Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
3066
0

Досвід перемагає молодість

Волейбол. Жінки. Одеська «Джінестра» виходить до фіналу плей-офф Суперліги. Обновлено

Галичанка – Джінестра 3:1(25:23,25:23,31:33,25:21)   0:3 (17:25,17:25,19:25)

Рахунок серії 1:3

Галичанка: Туркула,Чернецька,Косило,Зварич,Лонюк,Шкурлатовська,Танащук(л). На заміну виходили: Мандражєєва, Щур.

Джінестра: Малиш,Рихлюк,Ларіонова,Іванюшкіна,Перетятько,Лагутенко, Курило(л).На заміну виходили: Силецька,Соколовська

 Після двох матчів в Одесі півфінальна серія чемпіонату України серед жіночих команд переїхала в Тернопіль. Завдяки двом впевненим перемогам вдома одеситки приїхали в Тернопіль у ранзі фавориток і з великим бажанням уже в Тернополі оформити свій вихід у фінал чемпіонату. Що про це думали тернополянки? Мабуть вони були з цим не згідні, що і показали в першій грі.

Стартові склади команд показали, що команди у повній бойовій готовності і рвуться в бій. Пролунав свисток судді і грянув бій, саме так можна охарактеризувати першу гру команд.
 
На початку гри впевненіше себе на майданчику почували одеситки, які постійно були на декілька очок впереді. До середини партії відрив одеситок стабільно тримався на позначці 3 очка. Найбільших проблем тернополянкам завдавала, як і очікувалось, Леся Рихлюк, яка раз за разом перегравала тернопільський блок. Друга технічна перерва зафіксувала рахунок 13:16 на користь гостей. Можна говорити, що саме під час цієї перерви тренер господарок, Андрій Романович, зумів настроїти свою команду яка поступово почала скорочувати відрив від одеситок. І ось рахунок уже 22:22, Олена Соколовська бере перерву прагнучи розрухати свою команду. За рахунку 24:23 у гостей на подачу виходить Силецька і...подає в сітку!
 
Друга партія почалась з удару Юлії Ларіонової в блок. Тут же Леся Рихлюк зрівнює рахунок – у силовій манері пробиваючи блок тернополянок. Далі гра йшла очко в очко, у гостей в першій половині партії виділялась досвідчена Юлія Малиш, яка раз за разом ставила захист тернополянок в тупик. Тернополянки ж відповідали потужною командною грою у захисті та більш злагодженими діями на блоці, що перекрило потужні удари Рихлюк та Ларіонової. Наприкінці партії(за рахунку 18:18) Джінестрі вдався мініривок +2 очка, на що тренер Галичанки миттєво реагує перервою яка приводить команду до тями: 23:21. цю перевагу у 2 очка Галичанка уже не віддала до кінця партії 25:23.

Початок третій партії положила Наталія Чернецька чудовим ударом першим темпом. Стартовий успіх тернополянки не змогли розвинути, дозволивши гостям здобути 5 очок поспіль(3:6). За рахунку 8:11 Анна Зварич здобуває для Галичанки 3 очка поспіль і вирівнює рахунок, на цьому тернополянки не зупиняються і здобувають ще 4 очка. За рахунку 15:12 у гостей замість Іванюшкіної, якій важко було підтримувати темп гри вийшла Інга Соколовська,що не надто вплинуло на хід гри: Зварич та Чернецька доводять рахунок до 17:12. Тернополянки впевнено вели гру до перемоги, заробляючи очки впевненими діями в захисті та атаці де виділялась Наталія Чернецька, яка своїми атаками першим темпом з 2 та 3 зон розривала блок суперниць. У гостей же вся гра йшла через Рихлю, яка атакувала як з першої так і з другої лінії. На табло 24:20, до перемоги тернополянкам залишалось зовсім нічого, проте волейболістки Джінестри і не думали здаватись. Пройшло декілька хвилин і рахунок уже 24:25! Ось тут пішла гра на нервах у всіх присутніх в залі, яка закінчилась на користь одеситок 31:33!!! І що цікаво, останнє очко Джінестра заробила після помилки Наталії Чернецької, яка в цій партії здобула перше і останнє очко...
 
Ніхто не хотів поступатись – так можна охарактеризувати четверту партію. Замітною стала втома команд, яким все важче і важче вдавалось здобувати очки. Жодна з команд не могла відірватись більше одного очка. В одеситок найбільш втомленими виглядали  Рихлюк та Ларіонова через яких ішли більшість атак команди, що призводило до великої кількості помилок саме в атаці. Це тривало до рахунку 18:18, саме тоді настав переломний момент який допоміг тернополянкам святкувати перемогу у матчі: капітан команди Олена Туркула ударом з другої зони вивела Галичанку вперед. Після цього моменту господарі на кожне очко одеситок відповідали двома своїми і як підсумок 25:21- перемога у партії та матчі.

Цікаво було б взнати, що саме говорила Олена Соколовська своїй команді перед другим матчем. Адже з перших хвилин гри  на площадці була замітна одна команда – і це не команда господарів! Одеситки виглядали явно свіжішими чим тернополянки, які допускали велику кількість елементарних помилок. І як підсумок перші дві партії пройшли за повного домінування гостей: двічі по 17:25.
  
Перед початком третьої партії тернопільські волейбостки схоже зрозуміли, що не гоже третій команді регулярного чемпіонату так грати. Вболівальники почали впізнавати свою команду яка днем раніше обіграла одеситок. Пробудження команди тривало до середини партії, потім знов почали появлятись не вимушені помилки які разом з чудовою грою Джінестри (особливо Рихлюк) призвели до рахунку 19:25 у партії, 0:3 у грі та 1:3 у півфінальній серії. Мрії тернопільських вболівальників про чемпіонство рідної команди відкладаються на рік.
  
У чому причина поразки? Тут, гадаю, можна говорити про значно більший досвід одеситок (середній вік стартового складу яких становить 25 років проти тернопільського21 року), які у другий день показали не гіршу гру чим напередодні, чого не можна сказати про тернополянок, які фізично і психологічно не витримали цієї битви. 

***

В другой полуфинальной паре также понадобилось четыре встречи для определения финалиста. Им как и ожидалось стал черкасский Круг

Златогор - Круг - 3:1 (25:21; 27:25; 25:27; 25:23) и 0:3 (17:25; 9:25; 11:25)

Таким образом в финальной серии встретятся Круг и Джинестра

Олександр ПАЛІЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Эвертон – Ливерпуль. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии
Футбол | 24 апреля 2024, 06:02 2
Эвертон – Ливерпуль. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок

Барком-Кажаны занял итоговое 12 место в польской Плюс Лиге
Волейбол | 21 апреля 2024, 23:32 1
Барком-Кажаны занял итоговое 12 место в польской Плюс Лиге

По сравнению с предыдущим сезоном подопечные Угиса Крастиньша поднялись на одну ступеньку выше

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.