Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1230
4

Безпеці – першочергова увага!

Стадіони кількох клубів еліти занесені до групи ризику

Фінальний матч розіграшу Кубку України між донецьким «Шахтарем» і київським «Динамо», що відбудеться 7 травня на харківському стадіоні «Металіст», пройде із дотриманням усіх вимог ФФУ. Про це на засіданні Виконкому національної федерації запевнили віце-президент ФФУ Борис Воскресенський та голова Харківської ОФФ Володимир Бабаєв.

Впевненість організаторів

Організатори не мають жодних сумнівів стосовно якості футбольного газону, готовності трибун до прийому вболівальників, а також приділятимуть підвищену увагу заходам безпеки. До слова, виконкомівці ретельно проаналізували останні випадки насилля на вітчизняних стадіонах та окреслили основні шляхи боротьби з ганебними проявами агресії серед фанів команд.

Стадіон «Металіст»: готовність №1

Стосовно організації кубкового фіналу в Харкові, Володимир Бабаєв розповів, що фахівцями ФФУ і місцевої федерації розроблена програма підготовки та проведення матчу. Усім відповідальним структурам, зокрема МВС, МНС, медичним установам тощо, направлені спеціальні доручення з цього приводу. «У першу чергу ми зобов’язали МВС підготувати детальний план дотримання заходів безпеки, − зазначив Бабаєв. − Ми не вперше проводимо подібні заходи, в тому числі за участю керівників держави, тому впевнені, що матч, на якому буде присутній Президент Віктор Ющенко, пройде якнайкраще».

Перевірка − 5 травня

Віце-президент федерації, голова Комітету ФФУ з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Борис Воскресенський взяв процес підготовки харківської арени під особистий контроль, за останній місяць побувавши на місці п’ять разів. «Необхідними темпами виконуються плани реконструкції трибун, підготовки поля та благоустрою навколишньої території, − зауважив Воскресенський. − Запевняю, що і газон, і східна трибуна, яка нині реконструюється, до фіналу будуть підготовлені належним чином. П’ятого травня спеціальна комісія перевірить стан арени».

Спинити хвилю насилля

І Бабаєв, і Воскресенський наголосили на необхідності абсолютного дотримання вимог безпеки проведення матчу. Особливо актуальним це питання стало в зв’язку з останніми спалахами агресії на трибунах під час матчів національної першості. «На жаль, мусимо визнати, що нашими стадіонами прокотилася справжня хвиля насильства, − заявив президент ФФУ Григорій Суркіс. − Якби, наприклад, західні ЗМІ показали деякі кадри тих подій, можна було б зробити висновок, що ми нічим не кращі за Італію, кровопролитні сутички на стадіонах якої не в останню чергу звели нанівець її шанси на прийом Євро-2012».

Штрафи − не ефективні…

Глава національної асоціації з сумом констатував, що ПФЛ, котра проводить професіональні змагання з футболу в Україні, не докладає належних зусиль для виправлення ситуації. «Керівництво ліги самоусунулося від вирішення цих питань. Штрафи − їх єдиний метод, але вони зовсім неефективні. ПФЛ не може організувати роботу з співробітниками служб безпеки на стадіонах, не веде роботу з фанами», − підкреслив Григорій Суркіс. У зв’язку з цим, останні рішення Бюро ПФЛ щодо застосування санкцій за порушення клубами вимог до забезпечення громадського порядку визнано неефективними. Контрольно-дисциплінарному комітетові ФФУ надали право здійснення контролю за рішеннями дисциплінарних органів колективних членів ФФУ з усіх питань, з правом ініціювання перегляду будь-яких з них на власний розсуд.

Власне розслідування

Крім того, вирішено збільшити максимальний розмір штрафу з 25 000 до 50 000 у.о. та впровадити правила умовного покарання. А домашні стадіони таких клубів еліти, як «Нафтовик-Укрнафта», «Динамо», «Карпати» та «Металіст» занесені до групи ризику. У випадку порушення вимог до забезпечення громадського порядку під час проведення матчів до цих клубів будуть застосовані найсуворіші санкції. Виконком тим часом доручив Комітету ФФУ з питань стадіонів та безпеки проведення змагань, Інспекторському комітету ФФУ та Професіональній футбольній лізі провести розслідування інциденту, який мав місце 20 квітня 2008 року у матчі «Нафтовик-Укрнафта» − «Динамо».

Положення про небажану персону

Надзвичайно гостру і болючу проблему підняв перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко. «З трибун все частіше чути нацистські лозунги, майже всі стадіони розмальовані свастикою та іншою фашистською символікою, − зазначив він. − Це просто неприпустимо, однак жоден клуб по-справжньому не бореться з проявами расизму, нацизму, ксенофобії та антисемітизму на своїх аренах». У зв’язку з цим Сергій Стороженко запропонував розробити Положення про небажану особу. Таким чином клуб на законних підставах зможе не допускати на свої матчі вболівальників, що пропагують насильство та різні форми нетерпимості.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Leshik82
то LeonArsenal | 2008-04-24 20:36:03: привет антидинамовцам! Дибилоидов везде хватает!
А я то думаю, почему такие билеты дорогие? Пан Президент приедет ((
armanych
ПФЛ не може організувати роботу з співробітниками служб безпеки на стадіонах, не веде роботу з фанами»,
это Суркис стрелки перевёл на ПФЛ
Вася(Крым)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил