Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 декабря 2018, 15:15
2057
6

Михайло СЕРГІЙЧУК: «Ворскла гідно грала проти Арсенала на Емірейтс»

Форвард полтавської «Ворскли» поділився враженнями від виступів команди в Лізі Європи

| Обновлено 20 декабря 2018, 15:15
2057
6
Михайло СЕРГІЙЧУК: «Ворскла гідно грала проти Арсенала на Емірейтс»
ФК Ворскла. Михайло Сергійчук
Нападник «Ворскли» Михайло Сергійчук поділився враженнями від виступів команди в Лізі Європи, а також розповів про серйозну конкуренцію в Прем'єр-лізі.
 
– Михайле, як оціните виступи команди в цьогорічній Лізі Європи? Могли розраховувати на більше чи це межа можливостей «Ворскли» на сьогодні?
– Після закінчення минулого сезону всі з нетерпінням очікували старту групового турніру Ліги Європи. Звісно, хотілося пройти якомога далі, але враховуючи  силу суперників, нам складно було розраховувати на вихід з групи. Вдвічі приємніше мати можливість зіграти з «Арсеналом», «Спортингом». Проти таких іменитих команд можна перевірити себе і набратися досвіду. Важливо, що вдалося перемогти «Карабах» на виїзді та здобути свої перші залікові пункти в Лізі Європи.
 
– Наскільки складно було адаптуватися до таких швидкостей, які запропонували вам «Арсенал» та «Спортинг»?
– В першому матчі в Лондоні нам було дуже складно протидіяти основним гравцям лондонського клубу. Відзначу, що стартові 30 хвилин зіграли досить компактно, в захисті підстраховували один одного. Вважаю, що наша команда виглядала достойно, не давали супернику створити достатньої кількості гольових моментів, особливо в першому таймі.
 
– Які емоції вас переповнювали, коли вийшли на заміну в матчі з «Арсеналом» на Емірейтс? Могли собі колись уявити, що зіграєте на такому стадіоні проти іменитої команди?
– Так, це фантастика. У багатьох гравців «Ворскли» здійснилася маленька мрія. Від цих матчів отримав лише позитивні емоції, незважаючи на невтішні результати. Не кожен гравець у своїй футбольній кар'єрі може зіграти проти грандів європейського футболу. Гравці ФК «Ворскла» здобули неоціненний досвід, який нам допоможе прогресувати в майбутньому. В моральному плані стали сильнішими. Такі протистояння запам'ятовуються на все життя.
 
– У домашній грі з «Спортингом» ви до останніх хвилин перемагали, але в підсумку поступилися. Пропущені м'ячі в кінцівці зустрічі: відсутність досвіду виступів на такому рівні чи просто вже не вистачило сил?
– Напевно, після першого пропущеного м'яча не треба було всіма силами йти вперед. Всі гравці побігли на розіграш штрафного, зіграли невдало і пропустили контратаку. На жаль, якраз в цьому матчі і дався взнаки брак досвіду виступів на такому рівні. Хотіли перемогти, а в підсумку втратили навіть нічию. Треба було спокійно утримати нічийний результат, зіграти більш надійно у захисті. Мали б непогані шанси вийти з групи, якщо б здобули позитивний результат в домашній грі з португальцями.
 
– У функціональному плані складно було грати по дві гри на тиждень? Відчувалася втома в матчах Прем'єр-Ліги?
– Я зіграв не так багато матчів, тому не відчув втоми. Наші ігри довели, що в такому ритмі можна спокійно грати, нічого складного в цьому немає. Відзначу, що у «Ворскли» дружній колектив, всі спілкуємося один з одним. Напевно, це нам допомагає долати всі труднощі.
 
– Президент полтавців говорив, що переїзд на матч з «Арсеналом» до Києва приніс багато незручностей команді? Це дійсно так?
 –Були шоковані таким рішенням УЄФА. Вся Полтава очікувала цього матчу. На жаль, люди не змогли відвідати справжнє свято футболу. Вважаю, що негативні емоції передалися і футболістам. В моральному плані нам було досить складно. Якби грали в Полтаві, можливо і результат був зовсім іншим.
 
