Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
625
0

КОРЖ: «Спорт повинен об'єднувати народи і цілі континенти»

Віктор Корж та Ігор Коробчинський - про події навколо пекінської Олімпіади

Цього разу кореспондент «Спортивної газети» вирушив до розважального комплексу «Арена Інтертейнмент». Саме тут звітували представники української спортивної гімнастики: жінки — про успішний виступ на континентальній першості, чоловіки — про готовність до чемпіонату Європи, який відбудеться 8-11 травня в Лозанні. Після коротенького звіту мої колеги (особливо телевізійники) стрімголов кинулися до бутербродів, а я вирішив поспілкуватися з президентом української Федерації гімнастики Віктором Коржем та старшим тренером чоловічої збірної України Ігорем Коробчинським. Обох запитав про їхнє ставлення до тих подій, які відбуваються навколо олімпійського вогню та можливого бойкоту Олімпійських ігор у Пекіні...
 
Ось що сказав Віктор Корж:

— Якщо проаналізувати ті події, які відбувалися навколо Олімпійських ігор у Москві-1980 та Лос-Анджелесі-1984, то в політичному плані ніхто не виграв. Не було ні переможців, ні переможених. Програли всі. Адже олімпійський рух загальмували на вісім років. На жаль, найбільше постраждали самі спортсмени. Адже вони віддали спорту по десять-п'ятнадцять років, але їм не дали можливості виступити на головному олімпійському форумі і продемонструвати свої найкращі результати. Як на мене, то і в Москві, і в Лос-Анджелесі відбувалися ерзац-змагання. Адже вони не були повноцінними на обох Олімпіадах. Це відомо всім фахівцям. Нам треба і надалі керуватися гаслом, що спорт — поза політикою, бо вони просто несумісні. Гасла, які проголошені ще П'єром де Кубертеном, й досі залишаються актуальними. Спорт повен об'єднувати людей, держави і цілі континенти, а не роз'єднувати їх.
Нам не варто підлаштовуватися під окремі штучні конфлікти, які не мають ніякого відношення до олімпійського руху. Хоча мені дуже прикро, що в Китаї порушуються демократія та права людини. Згадайте розгін студентів танками на головній площі Пекіна або придушення мирної демонстрації в Тибеті. Ці проблеми повинні вирішувати самі китайці.
 
— Вікторе Петровичу, тож Україна повинна їхати до Пекіна на Олімпійські ігри?
— Це питання не повинне навіть дискутуватися. Спочатку нам треба ретельно підготуватися, а потім уже їхати до Пекіна і не просто бути учасниками цього неймовірного олімпійського дійства, а змагатися за медалі, прославляти свою державу. Зверніть увагу, Міжнародний олімпійський комітет жодного разу не робив різких заяв на адресу організаторів Олімпіади-2008. А ще треба завжди пам'ятати, що учасниками Олімпіад є національні олімпійські комітети, а не політичні партії, уряди, президенти та прем'єри. 

Негативно щодо бойкоту Ігор-2008 висловився й Ігор Коробчинський:

— Мені добре відомі події навколо Олімпіад, які бойкотувалися 1980 та 1984 років. Зокрема, радянські гімнасти були в чудовій формі, але їх не пустили до Сполучених Штатів Америки через надуману проблему захисту учасників Олімпійських ігор. А це ж довгі роки щоденної напруженої праці.
Спорт повинен об'єднувати людей. Спорт — посол миру. Це навіть не варто коментувати. Як на мене, конфлікти треба розв'язувати за столом переговорів, а на стадіонах у спортивних залах, басейнах та ігрових майданчиках змагатися у чесній і безкомпромісній боротьбі.

— А якої думки про це гімнасти збірної України?
— Офіційно ми не обговорювали подібних проблем. Однак і хлопці, і дівчата вже готові до випробувань на пекінському олімпійському гімнастичному помості.


Микола МОТОРНИЙ, «Спортивна газета»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте
Теннис | 19 апреля 2024, 00:45 48
Спасла 5 матчболов! Костюк вырвала победу у 7-й ракетки мира в Штутгарте

Марта в трех партиях обыграла Чжэн Циньвень в 1/8 финала турнире WTA 500

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 6
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Socca: курс на Кубок Европы 2024
Другие виды | 18.04.2024, 11:20
Socca: курс на Кубок Европы 2024
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.