Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 14 января 2019, 20:10
3476
0

Екстра-ліга. Огляд матчів дванадцятого туру

Дебют Хаві Родрігеса на посаді головного тренера Продексім

| Обновлено 14 января 2019, 20:10
3476
0
Екстра-ліга. Огляд матчів дванадцятого туру
ФК Продэксим. Хави Родригес (справа)
«Титан» (Покровське) – «Продексім» (Херсон) – 3:6 (0:2)
 
Голи: Калуков (35, 38), Кожем'яка (39) – Білоцерківець (8, 18), Волянюк (21, 22), Скорий (30), Зварич (36)
Попередження: Ященко (30), Свірідов (36) – Волянюк (16), Білоцерківець (26)
 
Дебют Хаві Родрігеса на посаді головного тренера херсонців вийшов напрочуд вдалим. У Покровському вкотре відбувся надзвичайно результативний поєдинок, і знову господарям не вистачило трьох голів, щоб здобути бодай нічию.
 
Вже у першому таймі «мельники», зусиллями Миколи Білоцерківця, заробили для себе перевагу у два м'ячі. Ще один дубль на початку другого тайму оформив інший представник клубу з Херсона – Михайло Волянюк. При чому, для цього йому знадобилася всього одна хвилина. Такий активний початок другої половини і став вирішальним моментом у цій зустрічі. До середини тайму капітан гостей Віталій Скорий довів гандикап гостей до п'яти м'ячів. Після цього активізувалися представники Дніпропетровщини. Спочатку Дмитро Калуков та Михайло Зварич обмінялися голами, встановивши на табло рахунок 1:6.  
 
Втім, наприкінці зустрічі команда Богдана Свірідова зуміла відіграти два голи, зусиллями того-таки Калукова, а також В'ячеслава Кожем'яки. Ці три очки допомогли «Продексіму» підтягнутися до третього місця на відстань одного очка. У свою чергу, «Титан» від п'ятої сходинки відділяє вже 6 пунктів.   
 
   
 
«ХІТ» (Київ) – «Сокіл» (Хмельницький) – 7:1 (4:1)
 
Голи: А. Борсук (1), Педяш (4), Журба (15), Боргун (18), Корнійчук (21), Чепорнюк (24), Тменов (38) – Хамдамов (7)
Попередження: Щербань (22), Борисевич (27) 
Нереалізований дабл-пенальті: Журба (36)
 
Не вийшло інтриги у протистоянні між першою та сьомою командами Екстра-ліги. Після перемоги у Хмельницькому з результатом 4:1, кияни здолали своїх опонентів на домашній арені з ще більшою перевагою.
 
Відзначимо, що у складі команди Дмитра Шувалова голами відзначилися сім різних гравців. Натомість, єдиний м'яч підопічних Романа Ковальчика на свій рахунок записав капітан гостей – Андрій Хамдамов. Таким чином, столичний колектив продовжує залишатися єдиним колективом, який не зазнав жодної поразки, збільшивши свій доробок до 32 пунктів. Натомість, відстань «Сокола» від останнього клубу з першої шістки продовжує становити п'ять пунктів.     
 
 
«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 4:4 (0:4)
 
Гол: Кордоба (26), Фаренюк (26, 40), Когут (32) – Мануйленко (3, 18), Салтанов (13), Басич (17)
Попередження: Кордоба (31), Когут (35) – Мануйленко (11), Салтанов (21)
 
Протистояння між другою та третьою командами турнірної таблиці завершилося вольовою нічиєю. Кожен з колективів вдало провів по одному тайму. Рівняни, зусиллями Ігоря Салтанова, Олександра Басича та двічі Максима Мануйленка забили чотири м'ячі та оформили впевнену перевагу за підсумками стартової двадцятихвилинку.
 
Втім, втримати її після перерви вони не зуміли. Впродовж 14 хвилин другого завдяки голам Романа Кордоби, Юрія Когута та дублю Артема Фаренюка все ж надзогнали своїх опонентів, вирвавши нічию на останніх секундах. Нічийний результат дозволив обидвом командам зберегти свої позиції, втім, допоміг їхнім конкурентам наблизитися у турнірній таблиці. Також, зазначимо, що нині відстань «драконів» від «ХІТа», який йде першим, складає вже 6 очок.
 
 
 
 
«Епіцентр К-Авангард» (Одеса) – «АРПИ Запоріжжя» (Запорізька обл.) – 0:2 (0:1)
 
Голи: Огнистий (18, 2П, 30)
Попередження: Соцький (1), О. Бондаренко (19), Дрозд (31), Остапчук (40) – Гай (16), Оліщук (16), Йапарама (33), Моспан (35)
Нереалізований дабл-пенальті: Огнистий (19)
 
Вдалим виявився дванадцятий тур для команди Максима Павлюка, яка здобула другу перемогу у чемпіонаті (і знову на виїзді), здолавши «Епіцентр К-Авангард» на його паркеті. Перед звітним туром протистоянням важливим фактором для гостей став перехід Антона Гая, який першу частину сезону провів саме в Одесі.
 
Вже екс-представник Південної Пальміри провів на паркеті тривалу кількість часу, чудово відгравши у ролі стовпа для гостей, які, зрештою, взяли реванш за поразку у матчі першого кола з ідентичним рахунком. Передусім, запорукою цього став перебір фолів для підопічних Федіра Пилипіва у першій двадцятихвилинці, який приніс супернику два дабл-пенальті. Один з них зумів реалізувати Андрій Огнистий, подарувавши своїй команді мінімальну перевагу.
 
Після перерви тому-таки Огнистому вдалося оформити дубль, який і зумів підняти запоріжців на восьму сходинку, дозволивши їм обійти свого суперника, а також «ІнБев/НПУ».
 
 
«Енергія» (Львів) – «ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ) – 4:2 (2:0)
 
Голи: Легендзевич (12), Ковальчук (15), Кузь (29), Коваль (40) – Смоловик (35), Войток (40)
Попередження: Ковальчук (10)
 
Після звитяги колективу Валерія Легчанова над об'єднаною командою з Житомира та Києва, її переможна серія досягла трьох поєдинків. Цю зустріч у складі львів'ян пропускав Віталій Радевич. Незважаючи на відсутність одного з лідерів атаки, «енергетики» забили опонентам по два м'ячі у кожному з таймів завдяки влучним діям Олега Легендзевича, Віталія Ковальчука, Тараса Кузя та Сергія Коваля на що гості відповіли взяттями воріт від Євгена Смоловика та Максима Войтка.
 
Також відзначимо , що у складі господарів дебютували 15-річні Ярослав Квасній та заявлений у переддень Ігор Тимців, отримавши перший досвід практики в Екстра-лізі. Таким чином, представники міста Лева нині йдуть п'ятими, відстаючи від третьої позиції всього на два очки. Натомість, їхні опоненти ділять дев'яту сходинку з «Епіцентром К-Авангард», і вже наступного туру зійдуться з одеситами в очному протистоянні.
 
 
 
Прес-служба Асоціації футзалу України
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Спортивний оглядач! Смотрите видео голов в новом Telegram-канале
Футбол | 25 апреля 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Смотрите видео голов в новом Telegram-канале

Получайте быстрее всех обзоры матчей на свой телефон в Телеграме!

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.