Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
5408
31

Футбольна революція Ахметова

Влітку президент «Шахтаря» має намір поміняти головного тренера, генерального директора і керівників середньої руки

Влітку президент «Шахтаря» має намір поміняти головного тренера, генерального директора і керівників середньої руки: Ринат Ахметов знову бере справу у свої руки. 

Мабуть, це вже не залежатиме від результату команди у чемпіонаті й кубку України. Мірча Луческу випрацювався у Донецьку, це нині визнають всі, навіть палкі шанувальники гірників. Луческу ледь втримався восени, коли провалив груповий турнір Ліги Чемпіонів, тепер після серії невдач його вісти тануть, і стара пісенька з брудним текстом про суддівство уже не здатна приборкати роздратування. 

Так само крахом закінчилася епопея з керуванням клубною інфраструктурою Сергієм Палкіним. Менеджера з цементного виробництва взяли у футбольний клуб по протекції топ-керівника СКМ, а заразом і голови ради ФК «Шахтар» Олега Попова. Попов і Палкин були шкільними товаришами, три роки мітці цього зв'язку вистачало Сергію, аби триматися на плаву.

Марчело Ліппі - тренер чемпіонів світу - нещодавно заявив, хоче нарешті перервати паузу у своїй роботі і повернутися у футбол. При чому футбол клубний. Портал Goal.com надрукував розлогий матеріал про відмову Ліппі повернутися у збірну Італії. Італійська федерація незадоволена роботою нинішнього тренера Донадоні, проте причиною відмови від Ліппі почули бажання фахівця працювати у клубній команді. 

Завжди найобізнаніший футбольний сайт Tribalfootball.com відразу напросився на інтерв'ю до сивого італійця, і с поміж інших пропозицій, що за цей час надходили до нього фігурував і наш з вами «Шахтар» із Донецька. Мірча Луческу вже з початку року шукає собі запасний аеродром. У березні під час перерви для матчів збірних Луческу їздив додому у Бухарест, тоді румунські ЗМІ повідомили, що він планує вести перемовини із керівництвом їхнього «Динамо».
Представники «Шахтаря» замість спростувань відмовилися коментувати цю інформацію. Якщо у міжсезоння у кріслі головного тренера «Шахтаря» відбудеться рокірування Луческу-Ліппі, то це буде безперечною перемогою Ріната Ахметова. По-перше, він покаже всім, як треба по-діловому вести подібні угоди, а не кричати про зіркових тренерів, що начебто відмовили останньої миті - практика панів Суркісів. А по-друге, цей тренерський трансфер стане найгучнішим для всього нашого радянського-ексрадянського простору. Ахметов - унікальний президент, він привіз свого часу в
Україну першого справді знаменитого тренера Нейвіо Скалу, у нього працював нинішній наставник без п'яти хвилин чемпіонів Іспанії Бернд Шустер, і нарешті успішний румун Луческу, який вигравав золото трьох країн. І причина нинішніх скрутних часів у клубі лише в тому, що Ахметов передоручив повноваження іншим і зосередився на державній політиці.
Якщо Рінат Ахметов знову стане у руля клубу, то посада генерального директора втратить свою вагу, проте не значення. Креативний і дружній менеджер «Шахтарю» нині потрібний як ковток свіжого повітря. І таким невдовзі має стати Юрій Білоус - екс-президент ФК «Москва», який менше тижня тому пішов у відставку. Заміна Палкіна на Білоуса потенційно має вигляд дуже сильного кроку. Стовідсотково футбольна людина Білоус надто вигідно відрізняється від Палкіна. Провали у трансферній політиці «Шахтаря», масові звільнення перевіреної гвардії працівників клубу, колапс у роботі з громадськістю - все це відштовхуючий бік медалі Сергія Анатолієвича. 

І якщо втрату 20 з гаком мільйонів клубних грошей на програній «справі Матузалема» багатій Ахметов Палкіну іще пробачив, то запляманий імідж клубу так просто Сергієві не минеться.

Власне, у імідж-мейкінгу команди, за яку 2000-го року у фіналі кубку «Динамо»-»Шахтар» уболівало пів-Києва, зміни відбудуться природно. Нинішня війна з мас-медіа, «формальна» робота із уболівальниками і відірваність власне від життя команди як вантаж гріхів потягне на дно тих, хто обіймається PR-ом клубу. Білоус досвідчений і дієвий парник, він, без сумніву, перебудує роботу і поміняє людей. Адже це він за короткий строк буквально руками зліпив бренд ФК «Москва». Скільки було у россійській столиці креативу в роботі із уболівальниками: акція «приведи маму на футбол», сімейні сектори для тих, хто не курить, тоді і в помині ніхто про ці технології не чув. Саме він вигадав ФУТБОЛ-МАРКЕТ - щорічну виставку футбольної індустрії.

Зміни потрібні і зміни будуть, головна з них уже відбулася. Власник клубу Рінат Ахметов повертається у великий футбол.

