Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Италия
|
1999
5

Нинішній Ювентус - для Анатолія Тимощука

За матеріалами блогу Романа ШАХРАЯ

«Ювентус» ще з часів Мішеля Платіні демонстрував яскравий, феєричний футбол. Відповідною була і комплектація «Старої Синьйори» - Заваров (інша річ, що у нього в Турині, м’яко кажучи, не все вийшло), Роберто Баджо, Андреас Меллер, Зінедін Зідан - творці гри, які визначали шик та потужність «Ювентуса». Туринці були оптимально вибірковими у підході до кожного поєдинку - здоровий цинізм у матчах з аутсайдерами і робота на повних обертах у масштабних іграх сезону. Навіть продаж Зідана до «Реалу», завдяки придбанню Павела Недведа та «підпорки» у вигляді Едгара Давідса зразка початку тисячоліття, не вплинув на конкуретноспроможність найтитулованішого клубу Італії - повторний півфінальний поєдинок Ліги чемпіонів 2002/03 проти «Реала» тому свідчення.

«Ювентус» не згас і з приходом Фабіо Капелло, апологета раціонального футболу - одного з найперших прибічників системи гри з двома опорниками. Проте такий підхід зумовив тактичну вузькість туринців - коли треба було відмовитися від звичної сухої гри у повторному протистоянні з «Арсеналом» у чвертьфіналі Ліги чемпіонів 2005/06, «Ювентус» капітулював.

Звичайно, на нинішній «Ювентус» вплинув кальчополі. По-перше, команду пошматували кадрово. По-друге, репутація «Юве» впала настільки, що навіть Марчелло Ліппі, відмовив команді, завдяки якій став відомим світові і поза якою ніде себе у клубній роботі не проявив.

Від того чи приїде Ліппі до столиці П’ємонту у третій раз, залежить ігрове обличчя клубу у наступному сезоні. Ліппі, доволі прагматичний тренер, уміє зіграти в потрібні моменти в атакувальний футбол - так, як у півфіналі останнього Кубка світу.
«Ювентус» Раньєрі, чий професійний рівень неадекватний клубному статусу, не може робити те, чим славився 27 разовий чемпіон Італії - розкривати молоді таланти. Дель П’єро, Таккінарді, Юліано, Філіппо Індзагі, Вієрі - усіх їх виплекав «Ювентус». Нинішній «Ювентус» не зміг розвинути Крішіто, Джовінко та Паладдіно, поступово знижує свій рівень Молінаро, неправильно і мало використовують Ночеріно.

Суботній матч проти «Мілана» показав: нинішній «Ювентус» - набір роботяг від футболу, роботяг рівня Сісокко. «Ювентус» став постійно монотонним, де яскравий Дель П’єро виглядає інородним тілом. Тому не дивно, що туринці цікавляться Анатолієм Тимощуком - ігрові характеристики капітана «Зеніта» співпадають з почерком нинішнього «Ювентуса».
Цей нинішній «Ювентус» має право на перехідний період. І водночас не має шансів на великі успіхи. Вони можуть прийти тільки з появою художників рівня Дієго або принаймні ван дер Ваарта.

Роман Шахрай, редактор відділу Спорт «Газети по-українськи»

P.S. Блог Романа Шахрая читайте за адресою: www.gpu.ua/blogs/?cat=6

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»
Футбол | 19 апреля 2024, 08:45 5
Крис САТТОН: «Из Зинченко сделали козла отпущения»

Экс-форвард «Челси» выступил в защиту украинца

Манчестер Сити – Челси. Прогноз и анонс на матч Кубка Англии
Футбол | 20 апреля 2024, 07:15 1
Манчестер Сити – Челси. Прогноз и анонс на матч Кубка Англии

Легендарный «Уэмбли» готов встречать Михаила Мудрика

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
CHR7
Согласен только с тем, что для Ювентуса Раньери тренер для переходного периода, а то что Тимощук не подошел бы для Ювентуса образца Липпи, так это чисто субьективное мнение автора, который этим унижает самого игрока.
Хрюн Моржов
Мне кажется, что прерогатива решения нужны ли друг другу Юве и Тимощук, лежит на трех сторонах: двух упомянутых и Зените, но не на журналисте. Пока интерес Юве к Тимощуку не подкреплен не только какими-то предложениями, но и даже простыми обсуждениями самой возможности перехода. Так что в ближнем будущем, как мне представляется, Тимощук будет одним из лидеров Зенита, а не пополнит состав новобранцев Юве.