Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Сборная Украины
|
1196
0

РОГАЧОВ: «Шахтар» – подразник для будь-якої команди»

Інтерв'ю з Євгеном РОГАЧОВИМ, гравцем львівського «ТВД» та збірної України з футзалу

Євген РОГАЧОВ: «Шахтар» – подразник для будь-якої команди»

Попередній матч львівський «ТВД» проводив без свого кращого бомбардира та лідера колективу Євгена Рогачова, котрий через перебір жовтих карток спостерігав за діями партнерів з трибуни. У перерві поєдинку ми поспілкувалися з гравцем національної збірної України.

 – Євгене, після матчів європейського чемпіонату тебе не викликали до збірної й запрошення надійшло аж напередодні матчів плей-офф з угорцями. У тебе затаїлися образи на тренерів збірної?
– Та ні. Їм видніше, хто на той чи інший момент краще готовий, аби захищати кольори головної команди України. Видно тоді були футзалісти, які сильніші за мене. Моя справа стабільно грати в клубі, демонструючи високий рівень гри.

– У матчі плей-офф у Харкові ти виступав під незвичним для себе 13-м номером, але при цьому забив перший гол...
– Так сталося, що усі футболки в збірній були розібрані. Залишалися 13 і 15 номери. Спочатку дали мені футболку з 15-м номером. Але УЕФА чітко дотримується своїх нормативних документів, в яких вказано, що номери гравців повинні бути від 1 до 14. Тому мені дісталася футболка з номером 13, у якій звично грає Федір Пилипів. Та й виклик до збірної – це, швидше за все, збіг обставин, бо через дискваліфікацію не могли грати два гравці основного складу збірної: перший матч пропускав уже згадуваний Федір Пилипів, а обидва матчі плей-офф – Сергій Чепорнюк. Думаю, через ці обставини я потрапив до збірної...

– Якщо пригадати перебіг подій у обох поєдинках з угорцями, то нашій збірній не все вдавалося?
– У нас формується нова національна команда. Тому потрібен час аби вона заявила про себе, аби хлопці відчули один одного, аби налагодилися командні взаємодії. Тому важко було нам і в Харкові, і особливо – у матчі-відповіді в Угорщині. Гадаю, до початку чемпіонату світу в Бразилії збірна України ретельно підготується і там ми побачимо сильнішу синьо-жовту дружину.

– Яка установка була на матч-відповідь з угорцями? Нібито й непогано почали, швидко забили...
– Цей швидкий гол дещо заспокоїв нашу команду. Тому отримали в свої ворота два необов’язкові м’ячі. Звісно, в другому таймі завелися трибуни, а ми ніяк не могли реалізувати свої моменти. А угорці за підтримки власних уболівальників ще двічі вразили наші ворота. Вихід був один – йти уп’ятьох. Добре, що реалізували більшість, розігравши награну на тренуваннях комбінацію. А потім запресингували й забили ще й у порожні ворота. Найголовніше, що виконали завдання – вийшли на чемпіонат світу, який у жовтні прийматиме Бразилія.

– Був момент і в тебе забити гол в Угорщині?
– І не один. Але не судилося...

– Бажання поїхати в Бразилію, звичайно, є?
– Кожен футзаліст мріє пограти на чемпіонаті світу. Буду старатися й викладатися в клубі. А тренери вирішать... 

– Яка атмосфера в збірній, з ким частіше спілкуєшся і т.д.?          
– Завжди приємно приїздити в табір нашої збірної, де панує прекрасна атмосфера, де один другого завжди підтримає. У готелях і на зборах живу, як правило, в номері зі своїм другом з «ТВД» Романом Вахулою. А так зі всіма гравцями у нормальних відносинах. Цього разу побачився зі своїм однокласником Ільдаром Макаєвим, який зараз грає в російському чемпіонаті. До речі, зустріч у збірній – це єдиний шанс побачитися з ним. Багато що Макаєв розповідав, бо в Росії чемпіонат значно сильніший від українського. Було цікаво послухати.

– Серед збірників, які їдуть на тренувальні матчі до Японії, «теведистів» не має?
– Настільки я знаю, так вирішило керівництво нашого клубу «ТВД». Та й «Єнакієвець» не відпустив своїх гравців до збірної. Причина більш, ніж вагома – 9 травня головна гра для «ТВД» – фінал Кубка України в Харкові.

– Для Рогачова це буде третій фінал Кубка України?
– Так. Але ще жодного разу не тримав омріяний Кубок у руках. Можливо, з третьої спроби вдасться досягнути кубкової вершини. Не сумніваюся, що хлопці залишать всі сили на майданчику аби привезти Кубок до Львова.

– «Єнакієвець» ще й залишається головним конкурентом «ТВД» у боротьбі за «бронзу»?
– У «Єнакієвця» поки що кращі шанси на бронзу, ніж у нас. У них залишився легший календар матчів і гра в запасі. Але ми боротимемося до кінця, сподіваючись на осічку «Єнакієвця». 

– Загалом, нинішній чемпіонат цікавіший від попереднього?
– З кожним роком чемпіонат стає цікавішим, підвищується рівень команд. На даний момент відверто слабких суперників не залишилося. Навіть аутсайдер «Метрополітен» у кожному матчі пручається. Тобто, прохідних матчів у цьому чемпіонаті не було. Можливо, за виключенням одного-двох матчів.

– Якщо пригадати матч першого кола з «Шахтарем», то ти забив другий м’яч, який міг стати переможним, але забракло кількох десятків секунд. Чого очікуєш від дещо оновленого Шахтаря»?
– «Шахтар» – це подразник для будь-якої команди в Україні. Тим паче зараз, коли тут з’явилися бразильці. Та нас це аж ніяк не лякає. Перед своїми глядачами будемо грати лише на перемогу.

Роман ЦЮНЯК

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хорватия и Нидерланды вышли на ЧМ-2024 по футзалу
Футзал | 17 апреля 2024, 23:11 0
Хорватия и Нидерланды вышли на ЧМ-2024 по футзалу

Завершились матчи плей-офф чемпионата мира

Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти
Футбол | 18 апреля 2024, 07:15 1
Анчелотти оценил матч с Ман Сити, в котором Лунин дважды отразил пенальти

Карло прокомментировал победу «Реала» в ответном матче 1/4 финала Лиги чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.