Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
2442
0

ЄГФ оголосила про реформу єврокубків та ігрового календаря

У європейському гандболі відбудуться зміни

ЄГФ оголосила про реформу єврокубків та ігрового календаря
eurohandball.com

У дні вирішальних битв жіночого чемпіонату Європи в Парижі засідав виконком ЄГФ. Його рішення кардинально змінюють структуру єврокубкових турнірів з сезону-2020/21.

Революційні перетворення стали прямим наслідком того, що у травні ЄГФ підписала десятирічний контракт з двома лідерами в області спортивного маркетингу - компаніями Infront і DAZN. Відзначається, що всі рішення були прийняті після консультацій з представниками клубів, ліг і гравців.

Ліга чемпіонів змінить формат

Починаючи з сезону-2020/21, структури чоловічої і жіночої Ліг чемпіонів будуть ідентичні. У кожному з турнірів візьмуть участь 16 клубів, причому кваліфікаційні раунди підуть в минуле.

На першому етапі формуються дві групи по 8 команд, що грають в два кола. По дві найкращі команди з кожної групи отримують прямі путівки до чвертьфіналу, тоді як по два гірших колективу вибувають з розіграшу. Решта клубів (3-6-е місця в групах), розбившись на пари, визначать ще чотирьох чвертьфіналістів. Кульмінацією сезону стане традиційний «фінал чотирьох».

Кубок ЄГФ перетвориться на Європейську гандбольну лігу
 
Нинішній Кубок ЄГФ з сезону-2020/21 отримає нову назву - Європейська гандбольна ліга. На відміну від Ліги чемпіонів, формати проведення чоловічого і жіночого турніру в ній будуть відрізнятися.

У сильної статі 12 команд потраплять до групового турніру напряму, а ще 12 - за підсумками двох кваліфікаційних раундів. 24 клуби будуть розбиті на 4 групи по 6 команд, і по 4 найсильніші команди отримають квитки в 1/8 фіналу. Далі розіграш пройде по системі з вибуванням до «фіналу чотирьох».

У жінок у Європейській гандбольній лізі три кваліфікаційні раунди визначать всіх 16-ть учасників групового турніру. Розділившись на 4 квартети по 4 команди, вони визначать 8 чвертьфіналістів - ними стануть клуби, що зайняли перші та другі місця в групах. Переможець турніру буде визначений в «фіналі чотирьох» - в нинішньому жіночому Кубку ЄГФ, на відміну від його чоловічого аналога, подібний формат не передбачений.

Кубок виклику
 
А ось Кубком ЄГФ з сезону-2020/21 буде називатися третій за рангом євротурнір, що зараз носить ім'я Кубок виклику. І у чоловіків, і у жінок його структура однакова - жодних груп, лише раунди на вибування. У 3-му раунді візьмуть участь 32 клуби, далі йдуть 1/8 фіналу, чвертьфінали, півфінали та фінал. На відміну від більш рейтингових турнірів, «фіналів чотирьох» в новому Кубку ЄГФ не передбачено - переможці визначаться в традиційних матчах з роз'їздами.

Новий календар

Крім трансформації єврокубків, ЄГФ за 20 місяців до старту міжнародного сезону-2020/21 вже затвердила його календар. У ньому є суттєві нововведення - так, гравцям тепер не доведеться проводити матчі за національні команди після завершення клубного сезону. Тиждень збірних, що нині проходить в середині червня, буде зрушений на кінець квітня-початок травня (у 2021 році він пройде з 26 квітня по 2 травня).

Сезон тепер завершуватиметься лігочемпіонськими «фіналими чотирьох» - у жінок вони будуть проводитися в кінці травня, а у чоловіків у середині червня (зокрема, у 2021 році відповідно 29-30 травня і 12-13 червня). Причому ЄГФ зобов'яже всі національні федерації закінчувати внутрішні чемпіонати щонайменше за тиждень до вирішальних баталій головного єврокубка. Всі ці заходи дозволять гравцям раніше піти у відпустку і мати більше часу для підготовки до наступного сезону.

Ще одне важливе нововведення полягає в тому, що матчі чоловічої Ліги чемпіонів будуть проходити по середах і четвергах, а чоловічий Європейської гандбольної ліги - по вівторках (з опцією проведення окремих ігор по середах). У той же час поєдинки всіх жіночих євротурнірів, а також чоловічого Кубка ЄГФ будуть проходити по суботах і неділях.

Крім того, виконком ухвалив відправити на подальший розгляд проект, згідно з яким в жіночих чемпіонатах Європи починаючи з 2024 року буде брати участь 24 збірні замість нинішніх 16. До цього питання ЄГФ повернеться на наступному засіданні виконкому, яке пройде в ході чоловічого чемпіонату світу-2019 у Гамбургу.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.