Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Пляжный футбол
| Обновлено 16 ноября 2018, 16:45
7619
0

Андрій КУНЦЕВИЧ: «Пляжний футбол стає ближчим до УЄФА»

Віце-президент Асоціації пляжного футболу України розповів про головні моменти дубайського Воркшопу

| Обновлено 16 ноября 2018, 16:45
7619
0
Андрій КУНЦЕВИЧ: «Пляжний футбол стає ближчим до УЄФА»
У нас випав перший сніг, але листопад – це місяць, який закриває сезон пляжного футболу в світі. Останні роки це закриття сезону відбувається в Дубаї, де проходить Міжконтинентальний кубок. А головне – після самих матчів розпочинається Воркшоп – зустріч керівників та представників пляжного футболу зі всього світу, а також тренерів та світових зірок пляжки.
 
У Дубаї цього року гостювали тренери збірної України з пляжного футболу Євген Варениця та Микола Костенко, яких спеціально запросило керівництво BSWW, а офіційним представником від України був віце-президент АПФУ Андрій Кунцевич, який розповів про ключові месседжі та тези цьогорічного Воркшопу:
 
- Андрій Павлович, не всі знають, що таке Воркшоп БСВВ…
- Так, вже традиційно на початку листопаду світова родина пляжного футболу зустрілась у Дубаї. Було дуже приємно побачити колег з інших країн, обмінятися з ними інформацією, поговорити про майбутнє. Це такий головний міжнародний форум у нашому виді спорту.
- Головні моменти Воркшопу…
- Головний момент - БСВВ зробила перші, як на мій погляд, кроки з реформування міжнародних клубних змагань, а саме запровадила клубний рейтинг. Був створений рейтинг країн на підставі виступів усіх клубів , які представляють країну, аналогічний рейтингу УЄФА.
Що стосується конкретно України, то дуже приємно бачити столичний клуб «Артур Мьюзік» на четвертому місці рейтингу. Безперечно – це видатний показник і велика заслуга президента цього клубу Івана Слободянюка, та ще, можна сказати, «багатофункціонального» представника цього клубу Віталія Сидоренка (сміється – прим.).
Якщо казати про рейтинг країн, то Україна також розташувалася на 4-му місці, що дає змогу представляти нашу державу 3-ом клубам відразу в основному раунді Euro Winners Cup - це аналог Ліги Чемпіонів великого футболу. До речі, цей турнір знову відбудеться у Назаре на початку червня.
- Я так розумію, що наразі головне питання – календар сезону 2019?
- Так, календар наступного року буде дуже насиченим на події. Там будуть дуже важливі старти. Одразу три топових змагання пройдуть в 2019 році – ІІ Європейські ігри в червні у Мінську, Всесвітні пляжні Ігри під егідою АНОК – в жовтні в США, та Чемпіонат Світу ФІФА – в листопаді в Парагваї. Окрім цього до Всесвітніх пляжних ігор та Чемпіонату Світу відбудуться європейські кваліфікації, тож це ще два надважливих для нас турніри.
Також не треба забувати про Євролігу, де наша збірна візьме участь у одному відбірному етапі і в разі вдалого виступу у Фінальній частині, яка пройде в Португалії на початку вересня.
Що стосується квот, то тут також є приємні новини. FIFA на Чемпіонат Світу в Парагваї дає Європі 5 перепусток. Це дуже правильне рішення, так як більшість фахівців вважають, що саме в Європі найбільша конкуренція серед збірних команд. На нашому континенті сміливо можна виділити 7-8 збірних які будуть боротися за путівки на Кубок Світу. АНОК же виділив для Європи 4 з половиною квоти. Це означає, що за підсумками кваліфікаційного турніру, який пройде на початку травня наступного року, напряму потрапляють 4 найкращі збірні, а 5-та команда буде грати стикову гру з 3-ою кращою командою Південної Америки за право взяти участь у Всесвітніх Іграх. Де і коли така гра може відбутись поки не відомо. Але наразі це не головне.
- Вже давно ходять чутки про співпрацю з УЄФА, наскільки ми наближаємося до Союзу європейських футбольних асоціацій?
- Так, у мене є приємна новина з цього приводу - з великою вірогідністю з наступного року УЄФА проведене відбірний турнір до Чемпіонату світу під своєю егідою. Це означає поступовий рух пляжного футболу в систему змагань УЄФА, а це дуже показовий сигнал для пляжного футболу взагалі.
- Тепер для нас головне – розробити календар української пляжки на наступний рік?
- Звісно! Зараз буде створений проект календаря АПФУ на 2019 рік. Врахуємо побажання тренерського штабу щодо підготовки до змагань. Не треба забувати й про всеукраїнські змагання, які також мають піднімати свій імідж. Ось ми повернулися з Міжконтинентального Кубку. Набралися нових емоцій, ідей, вражень. Адже цей турнір – це завжди ігри між висококласними командами. Звичайно, можна виділити з усіх учасників три збірні – це Іран, Росія та Бразилія. Ігри між цими командами сміливо можна називати класикою пляжного футболу. Повні трибуни, непередбачений результат, класні виконавці, а все це ще й в Дубаї, де є особлива увага до спорту і всі змагання організовуються на дуже високому рівні. Тож, нам є до чого прагнути.
- До речі, ви були і на церемонії нагородження...
- Авжеж, відвідали і церемонію вручення нагород найкращим спортсменам з пляжного футболу 2018 року. Дійсно кращі з кращих отримали нагороди, нарешті обрали найкращим футболістом року того, хто це більше за всіх заслуговував – іспанець Льоренц Гомес. Звичайно, хотілось бачити на церемонії і представників нашої країни, як ми бачили у 2016 році Віталія Сидоренка серед трьох номінантів на звання «Найкращий голкіпер світу». Впевнений, що ми зовсім поруч, але для цього треба трошки попрацювати як АПФУ, так і всім, хто причасний до пляжного футболу.
 
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.