Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2025
0

Богдан ВЕКЛЯК: «Хочу грати для уболівальників, а не заради грошей»

Молодий захисник «Карпат» розповів про початок футбольного шляху та свої цілі у львівському клубі

Богдан ВЕКЛЯК: «Хочу грати для уболівальників, а не заради грошей»
ФК Карпаты. Богдан Векляк

Вихованець стрийської «Скали» Богдан Векляк став гравцем молодіжної команди «Карпат» влітку 2018-го. За дублерів «зелено-білих», захисник зіграв лише десять поєдинків – причиною стала травма.

– Ти родом із Жидачева, але перші твої матчі були за ФК «Миколаїв». У твоєму рідному місті немає професійного футболу?
– У місті є лише аматорська команда, яка грає в обласній першості. Тому починав я з ФК «Миколаїв», за який зіграв буквально 4-5 матчів, а потім мене помітили скаути зі «Скали» і запросили в стрийський клуб.

– Твій старший брат Євген, також футболіст, він навчався в Академії «Карпат», тоді як ти потрапив у «Скалу». Не було бажання також приєднатись до львівської команди?
– Я також вступав до Академії, коли набирали гравців у команду U-14, але на останньому етапі мені відмовили. Тоді я потрапив у ФК «Миколаїв», а звідти в «Скалу». Щодо Євгена, то після травми меніску, він вирішив не повертатись у футбол.

– Не рідко тренери експериментують з позиціями гравців, як от у випадку Олексія Гуцуляка. Захисник – твоє рідне амплуа?
– Так, я з самого початку грав в обороні, хоча інколи мене ставили в опорну зону. Коли я тільки починав грати, була популярніша схема з трьома захисниками, а не з чотирма як зараз, і тренер ставив мене крайнім захисником.

– Ти неодноразово тренувався з основою. Чим відрізняється процес підготовки від молодіжної команди?
– Потрібно швидше приймати рішення і реагувати на дії інших. У фізичному плані різниці не відчував. Зрозуміло, що в основі грають старші гравці і вони привикли до інших навантажень, але мені не було важко.

– Хто з гравців основи тобі найбільше імпонує?
– Я більше звертаю увагу на нападників, бо граю саме проти них. Можу відзначити Гуцуляка і Шведа. Олексій хороший в контролі м’яча, до нього важко підібратись. Мар’ян все робить на швидкості. Вони виділяються в теперішньому колективі.

– Чи є в тебе, як у молодого гравця, футболісти, на яких ти рівняєшся?
– Рівняються завжди на кращих, на тих, хто грає на високому рівні. Мені дуже подобаються захисники з АПЛ, вони досвідчені і грають тактично грамотно. Не знаю чому, але по-зовнішності мене постійно порівнюють з Тіаго Сілвою, капітаном «ПСЖ», хоча я схожості не бачу.

– Яких цілей хочеш досягти в «Карпатах»?
– Хотілося б зіграти за першу команду, хоча б один матч (сміється). У першу чергу хочеться повернути той футбол, який був раніше, ті емоції. Щоб грати для уболівальників, а не заради грошей. Мені дуже подобався львівський футбол, він завжди вирізнявся, тому хотілося б повернути його.

Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.