Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
669
0

Хочеться вірити, що керівництво Мотора не погодиться на авантюру

Розмова з Валерією Тищенко, головним тренером гандбольної «Галичанки»

Львівська гандбольна «Галичанка» в Ужгороді помірялася силами з головним конкурентом за «срібло» цьогорічної Суперліги – тамтешніми «Карпатами». У першому матчі перемогли господарки майданчика – 34:27, а в повторній зустрічі львів’янки взяли реванш – 27:30. Відтак у турнірній таблиці «Галичанка» надалі випереджає «Карпати» лише на очко. Про останню зустріч у чемпіонаті та про перспективи «галичанок» розповіла наставник львівської команди Валерія Тищенко.

– У першій грі моїм підопічним забракло самовіддачі, бажання та досвіду. Загалом грали окремі гравці, а команди на майданчику не було. Чому не було самовіддачі? Відверто кажучи, мені важко пояснити це. Ще не встигли поговорити з дівчатами. Про недооцінку суперника, зважаючи на те, що «Карпати» відстають від нас у турнірній таблиці лише на одне очко, навіть мови немає. Але бажання віддаватися в дівчат не було. Кожна з них індивідуально сильніша за будь-кого із суперниць, проти яких довелося зіграти в Ужгороді. Зовсім інший малюнок поєдинку був у повторній зустрічі. Невдало зіграла Борщенко. Вона не впоралася із захистом. А в повторній зустрічі виправилася й ліквідувала власні помилки. Що головне, Артюхович набрала потрібних кондицій і раз у раз завдавала прицільних кидків здалеку. Саме такі кидки були потрібні. Пригадуєте, після гри з київським «Спартаком» я казала, що обидві білоруски – Артюхович і Камєнщикова – після повернення з табору збірної своєї країни перебувають у поганій формі? Лише в Ужгороді вони оговталися. Артюхович заграла у другому таймі першої зустрічі й дуже допомогла своїм партнеркам перемогти в повторному двобої.

– Напередодні попередніх матчів «Галичанки» з «Карпатами» Федерація гандболу України несподівано дискваліфікувала Тетяну Трегубову. Причиною штрафних санкцій була незгода керівництва ужгородського клубу з переходом цього гравця у вашу команду. Тепер питання із Трегубовою вирішили?
– Так, клуби домовилися про цей трансфер, Трегубова виходила на майданчик в Ужгороді. Вона дуже хвилювалася. Природно, що гра проти своєї колишньої команди в рідному місті викликала в неї додаткові емоції. Мабуть, емоціями можна пояснити те, що їй ще в першому таймі судді показали червону картку і вилучили з поля, оскільки перед тим її тричі карали двохвилинною дискваліфікацією.

– Як оцінюєте шанси своєї команди на «срібло» за підсумками цього розіграшу Суперліги?
– Є розмови про домовленість «Мотора» та «Карпат» про те, щоб запоріжанки допомогли команді з Ужгорода вибороти «срібло» (в останньому турі розіграшу Суперліги галичанки зіграють із «Мотором», – «Газета»). Тож нам потрібно боротися до останнього, аби і цього року фінішувати на другому місці.

– А Федерація не мала б втрутитися в цю ситуацію й забезпечити визначення призерів Суперліги за правилами чесної гри?
– Річ у тім, що це лише чутки. Хочеться вірити, що керівництво «Мотора» не погодиться на таку авантюру. Хоча торік в останньому турі запоріжанки теж програли «Спартаку». «Мотор» мав би догравати чемпіонат до кінця, однак герць із киянками провів дублюючим складом. Тоді наставники аргументували власне рішення потребою награвати новий склад.

– А для того, щоб обігрувати «Мотор», «Галичанці» потрібно доукомплектовуватися, чи теперішньому складу львівської команди просто слід набратися досвіду?
– Потрібно доукомплектовуватися. Необхідно придбати дублера для Анастасії Камєнщикової, оскільки білоруска не може грати в основі без замін. А насамперед треба знайти розігруючу, яка була б «мозком» команди. Цей гравець має бути з досвідом. Дуже часто трапляється, що «галичанки» починають метушитися, а це зазвичай погано закінчується. Розігруюча в потрібний момент повинна взяти гру на себе, зупинити команду, повести за собою. Такого плану гандболістку вже почали шукати. В іншому ж укомплектацією задоволена. «Галичанка» є молодим колективом, який потребує більше ігор на високому рівні. А з досвідом прийдуть і стабільні перемоги.

– А з воротарською ланкою проблем немає? Безсмертну нещодавно прооперували. Інший голкіпер – Тимошенкова – теж має проблеми зі здоров’ям. Окрім того, остання тривалий час декларувала бажання піти з «Галичанки»...
– Якщо в Тимошенкової буде все гаразд зі здоров’ям, переконана, вона залишиться в нашій команді. А до неї в мене претензій немає. Взагалі вважаю, що в нас найкращі воротарі України: Тимошенкова, Безсмертна та Семенченко. Є ще молода Булонська. Тож із голкіперами все гаразд.

Гліб Ваколюк

Львівська Газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Спортивний оглядач! Смотрите видео голов в новом Telegram-канале
Футбол | 16 апреля 2024, 05:20 0
Спортивний оглядач! Смотрите видео голов в новом Telegram-канале

Получайте быстрее всех обзоры матчей на свой телефон в Телеграме!

Кривбасс для проведения матчей еврокубков изучает стадионы трех стран
Футбол | 16 апреля 2024, 06:45 2
Кривбасс для проведения матчей еврокубков изучает стадионы трех стран

По словам Виталия Павлова, клуб рассматривает Германию, Польшу и Молдову

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.