Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
676
0

ЧИГРИНСЬКИЙ: «Карпати – міцна команда»

Дмитро Чигринський про Кака, капітанство у «Шахтарі» та львівських уболівальників

У переддень Великондя на львівських шанувальників на стадіоні «Україна» очікує справжня футбольна феєрія. Не сумнівається у тому, що матч «Карпати» – «Шахтар» стане супервидовищним, і центральний захисник «гірників» Дмитро Чигринський, який колись три роки навчався футбольній майстерності у Львівському училищі фізкультури і провів кілька матчів за «Карпати-3»

– Зрозуміло, що матч буде принциповий для обох команд, – розповідає Дмитро. – «Шахтар» у боротьбі за чемпіонство повинен перемагати у кожному матчі. Але не менш принциповим буде поєдинок і для львів’ян. Усі ж знають, як у Львові налаштовуються на грандів! На «Україні» завжди особлива атмосфера. «Карпати» – міцна команда, львівських вболівальників разом з харківським я вважаю найкращими в Україні. У столиці Галичини у футболці «Шахтаря» я грав лише один раз – торік суддя зафіксував «нулі». Не дивлячись на те, що ми не зуміли перемогти, залишилися лише позитивні спогади: чудові погода й поле, шалена підтримка трибун, цікава гра з двома вилученнями.

– Що пригадується з тих пір, як ти навчався у Львові?
– Коли вступав в училище ходили легенди про цей навчальний заклад. Говорили про жорсткий відбір. Отож, коли прийняли, це стало для мене справжньою екстра-подією. Футбол став для мене професією. А ще часто пригадую свого тренера Ярослава Дмитрасевича, який дуже багато зробив, аби я сформувався як футболіст. Дуже вдячний йому за те, що він мені дав.

– Тоді про титул чемпіона країни ти міг тільки мріяти, зараз ж маєш нагоду стати ним. Чи є козирем для «Шахтаря» у боротьбі з «Динамо» те, що у вашої команди залишилися поєдинки з клубами, які борються за виживання?
– У нас дуже щільний графік, адже маємо на один пропущений матч із «Зорею» більше. Ще важче буде й тому, що гратимемо з командами, які вирішуватимуть свої завдання – не вилетіти. Що не кажіть, а протидіяти командам, які у середині турнірної таблиці і вже ні на що не претендують, легше. Взяти ж той таки «Нафтовик». Клуб, що бореться за місце у вищій лізі, відібрав очки практично у всіх лідерів.

– Твоя команда нещодавно у Кубку України впевнено перемогла «Чорноморець», але у чемпіонаті «Шахтар» поступився одеситам, що зробило чемпіонську гонку ще напруженішою…
– У другому кубковому поєдинку нам вдалося забити швидкий гол і ми грали спокійно, без хвилювання за результат. У підсумку – 3:0. У чемпіонаті ж багато атакували і повністю переграли опонентів, але суперник три-чотири рази перейшовши центр поля, повів у рахунку. А ми звикли першими виходити вперед. Коли пропускаємо починаємо поспішати і з’являється нервозність. Моменти ми мали, але не вистачило холоднокровності. Тому й програли.

– А яка команда є найнезручнішим суперником для «Шахтаря»?
– Якщо брати тенденцію останніх років, то довгий час «гірники» не можуть виграти у «Динамо». Але це можна зрозуміти – команди практично рівні за класом. Якщо ж брати колективи, які за потенціалом нам поступаються, то завжди маємо проблеми з «Таврією». У минулому чемпіонаті ми їх двічі обіграли, але у Кубку два матчі завершилися нічиїми – 0:0 вдома та 2:2 на виїзді. У цьому ж році взагалі сімферопольці зуміли нас переграти у чемпіонаті.

– Тобі як захиснику проти кого з нападників українського чемпіонаті найважче протидіяти?
– Якщо готуватися і вивчати кожного нападника перед грою, то можна нейтралізувати будь-кого. Якоїсь закономірності, що рухливі та швидкі форварди приносять більше проблем, аніж таранні нападники, немає. Багато ще й залежить від мого функціонального стану і налаштування на матч.

– Якщо ж порівняти форвардів українського чемпіонату з тими, проти яких тобі доводилося діяти у Лізі чемпіонів, є суттєві відмінності у класі?
– Без сумніву. У Європі дуже важко було протидіяти Кака. Просто неймовірний нападник. Граючи проти нього постійно потрібно щоб тебе страхували два-три партнери. Бразилець добре працює з м’ячем і на швидкості, і в цейтноті. А якщо у нього з’являється вільний простір, то техніка дозволяє творити дива. Чи взяти того ж Оскара Кардосо з «Бенфіки». Він використовує усі помилки суперника. У Європі нападники не пробачають огріхів, в Україні ж дуже мало таких форвардів.

– Раніше ти часто одягав капітанську пов’язку у «Шахтарі». Тепер з нею грає Даріо Срна…
– Саме хорват зараз є нашим капітаном, я – віце-капітан. В осінній частині сезону я виводив команду на матчі, але, напевне, забагато помилявся. Саме через це тренери прийняли рішення віддати пов’язку більш досвідченому гравцю. Я ж намагаюся не зациклюватися на таких речах, усе прийде з часом. Тоді, можливо, мені потрібно було бути більш жорстким капітаном, при потребі насварити когось з футболістів, завести команду. Напевне не вистачило досвіду, адже я ще молодий гравець.

ФК Карпати

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.