Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
905
0

ДЯЧУК-СТАВИЦЬКИЙ: «Наші зимові придбання є невдалими»

У другій частині чемпіонату України з футболу львівські «Карпати» демонструють дуже нестабільну гру

Спершу провели вдалі матчі із «Зорею» та «Закарпаттям», а потім - провали в іграх із «Ворсклою» та «Металістом». Підопічні Валерія Яремченка зараз перебувають на безпечній відстані від зони вильоту, а тому не відчувають турнірної вмотивованості. Але львівський уболівальник, попри це, очікує від «карпатівців» цікавого та змістовного футболу.

Напередодні Великодня, без сумніву, стадіон «Україна» буде переповнений. У суботу, 26 квітня, до нас завітає донецький «Шахтар» – надзвичайно потужний подразник для будь-якої команди. Про причини провальних поєдинків «Карпат» і про двобій із донеччанами розповів спортивний директор львівського клубу Юрій Дячук-Ставицький. 

- Матчі з полтавською «Ворсклою» та харківським «Металістом» «зелено-білі» провели дуже невдало. Може, «карпатівці» переживають кризу?
- Ні, говорити про кризу не доводиться. Просто в останніх двох зустрічах «Карпати» зіграли нижче за свої можливості. Перед поєдинком із «Ворсклою» ми провели три більш-менш успішні матчі. Зіграли внічию з «Нафтовиком», здолали «Зорю», перемогли «Закарпаття». Можливо, «зелено-білі» недооцінили полтавчан, а може, наша команда просто втомилася. Тим паче, що довго була несприятлива погода, падав дощ, тренувальні поля були в поганому стані. А чому так невдало зіграли в Харкові, я не знаю. Не можу навіть когось виокремити, хто більш-менш достойно грав із «металістами». Усі провалили цей матч. Узагалі в заявці харківської команди 22 футболістів, 11 з яких - іноземці. У «Металісті» немає жодного молодого гравця, якого тренери готують на перспективу. Усі досвідчені, виступали в українських клубах вищої ліги. Вони не є новачками у футболі та в українському чемпіонаті. А в нас більшість футболістів, окрім «Карпат», більше ніде не грали у вищій лізі. Їм потрібен час, аби демонструвати стабільну гру. Тому «Карпати» чергують хороші матчі з провальними. Ми гідно зіграли проти «Динамо», вдало - в Ужгороді, із «Зорею». Були й невдалі двобої.

- Валерій Яремченко каже, що «Карпатам» бракує стабільності. Чим це спричинено?
- Тим, що «Карпати» є наймолодшою командою у вищій лізі. А від молодих футболістів не варто очікувати стабільної гри. Порівняймо склад «Металіста», який зіграв в останньому матчі, й нашої команди. За моїми підрахунками, харківські футболісти на 49 років старші за наших. Мирон Маркевич у стартовому складі випустив на поле сімох легіонерів і чотирьох українців. Вік усіх українців – понад 30 років. У нас таких вікових гравців узагалі немає. У «Металіста» в поєдинку проти нас на поле вийшло восьмеро іноземців, а в нас лише двоє – на заміну виходили Кирильчик і Зеньов. У «Карпатах» мало досвідчених футболістів, багато молоді. Тому, коли нам забили два швидкі голи, розгубилися й погано провели двобій.

- Як можете пояснити грубу гру Сергія Лащенкова? У матчі проти «Металіста» його вилучили, у поєдинку з полтавчанами був епізод, коли суддя теж мав показувати йому червоне «світло»...
- Лащенков не завжди встигає за м’ячем, тому змушений порушувати правила. НЙому не вистачає швидкості.

- Як оціните зимові придбання «Карпат»?
- Щиро кажучи, наші зимові придбання є невдалими. Це помилка селекції, тренерського штабу. Новобранці не виправдали покладених на них сподівань. Еду, Іванов, Алегбе не змогли допомогти команді в жодному матчі. Тож, думаю, «Карпати» невдовзі попрощаються з ними.

- А як оціните Зеньова?
- Він молодий футболіст, у тренувальних матчах проявив себе непогано. Але всіх навчально-тренувальних зборів із нами не проходив, тож на сто відсотків не готовий до сезону. Тобто зарано робити висновки щодо нього. Зеньову лише виповниться 19 років, не варто сподіватися, що він одразу закріпиться в основному складі. Цього нападника ми взяли на перспективу.

- Ще залишилися Кожанов та Ощіпко, яких орендували в «Шахтаря»...
- Обоє зірок з неба не хапають, грають на середньому рівні. До них особливих претензій немає. Тренерський штаб, керівництво клубу сподівалося, що наша молодь додасть і навстіж відчинить двері в основний склад. Маю на увазі Женюха, Голодюка, Ткачука, Мартинюка, Бідловського, Сворака. Вірили, що вони додадуть. Але наразі вони ще не готові до гри в першому складі. Тому наша лава запасних є короткою.

- У суботу «Карпати» вдома зустрічатимуться з «Шахтарем». Чемпіонські перегони закінчуються, для наступного суперника львів’ян кожне очко на вагу золота. Завдяки чому «зелено-білі» можуть обіграти «гірників»?
- Пригадуєте, торік, приблизно за стільки ж турів до завершення сезону ми грали з «Шахтарем»? Тоді донеччани теж боролися з «Динамо» за «золото», а в нас у команді діяли не надто досвідчені футболісти. Такі самі, практично, як і тепер. Ми гідно зіграли з «Шахтарем», матч завершили нічиєю – 0:0. А якби не вилучили Батісту, то могли б і перемогти. Перед тим матчем достойно грали в Дніпропетровську. А «Дніпро» тоді вів із «Металістом» боротьбу за «бронзу» чемпіонату. Поєдинок закінчився з рахунком 2:2. Завдяки чому можемо здолати «Шахтар»? Завдяки ґрунтовній тактичній і психологічній підготовці. Щоб досягнути результату, футболісти повинні продемонструвати неймовірне бажання зробити це й виконати всі тактичні установки тренерів. Якщо це буде зроблено, то у Львові «Шахтар» втратить очки. Як це робити, «Карпати» вже демонстрували не раз. Ми обігравали донеччан у матчах за Кубок, коли перебували в першій лізі, торік розійшлися по нулях, причому тоді не відбивалися, а після перерви навіть мали перевагу. Наш колектив потрібно належно психологічно підготувати, зробити так, щоб команда вийшла на гру з «гірниками», як на останній бій. Тим паче, що вдома нас підтримує серйозна армія вболівальників. Глядачі дуже допомагають футболістам демонструвати свої найкращі якості.

Гліб Ваколюк

ПРОСПОРТ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Минус Пегула. Известны все полуфиналистки престижного турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 07:20 4
Минус Пегула. Известны все полуфиналистки престижного турнира в Майами

В борьбе за титул во Флориде осталась одна американка

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 7
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.