Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1184
0

«Головне для ТВД зараз – вийти у фінал Кубка України»

Інтерв'ю з Міроном КІНДІЄМ, капітаном та власником футзального клубу «ТВД» (Львів)

Мирон КІНДІЙ: «Головне для «ТВД» зараз – вийти у фінал Кубка України»

Останні успіхи львівського «ТВД» підняли настрій не лише його уболівальникам, але й гравцям, тренерам і керівникам клубу. А в останній грі у Дніпропетровську капітан команди та власник клубу «ТВД» Мирон КІНДІЙ забив свій другий м’яч у чемпіонаті, реалізувавши 10-метровий штрафний удар.

– Мироне, останні перемоги «ТВД» над «Контингентом» (2:1) і «Будівелом» (6:1) свідчать про те, що так звана психологічна криза і невезіння уже подолано?
– Думаю, так. Той пройдений негативний час, оскільки нічиї або програші під час реально виграшних матчів, трошечки знизили психологічний рівень команди. Зараз я бачу, що команда знову набирає обертів. Мені дуже приємно, що після матчу збірної добре відіграли за свій клуб проти «Будівела» наші збірники – Вахула, Рогачов, Сільченко. Перед тим у нас була важка гра з «Контингентом». Слава Богу, що ми її виграли. А в Дніпропетровську ми показали, що повертаємося до тієї гри, яку демонстрували в першому колі. Втішений як підсумковим результатом матчу з «Будівелом» (6:1), так і рівнем гри «ТВД». Нині у команди емоційне піднесення, що дає нам підстави сподіватися на позитивний результат повторного півфінального матчу Кубка України проти сумського «Універ-Автомара» (19 квітня).

– До тієї надзвичайно важливої гри залишається більше десяти днів. За цей час наші збірники у матчі-відповіді в Угорщині (15 квітня) повинні допомогти головній команді країни пробитися на чемпіонат світу у Бразилію. А як «ТВД» готуватиметься до свого матчу-відповіді з «Автомаром»?
– Наша команда до кубкової гри готуватиметься в особливому режимі. Усі гравці та тренери «ТВД» розуміють важливість результату. На кону – вихід у фінал Кубка України. Якщо «ТВД» повторить минулорічний успіх (тоді у фіналі львів’яни в серії пенальті поступилися «Єнакієвцю» – Р.Ц.), то автоматично усі стануть майстрами спорту України. Повірте, цього б дуже хотілося. Тому наш тренер Роман Ковальчик тактично, організаційно і технічно готуватиме команду «ТВД» до надважливого кубкового матчу. Гарантую, що гравці «ТВД» докладуть максимум зусиль аби 19 квітня досягнути позитивного для нас результату.

– Перемога «ТВД» у Сумах у першому півфінальному матчі Кубка України (3:2) уже наблизила нашу команду до фіналу...
– Наш успіх у Сумах означає, що «ТВД» має 51 відсоток загального успіху, а наш суперник – 49 відсотків. Тепер ми можемо зіграти унічию або навіть програти з мінімальним рахунком – 0:1, 1:2. Тому шанси «ТВД» на загальний успіх є трохи кращими. Перед своїми глядачами «ТВД» спробує показати все те, на що здатні на даний момент. Гадаю, що ми достойні другий рік поспіль зіграти в фіналі Кубка України.

– На етапі квітневих матчів – це найголовніший поєдинок для «ТВД»?
– Поза всяким сумнівом. На кону – вихід у фінал і спортивні звання гравців. Після цього ми повернемося до боротьби в чемпіонаті, де не втратили шансів бути третіми. Адже саме цю позицію нині займає команда «ТВД».

– На завершення питання неспортивного характеру, а більше організаційного. Як відомо, днями в Києві збиралися керівники деяких клубів і обговорювали питання створення професійної футзальної ліги. На цій зустрічі не було представника «ТВД». Тому хочеться дізнатися, яка позиція власника клубу «ТВД»?
– Позиція клубу «ТВД» є співзвучною з демократичними починаннями, які хочуть зробити всі команди України. Ті демократичні починання треба спочатку погодити на високому рівні й цим займатися по закінченні сезону. Оскільки зараз є лише середина сезону, найважливіші матчі проводить збірна України і на нервозі організовувати щось нове є неварто. Думаю, що і голова Асоціації футзалу України Геннадій Лисенчук, і його партнери, і здорові голови розуміють, що аби оздоровити клімат у нашому вітчизняному футзалі, потрібні зміни. Вони повинні бути такими, які б не заважали керувати футзалом п.Лисенчуку, а також дала можливість юридично правильно підійти до створення нової громадської організації, яка як і Федерація футболу України, мала б можливість організації чемпіонату України з футзалу. Яким чином все це буде організовано я не знаю. Як на мене, треба сідати за круглий стіл, домовлятися, а не робити це шляхом претензій. На сьогоднішній день усі ці починання Олександр Стефанківа, Романа Кедика, Володимира Валявки, інших президентів клубів є логічними, правильними. На це все прийшов час аби наш футзал прогресував, а не регресував.

Розмовляв Роман ЦЮНЯК, Sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. В УЕФА поздравили легенду Динамо с ДР и вспомнили его гол топ-клубу
Футбол | 25 апреля 2024, 12:17 5
ВИДЕО. В УЕФА поздравили легенду Динамо с ДР и вспомнили его гол топ-клубу

Сегодня, 25 апреля, Олегу Гусеву исполнился 41 год

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 13
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.