Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
759
1

Міліція хоче скласти чорний список футбольних фанатів

МВС України має намір на законодавчому рівні домагатися посилення відповідальності для осіб, що здійснюють правопорушення під час футбольних матчів

Начальник Департаменту громадської безпеки МВС України Віктор Ольховський повідомив, що міліція звернулася до Верховної Ради з пропозицією про внесення до законодавчих актів змін, необхідних для посилення відповідальності для осіб, що здійснюють правопорушення під час футбольних матчів.

«Пропонується дати судам повноваження при повторному притягненні до відповідальності осіб, що вчинили хуліганські чи інші протиправні дії на стадіонах, обирати таким особам додаткове покарання у вигляді заборони на відвідання футбольних матчів протягом трьох років», - повідомив Ольховській.

Водночас він відзначив, що в Європі подібна система діє навіть у жорсткішому варіанті, ніж пропонується зробити в Україні.

«У низці європейських країн для таких порушників не тільки запроваджено заборону на відвідання футбольних матчів протягом певного терміну з моменту здійснення правопорушення, але й діє норма, яка зобов'язує в день проведення футбольних матчів відзначатися в поліції за місцем проживання», - повідомив міліціонер.

Нагадаємо, останнім часом почастішали випадки зіткнень між уболівальниками українських футбольних клубів і співробітниками міліції.

6 квітня матч, у якому грали харківський Металіст і дніпропетровський Дніпро, завершився грандіозною бійкою фанатів Дніпра і харківської міліції.

11 квітня, у Львові, під час матчу Карпати - Ворскла, фанати львів'ян агресивно відреагували на гру своїх улюбленців, викинувши на бігові доріжки декілька стільців. Після цього співробітники Беркуту застосували силу і «зачистили» чотири сектори з уболівальниками.

Рік тому під час фіналу національного Кубка відбулася бійня, вчинена співробітниками Беркуту. Тоді кадри побиття спецназом уболівальників обійшли весь світ і породили справжній скандал, проте винні так і не були покарані, не зважаючи на численні обіцянки влади.

Чемпіон

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Довбик побил бомбардирский рекорд Саленко, продержавшийся 30 лет
Футбол | 15 апреля 2024, 12:12 7
Довбик побил бомбардирский рекорд Саленко, продержавшийся 30 лет

В сезоне 1993/1994 Олег Саленко забил за «Логроньес» 16 мячей в чемпионате Испании

Тяжелые победы Динамо и Шахтера, осечки Кривбасса и Днепра-1
Футбол | 16 апреля 2024, 06:35 0
Тяжелые победы Динамо и Шахтера, осечки Кривбасса и Днепра-1

Самые интересные события 24-го тура УПЛ – в нашем традиционном обзоре

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.