Григорій Сікрус для www.champion.com.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 5
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

9 шайб для Китая. Сборная Украины провела последний матч перед ЧМ
Хоккей | 24 апреля 2024, 20:03 3
9 шайб для Китая. Сборная Украины провела последний матч перед ЧМ

В такой игре проверить свой уровень точно не удалось

Комментарии 22
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alessandro13
WladimirLviv | 2008-04-11 15:17:21
alessandro13 | 2008-04-11 14:39:39\\\
Прочитал в итальянской транскрипции,действительно:
Skala.
суркиС,прошу пардона.
_______________________________
sCala, не sKala.
alessandro13
То WladimirLviv | 2008-04-11 12:07:07
суркиС Нейвіо Скалу,пишется-Невіо Скалла.
__________________________________________
Всё-таки СкаЛа пишется с одним "Л". Отвечаю на 100%!
ruuna
фигня какая-то
судя по всему писал человек весьма далекий и от донецка, и от ахметова, и от шахтера. в т.ч и географически.
явно смахивает на гипотезу - не спалось, вот и рассуждал, а утром записал мысли.
хотя в чем-то, воможно, и прав.
Кот (Сумы)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
zh.y
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Leontievich
Нужно было давно поменять руководство клуба.
Nazgul(Mordor)
2 Lanfer: точно, как я не заметил! Это ж нада себе такой псевдоним выбрать.
Lanfer
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
komissar70
) Предлагаю всем встать на защиту Будулая ! )
Шахту он плавит не первый год, а Ринат всё вспоминает, как Мирча где-то, когда-то, обыгрывал "Челси".Другой разговор, что это был "Челси" без Маура и Абрамовича, но всё же...) ))))
sasha-la
Не буду обсуждать статью,а то что тренера менять надо это факт.ШАХТА способна на больше.В Донецке есть все,супер спонсор!,а игра гнилая.
Modern_1
Ось тут люди на форумі відчуваюсь фальш нутром. Фальш може заключатися не тільки в правдивості і достовірності інформації, а й у стилі написання статті. Дійсно, облизати с ніг до голови Ахметова - це природньо для таких людей, але є люди (ми з ВАМИ), для яких Ахметов не такий взірець для наслідування, як для Григорія Сікруса і ми об"єктивно дивимось на реці і самі їх аналізуємо. Тому нав"язувати нам чіюсь думку не потрібно, ми самі розтавимо крапки над і, коли щось подібне із написаного відбудеться. Ми самі скажемо чи хороший Ахметов менеджер чи ні.
Єдине, що сподобалось, так це про Суркісів, дійсно, уних все зривається в останню секунду.
Бажаю автору бути автором для народу, для читачів, а не для Ахметова, цінуйте себе, пане Григорій, а то таких як ви багато, можете загубитися серед подібних!
free-mustang
1 апреля давно прошло
free-mustang
что Гриша Суркис стал писать статьи - это вам не это...автор застрелись
Nazgul(Mordor)
Хмм, поменяйте в фамилии автора местами 2-5 и 3-4 буквы, посмотрите что выйдет))
Vovik21
Браво Ахметов ! Это настоящий европейский , прфесиональный подход !
kirsh
Обычная желтуха... а то, что Луча плавят - факт...
Взбесило утверждение, что за Шахту на финале кубка болело пол Киева... Придурок, ты хоть понимаешь, что пишешь???
Админ
"Надо было подписать статью "Григорій Сікрус для Ріната Ахметова, з любов'ю". Ну так уже облизал - места сухого не сыщешь. "
Респект, я падстулам ))))))
"От этой статейки попахивает желтизной!!!"
Не, это не желтизна совершенно, вы слишком растягиваете это понятие. Это не желтизна, это острость на грани фола.
"Ну и конечно заказухой"
Возможно, но Чемпион как раз таки отличается такими статьями - острыми и злободневными, часто однобокими.
"значит в статье 70% БРЕХНИ )))))"
Ну автор нигде точно и уверенно не пишет, что Липпи будет в Донецке, только предполагает. Так что называть это ложью, мягко говоря, не правильно.
Jossy (Донецк)
Надо было подписать статью "Григорій Сікрус для Ріната Ахметова, з любов'ю". Ну так уже облизал - места сухого не сыщешь.
А вообще, появление таких материалов свидетельствует о том, что Луческу начали плавить, и процесс этот необратим.
alezz
Ліппі ще замолодий для шахтаря. Тим більше що у разі вильоту Барси з Ліги крісло менеджера імовірно звільниться. От років через 5-8 можливо Ліппі і захоче заробити трохи грошенят.
А от Білоус - це буде суттевий +.
Санек (Дзержина)
Если Липпи и приедет в Украину, то ради ЛЧ. А потом что?.. Свалит весной как и Лукарелли? Хотя возможно еще его заманить обещаниями изменений в нашем чемпе...