Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 23 ноября 2018, 14:36
779
0

Ігор ПЕРДУТА: «Вибір тактики залежить від конкретного матчу»

Захисник «Ворскли» — про те, чому його команда не провела спаринг

| Обновлено 23 ноября 2018, 14:36
779
0
Ігор ПЕРДУТА: «Вибір тактики залежить від конкретного матчу»
УПЛ. Ігор Пердута (зліва)
Захисник «Ворскли» Ігор Пердута розповідає про те, чому його команда не провела спаринг на вихідних, і те, як клімат впливає на футбол.
 
— Ігоре, останнє в році «вікно» в Чемпіонаті наші команди використали по-різному: хтось тільки тренування, хтось (як «Зоря» або «Ворскла») організував двосторонку, хтось провів спаринг, а «Десна» навіть два…
— Це залежить не стільки від команд, скільки від конкретних тренерів: у кожного своя методика підготовки. Яка у нас ситуація? Мали дуже складний місяць, виступали в трьох турнірах — Чемпіонаті УПЛ, Кубку України і в Лізі Європі, тому, виходячи з цього, тренери вирішили відмовитися від контрольних матчів і обмежитися двосторонкою. Плюс до того, ми отримали додаткові вихідні.
 
— Є відомості, мовляв, полтавські наставники помітили тенденцію, що у спарингах під час «вікон» у сезоні футболісти «Ворскли» часто травмуються…
— (Сміється.) Нічого подібного не чув! Наскільки пригадую, раніше, якщо складалися сприятливі погодні умови, ми грали контрольні матчі під час перерв. Просто тепер, іще раз повторюся, провели складний місяць, тому наставники вирішили психологічно розвантажити команду.
 
— Про ту двосторонку, яка відбулася на вихідних, дуже мало інформації. Чому такий «режим секретності»?
— Та немає ніякої секретності! Ми прийшли на тренування, нас розбили на дві умовні групи, одна з отих груп перемогла 4:2.
 
— Щось нове відпрацьовували?
— Ні, то було звичайне двостороннє тренування під час перерви в Чемпіонаті.
 
— Своєрідні «канікули» завершились, і в суботу «Ворскла» поїде до «Маріуполя», котрий, як повідомляється, на вихідних у спарингу «відпрацьовував різні схеми дій у нападі».
— Я вважаю, що немає таких понять, як «атакувальна команда» або «команда, яка грає від оборони». Вибір тактики залежить від конкретного матчу. Якою буде наша тактика на поєдинок 16 туру, невдовзі розкажуть тренери.
 
— Чи можна сказати, що вже сьогодні Ваша команда «лине думками» до наступного четверга…
— …Не можна. Всі наші думки спрямовані на матч у Маріуполі. Головне для нас сьогодні — розуміння того, наскільки щільно розмішені команди в турнірній таблиці, через що кожний здобутий бал особливо цінний. Про Лігу Європи задумаємося потім.
 
— Із приводу єврокубків: як прокоментуєте думку, що поразку від «Карабаха» значною мірою зумовило складне поле стадіону ім. Бутовського?
— Поле було однаково складним для обох команд, а ми поступилися, бо, на відміну від суперника, не реалізували свої моменти. На дворі листопад, і в наших умовах клімат диктує умови, але ті умови, повторюся, однаково складні для всіх…
 
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.