Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
965
0

Євген МУРЗІН: «Завдання на друге коло – налагодити гру у захисті»

Головний тренер «Київ-Баскета» підсумував виступи команди у першому колі Суперліги

Євген МУРЗІН: «Завдання на друге коло – налагодити гру у захисті»
БК Киев-Баскет. Евгений Мурзин

Головний тренер Київ-Баскета Євген Мурзін прокоментував виступи своїх підопічних у першому колі Суперліги Парі-Матч. Фахівець розповів, яка позиція у команді потребує підсилення і над чим Київ-Баскет працюватиме далі.

- Не хочу акцентувати увагу на наших суперниках. Найголовніший суперник – це ми самі. Закінчилося перше коло, є питання, над якими треба працювати. У першу чергу це захист – ми пропускаємо 83,5 очка у середньому за гру, для мене це дуже великий показник. Так, ми виграли чотири гри з семи, але 83 очка пропускати – це свідчення поганої гри у захисті. Покращити іі - це найголовніше завдання, яке стоїть перед нами на друге коло.

- Після поразки в Одесі Ви зазначили, що можливе підсилення складу. На якій позиції?
- На сьогоднішній день так, ми укомплектовані. Але у нас є одна серйозна проблема – це перший номер. Горобченко поки що, скажемо так, проходить адаптацію у Суперлізі, це його перший сезон на такому рівні. Він зіштовхується з сильними захисниками на своїй позиції, дуже багато іноземців, йому складно витримати увесь матч. Кирило Подковиров на сьогоднішній день теж не може у повній мірі відповідати моєму уявленню про гравця першого номера у Суперлізі. Тому цю роль довелося віддати Морісу Кріку. Але ж за своєю сутністю це не перший номер. У нас дуже багато втрат. І це ще один момент, який я хотів би змінити. Усе ж таки 17 втрат за матч у першому колі це також дуже багато. Над цим треба працювати, але для цього є об’єктивні причини. То ж нам на сьогоднішній день потрібен гарний диригент.

- Як зберегти переможну тенденцію – у гостях ви виграли дві останні гри (у Політехніка і Дніпра - ред.)?
- Сезон тривалий, ми налаштовуємося на кожну гру, готуємося до кожної гри, пробуємо різні варіанти захисту і нападу. На мій погляд, зарано поки що говорити про якісь підсумки. Чемпіонат дуже цікавий – кожна команда здатна перемогти, кожна може поступитися. Запоріжжя взяло гарний старт, додам ще Одесу. У них лише по одній поразці і бачу ці команди непогано укомплектувалися гарними іноземцями.

- Але тим не менш, ключик до Запоріжжя ви усе ж таки підібрали, судячи з рахунку (103:82 – ред.).
- Ми закинули 60% триочкових у цій грі, показали неймовірний відсоток реалізації. Але повірте, було непросто.

- Наступний суперник – Черкаські Мавпи. Ви до останнього зберігали шанси на успіх у боротьбі з ними у першому турі, у Черкасах зможете нав’язати боротьбу чемпіону?
- Ми будемо битися, налаштовуємося на перемогу. У суперника є певні кадрові проблеми, він має складний графік виступів (через участь Мавп у Кубку Європи ФІБА – ред.). У цьому плані ми маємо пріоритет – зберегли увесь склад, тьфу-тьфу-тьфу, нема травмованих. То ж будемо готові до цієї гри третього листопада.

- Ви сповідуєте баскетбол від захисту. Яка кількість пропущених Вас влаштувала б.
- Мене б влаштувало 70. Я на кожних зборах кажу: хлопці, пропустимо сімдесят, ми виграємо гру. А зараз пропускаємо 83 і з семи виграли тільки чотири. Мені здається, якби ми краще захищалися і з Одесою, і з Хіміком, і з тими самими Черкаськими Мавпами у першому турі, результат був би іншим. Бо у цих іграх ми закинули по 80 очок, але програли гру. Мені здається, треба зараз більш зосереджено поставитися до гри у захисті.

- Якщо подивитися свіжим поглядом на усіх суперників, з якими зустрічалися – хто більш небезпечний?
- Повторюся, будь-яка команда на сьогоднішній день може бути загрозою. У нас непроста гра була навіть з аутсайдером чемпіонату Політехніком. У Харкові ми поступалися 11-12 очок по ходу гри, і тільки через роздягальню, через чоловічу розмову вдалося налаштувати хлопців на роботу і досягти позитивного результату. Але було дуже непросто.

Наступні домашні матчі Київ-Баскет проведе 8 і 10 листопада з Хіміком і Одесою відповідно.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 19
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Калинина обыграла нейтральную теннисистку на пути в полуфинал в Руане
Теннис | 19 апреля 2024, 22:15 17
Калинина обыграла нейтральную теннисистку на пути в полуфинал в Руане

Ангелина в двух сетах оказалась сильнее Мирры Андреевой

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.