Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
688
0

Телемарафон президента ФФУ

Григорій Суркіс взяв участь у 31-годинному телевізійному марафоні «За здорову націю» на каналі Київської державної телерадіокомпанії

У цікавій та змістовній розмові з ведучим Валентином Щербачовим та телеглядачами порушувалися численні актуальні питання, зокрема − підготовка країни до Євро-2012, розвиток масового, дитячо-юнацького, жіночого футболу тощо.

Євро-2012 в Україні − бути!
Звісно, найбільш резонансною темою виявилася підготовка до Євро-2012. Іноді запитання поставало руба: бути чи не бути турніру на українських теренах. «Звичайно, бути! − заспокоїв учасників телемарафону Григорій Суркіс. − Нам у жодному разі не можна піддаватися песимістичним настроям. Навпаки, треба переконати людей, що Євро-2012 − це не лише амбіційний виклик для еліт, а проект загальнонаціональний! Він має бути ключовим, якщо хочете − елітарним випробуванням для влади, яка мусить довести перед народом, що здатна виконати свої зобов’язання щодо підготовки та проведення турніру. Адже від цього залежить − побудуємо ми нову країну, чи ні. І мені шкода, що деякі державні діячі не усвідомлюють, які грандіозні перспективи відкриває перед всією країною третій за розмахом спортивний захід у світі».

Вигода для всієї країни
«Багато хто дивиться на Євро-2012 з такого кута зору: а які вигоди це принесе тому чи іншому політику або бізнесмену? Так ось скажу, що мені, наприклад, участь у підготовці проекту Євро-2012 приносить поки що самі лише збитки, − зізнався глава ФФУ. − Однак я на це не зважаю, адже ми розпочали цю справу не задля власних дивідендів, а заради майбутнього України. Заради кожного її мешканця, який може поліпшити своє життя завдяки Євро-2012: чи то, наприклад, повернутися із закордонних заробітків додому, чи то відкрити свій власний бізнес... Підкреслюю: великий футбол погостює у нас кілька тижнів влітку 2012-го, а все, що ми збудуємо до турніру, слугуватиме країні багато років».

«Українське диво»
Незважаючи на те, що пріоритетом наразі є підготовка до Євро-2012, Федерація футболу України не забуває і про свої соціальні ініціативи − особливо ті, що спрямовані на розвиток масового футболу. Не секрет, що провідні національні асоціації давно беруть приклад з ФФУ у цій сфері, називаючи її досвід не інакше, як «українське диво». Свідченням цього стало й присвоєння Україні п’ятизіркового статусу в рамках Хартії масового футболу УЄФА. Тому не дивно, що питання розвитку футболу як такого викликали надзвичайне зацікавлення учасників телемарафону.

Реальність і фантастика
«Здоров’я нації − це в першу чергу здоров’я наших дітей, онуків. Тому ми, дорослі, мусимо розуміти, що саме заради них варто жити, працювати і організовувати такі грандіозні проекти, − наголосив Григорій Суркіс. − Це стосується і  такої благородної мети, як виховання підростаючого покоління у дусі та традиціях спорту. Коли в 2001 році я заявив у присутності президента ФІФА Зеппа Блаттера, що доб’юся запровадження в українській школі уроку фізкультури з елементами футболу, мені мало хто вірив. Тоді це було фантастикою, але ми зробили її реальністю і втілили у життя».

Футбол − у маси
Президент ФФУ нагадав гостям студії, що лише за останні роки ФФУ надала школам більш ніж мільйон м’ячів, збудувавши в усіх регіонах країни чотириста спортивних майданчиків. Відроджено й піднесено на новий рівень змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч», запроваджено футбольний фестиваль сільських школярів «Подаруймо радість дітям!» та багато інших цікавих турнірів. «Скажіть, будь ласка, чи могло це залишитись без уваги УЄФА? − задався риторичним запитанням Григорій Суркіс. − Аж ніяк, і п’ять зірок за розвиток масового футболу, котрі нам присудив Європейський футбольний союз, цьому підтвердження».

Увага жіночому футболу
Відповідаючи на запитання щодо перспектив жіночого футболу, глава ФФУ розповів, що одну із зірок у рамках згадуваної Хартії УЄФА Україна здобула саме за розвиток жіночого футболу. «Крім того, федерація утримує національну, молодіжну та дівочі збірні, які беруть участь у найпрестижніших міжнародних турнірах. Національна жіноча команда, до речі, у відбірному турнірі Євро-2009 посідає перше місце у групі, не втративши жодного очка. Молодь подолала перший відбірний етап Євро-2008 і зараз готується до наступного раунду. Загалом, УЄФА та ФІФА визнають, що ми робимо все належне для розбудови цього прекрасного різновиду футболу», − з гордістю зазначив Григорій Суркіс.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.