Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
1023
0

Котельника викликає на бій Саліта

Дмитро Саліта кинув виклик Андрію Котельнику

Колишній одесит, який багато років тому виїхав на постійне місце проживання в Америку, каже, що львів’янин є хорошим боксером, але у власній перемозі Саліта не сумнівається.  «Котельник є одним з найкращим боксерів світу у нашій ваговій категорії, він нічим не гірший за Рікі Хатона. Це не лише моя думка, а й багатьох експертів, -- каже Дмитро Саліта. -- Я в рейтингу WBA є третім, а це дозволяє мені розраховувати на титульний бій. Якщо мені дадуть такий шанс, я гарантовано переможу».

Варто зауважити, що в Україні Дмитро Саліта маловідомий, а ось в американському Нью-Йорку він є справжньою зіркою. 26-річний Саліта народився в Одесі, звідки в дев’ятирічному віці виїхав на ПМП до США. «Основною причиною нашого переїзду в Америку став факт дискримінації євреїв, – розповідає Дмитро Саліта. – Мої батьки вважали, що я і брат, ставши дорослими, могли б утратити ті можливості, які дозволили б нам досягти всього того, на що здатні. Брат, на дев’ять років старший, часто чув на свою адресу образи, вступав у бійки. Було дуже важко, сповідуючи юдаїзм, одержувати гарну роботу або навчатися в престижній школі». У США в Дмитра не все складалося добре. У 1999 році від раку померла матір.

Боксерську кар’єру він розпочав уже за океаном. «У тринадцять років, коли розпочав навчання в школі, мав одяг, який носив у себе на батьківщині. Через це, а також через незнання англійської з мене насміхалися. Довелось навчитися захищатися. Тому записався на заняття з карате, а згодом брат привів мене в боксерський клуб. Так усе й почалося. Мене викликали в кабінет директора, декілька разів виганяли зі школи, але я зберігав самоповагу. І почав бити в школі деяких невігласів». Українець є переможцем нью-йоркського турніру «Золоті рукавички», який для американських шанувальників боксу рівноцінний Олімпійським іграм.

Гліб Ваколюк

ПРОСПОРТ

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Эвертон – Ливерпуль. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии
Футбол | 24 апреля 2024, 21:01 14
Эвертон – Ливерпуль. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.