Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Россия
|
2009
3

Московський політ Блохіна

За матеріалами блогу Романа ШАХРАЯ, редактора відділу Спорт «Газети по-українськи»

Коли Олег Блохін очолив «Москву», одразу постало питання: чи зуміє тренер, відомий своїм їжакуватим характером, вжитися з шефом - уродженцем Луганська Юрієм Білоусом, медиком за освітою. Білоус також ніколи не був сентиментальним, коли треба було приймати жорстке рішення щодо тренерського питання - Петраков та Слуцький це підтвердять.

Нині уже ніхто не скаже, скільки Білоус міг би терпіти Блохіна. І непоступливість тренера поза полем, і відсутність результату. Зрозуміло, що є кілька пояснень нинішнім невдачам «Москви». І вони не суперечать здоровому глузду: а) тренер недавно прийняв команду - згадайте як довго «розкачувався» Муслін з «Локомотивом», а Капелло - з «Реалом»; б) важкий стартовий календар - між двома найбільш далекими виїздами «причаїлася» домашня зустріч з чемпіоном країни; в) травми у групи провідних виконавців, втрата Семака і незрозуміла зимова трансферна політика.
Дійсно, взимку «Москва» не здійснила серйозних придбань, і цей факт деякі фахівці пов’язують з тим, що Білоус вирішив за краще дати більше грошей нового тренеру та його помічникам на зарплату. Відповідно - на новачків коштів з бюджету не залишилося. Сам Білоус прокоментував це як «чушь собачья», але все одно точно відомо, що колишній тренер збірної України не залишився на попередньому місці роботи, бо почав вибивати підвищення зарплати для себе і помічників, на що Григорій Суркіс у контексті показників у відборі на Євро-2008 піти не міг - коли це стимулювалися погані результати? Крім того, Андрій Баль назвав фінансові умови своєї роботи в «Москві» фантастичними - отже, в щедрості Прохорову і підприємливості Білоусу точно не відмовиш.

Думаю, фінансові умови, на які «заклався» Блохін, - потенційно єдина його перевага на посаді наставника ФК «Москва». Не дасть результату - так хоч заробить. Логіка підказує, що виконати поставлене завдання, увійти до трійки призерів першості, і перевищити показник Слуцького - на це у Блохіна реально немає базиса. Відсутність досвіду роботи на посаді клубного тренера, що ставить під сумнів уміння будувати команду, яким володіють ті ж Моуріньйо, Адвокат чи Спалетті - це раз. Посередній виконавський потенціал «Москви», реальна конкуренція в російському чемпіонаті - проти тріумфатора Кубка світу-2006 - це два і три.

Поки що «Москва» грає у гранично простий футбол. Без середини поля, з довгими передачами і подальшою боротьбою за м’яч форвардів. Не відлагоджена гра в обороні, команда не має «вбивчого інстинкту» і потрібного цинізму, що не дозволило вберегти очко в Томську та два - у регіональному «дербі» «Хімок». Шкутильгає дисципліна - судді не шкодують червоних карток для футболістів «Москви».

Хтось в Україні нині дуже жалкує за тим, що Блохін пішов з посади наставника національної команди? Чи для його ТРЕНЕРСЬКОГО іміджу взагалі краще було це зробити після програшу від Італії у Гамбурзі?

За матеріалами блогу Романа ШАХРАЯ, редактора відділу Спорт «Газети по-українськи»

P.S. Блог Романа Шахрая читайте за адресою: www.gpu.ua/blogs/?cat=6

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Bratmikrop
Да Блохин просто молодець, пускай и дальше валит маскальский футбол, ему за это еще и денег платят- прикольна
Хрюн Моржов
Кадровые проблемы в клубе - единственный бесспорный факт, содержащийся в данном материале. Все остальное - домыслы и предположения автора (я не имею ввиду высокую зарплату Блохина, в сравнении с Украиной, это тоже факт).
А вот кто кого терпел - это большой вопрос. Дело все в том, что по крайней мере на людях, еще за пару дней до увольнения, Белоус весьма положительно отзывался о Блохине. Офф. версия увольнения Белоуса - ему самому надоело все это разгребать и он сам ушел. Как было в реальности, вряд ли кто скажет точно.
komissar70
Думаю, фінансові умови, на які «заклався» Блохін, - потенційно єдина його перевага на посаді наставника ФК «Москва». Не дасть результату - так хоч заробить.
============
Сто відсотків !