Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1410
1

РИФ’ЯК: «Чому Лужний не хоче просто допомогти нашій школі?»

Пристрасті на львівській Погулянці

Ми вже повідомляли про намір екс-капітана київського «Динамо» та збірної України Олега Лужного організувати у Львові на базі СДЮШОР-4, що на вулиці Вахнянина в районі Погулянки, футбольну академію.   

Директор цієї школи Роман Риф’як разом зі своїми колегами-однодумцями, ветеранами «Карпат» Ігорем Кульчицьким, Ростиславом Поточняком і Богданом Грещаком виклав журналістам свою точку зору з цього питання.

- СДЮШОР-4 підпорядковується управлінню освіти Личаківського району, - розпочав Роман Риф’як. - У Львові вже тривалий час обговорюється питання створення академії футбольного клубу «Карпати», за яку, зрозуміло, повинні виступати найкращі випускники СДЮШОР «Карпати» та УФК і футбольної академії на базі ЛДУФК.

- Чи достатнє фінансування освітянської школи?
- Звичайно, коштів з міського бюджету не вистачає. 2005 року у Львові було розроблено проект реконструкції СДЮШОР-4, яка займає привабливу ділянку розміром 2,8 гектара в центрі міста. Ми шукаємо спонсорів і бізнесменів, які б надали фінансову підтримку школі. У цьому обіцяв допомогти мій однодумець, перший директор СДЮШОР-4 Ігор Кульчицький.

- Чи розмовляли на цю тему з самим Олегом Лужним?
- На жаль, ні. А цікаво було б у Олега Лужного дізнатися: чому вихованець школи «Карпати» не виявляє бажання допомогти рідному навчальному закладу, а хоче вкласти 15 мільйонів євро в реорганізацію СДЮШОР-4? Конструктивної розмови з довіреною особою Лужного Олегом Звіром не виходить...

- Депутати планують на сесії міськради вирішувати долю реорганізації СДЮШОР-4 у футбольну академію...
- Наша школа є освітянською структурою, яка зобов’язана виконувати всі рішення міської влади. Головне, щоб від цього була користь львівському футболу.

Олег ЗВІР, директор «Фонду розвитку спорту Олега Лужного»
Мер Львова Андрій Садовий під час зустрічі з Олегом Лужним запропонував реорганізацію саме СДЮШОР-4, яка перебуває в скрутному матеріальному й фінансовому становищі. Про це неодноразово наголошували й обурені батьки дітей, які займаються футболом. Після відсторонення міським управлінням освіти Романа Риф’яка від посади директора під час тренерської ради всі присутні поставили протокольні підписи під ідеєю створення футбольної академії. Коли Роман Романович повернувся на посаду директора, він спочатку також підтримував ідею реорганізації школи, а зараз в нього чомусь різко змінилась думка, на відміну від інших тренерів школи. З повагою ставлюся до ветеранів «Карпат», які віднедавна почали працювати в СДЮШОР-4 і ще не вникли в реальний стан матеріально-технічного забезпечення школи. Олег Лужний в понеділок ввечері приїжджав до Львова і зустрічався з учнями, батьками СДЮШОР-4, а директор школи чомусь не виявив бажання з ним поспілкуватися

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 23:34 49
Костюк обыграла 3-ю ракетку мира и вышла в полуфинал на турнире в Штутгарте

Марта добыла самую высокорейтинговую победу в карьере, одолев Коко Гофф

Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов
Футбол | 19 апреля 2024, 10:17 1
Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов

Португалец выделил единственный клуб, который возглавлял в своей карьере

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.