги, через що він відчуває суттєві проблеми у поштовху. Але, як кажуть, природа візьме своє, все владнається за 2-3 роки. Тож із Шимечком ми пов'язуємо великі надії  вже на наступні Олімпійські ігри 2012 року.

— А як щодо Ігор-2008? Коли остаточно визначиться склад команди, що виступатиме в Пекіні?
— На чемпіонаті України, який 19-24 травня проходитиме в чудовому залі в Миколаєві. Нагадаю, що Україна має чотири ліцензії для жінок та п'ять — для чоловіків. На сьогодні можна з упевненістю казати, що до олімпійської збірної увійдуть Ольга Коробка, Наталія Давидова, Ігор Разорьонов та Артем Удачин. А от за інші путівки розгорнеться напружена боротьба. Гідних кандидатів на виступ у Пекіні вистачає...


Сергій ДАЦЕНКО, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.