–За чотири тури до завершення першої частини Прем'єр-ліги «Ворскла» посідає п'яте місце у турнірний таблиці. Наскільки складно буде втриматися у першій шістці, враховуючи той факт, що у команди досить непростий графік, у тому числі і матчі з прямими конкурентами?
– Нам необхідно здобувати позитивний результат у матчах з сусідами по турнірній таблиці — «Десною» та «Зорею». Якщо зіграємо в свій футбол, - отримаємо хороші шанси залишитися у першій шістці. Але, звісно, матчі з «Карпатами» та «Арсеналом-Київ» також є дуже важливими. На максимум налаштовуємося на кожного суперника, незважаючи на місце в турнірній таблиці. В жодному разі не можна недооцінювати аутсайдера чемпіонату.
 
– Чи можна сказати, що ви проводите найкращий сезон у своїй кар'єрі?
– Якщо враховувати мої виступи у «Вересі» та «Ворсклі» у цьому сезоні, вважаю, що зіграв досить непогано. Можливо, осінню частину провів не найкращим чином, але в Полтаві отримав чимало позитивних емоцій, які стоятимуть окремо в кар’єрі. Виступи у Лізі Європи - неоціненний досвід для мене, тому 2018 рік можу занести собі в актив.
 
– Вам довелося в кар’єрі здолати чимало перепон, щоб досягнути настільки високого рівня?
– Так і є, довго йшов до цього, були різні етапи в кар’єрі за 27 років. Вважаю, що важливий слід в кар’єрі залишив Володимир Мазяр, з яким ми перетиналися у «Вересі». Я провів сезон у «Говерлі» і доля занесла мене до Рівного. Були непрості часи тоді для мене і вдячний Володимиру Івановичу, що йому вдалося вдихнути в мене життя. У нас були непрості стосунки, але зараз я розумію, що він був абсолютно правий і допоміг повірити в себе.
 
– Конкуренція в УПЛ у цьому сезоні зросла, як вважаєте?
– В Прем'єр-Лізі багато конкурентоспроможних та амбітних команд. З четвертого по восьме місце в турнірній таблиці досить щільні результати. Всі хочуть пробитися у першу шістку. Впевнений, що до останнього туру вболівальники спостерігатимуть напружену боротьбу. На мою думку, в цьому сезоні чемпіонат став цікавішим.
 
Наприклад, «Олександрія» перемогла «Динамо», «Шахтар» зіграв в нічию 2:2 з «Олімпіком». Таке раніше мало хто міг собі уявити. Це свідчить про те, що команди рухаються вперед, прогресують.
 
Медальні шанси «Олександрії»? Команді Шарана ще зарано заспокоюватися, адже все ще може змінитися після зимової перерви.  Перед стартом сезону мало хто прогнозував, що клуб із Олександрії з таким суттєвим відривом знаходитиметься на третьому місці, але треба віддати належне підопічним Володимира Шарана. У Володимира Богдановича хороша команда, яка радує вболівальників своєю грою. В минулому році «Ворскла», а в позаминулому «Зоря» здобули менше залікових пунктів перед зимовою перервою ніж «Олександрія» зараз.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Луческу на матче Динамо, Кривбасс в чемпионской гонке, победа Шахтера
Футбол | 23 апреля 2024, 12:15 25
Луческу на матче Динамо, Кривбасс в чемпионской гонке, победа Шахтера

Самые интересные события 25-го тура УПЛ – в нашем традиционном обзоре

Анчелотти прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина
Футбол | 22 апреля 2024, 21:31 2
Анчелотти прокомментировал скандальный эпизод с якобы голом в ворота Лунина

21 апреля королевский клуб выиграл у «сине-гранатовых» со счетом 3:2

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Вася Чіпа
....а ще дуже достойно проти Карабаха ! Та й взагалі всі ігри. А потім вони ще й плачуться що їм зарплату не платять. Та ви разом з тренгером повинні сплатити клубу за ці турпоїздки.
Вася Чіпа
....а ще дуже достойно проти Карабаха ! Та й взагалі всі ігри. А потім вони ще й плачуться що їм зарплату не платять. Та ви разом з тренгером повинні сплатити клубу за ці турпоїздки.
polesse2000
Этому колхозу желаю занять 10 место, может тогда бригадира Сачка поменяют на нормального тренера. Тренерской мысли "0". - Якби грали в Полтаві, можливо і результат був зовсім іншим.
REALIST
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vlad564
Считаю, что Мазяр квалифицированный тренер, который умеет раскрывать сильные качества футболистов. Думаю, что такие слова от Сергийчука доказательство профессионализма Владимира Ивановича.