Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
875
0

Попов замінить Федоренка у Шахтарі?

Після п'яти з половиною років роботи у «Шахтарі» про свою відставку заявив Микола Федоренко

Наставник «дубля» вирішив припинити  співпрацю із триразовими чемпіонами країни після розмови на підвищених тонах із керівником футбольної академії «Шахтаря»  Хенком фон Стеєм 4 квітня о десятій ранку.  Голандець  заявив, що якість гри і останні результати виступів «Шахтаря-2» (3 поразки у 3 матчах ) ставлять під сумнів правильність обраного тренувального процесу,  і він не бачить перспективи розвитку цієї команди, якщо не вжити термінових заходів.

У п'ятницю ввечері Федоренко повернувся до рідного Дніпропетровська.
 
Ім'я нового наставника дубля стане відомо на початку наступного тижня.

Зараз важко спрогнозувати можливе призначення.  На відміну від своїх головних конкурентів з «Динамо» (Михайличенко, Дем'яненко, Литовченко, Лужний),  «Шахтар»  лише на шляху формування власної кадрової картотеки. Ось прізвища людей, які посідають тренерські посади в усіх дублюючих командах гірників:
«Шахтар 3» - Ігор Леонов, Сергій Попов
U 17 - Генадій Орбу, Олександр Фундерат
U 16 - Олег Пестряков, Анатолій Скирчук
U 15 - Сергій Ковальов, Валерій Кривенцов
U 14 - Олександр Коваль

Якщо розібратись - це все футболісти основного складу «Шахтаря» середини дев'яностих років. Саме тоді посаду президента клубу посів Рінат Ахметов і логічно, що зі знайомих людей він намагається виростити тренерський резерв власної команди.
У понеділок або у вівторок Ахметов оголосить ім'я нового керманича «Шахтаря-2». Ця посада вочевидь не найголовніша в донецькій клубній системі, а надто зараз, коли практично всім заправляє авторитарний містер Луческу.  Щоправда, не виключено, що ситуація може кардинально змінитися вже ближче до літа, і ось тоді керівництво команди ретельніше придивиться  до всіх, хто зумів себе проявити. Свій шанс  може отримати і наставник донецького дубля, принаймні,  за статистикою тренери «дубля» найчастіше опиняються на чолі команд під час кадрових революцій.
 
На наш погляд, найбільш яскравим представником тренерського цеху «Шахтаря» нового покоління можна  вважати Сергія Попова. Амбітний і цілеспрямований колишній капітан донеччан відрізняється нетиповим для  футболіста тактичним мисленням. А ще він єдиний, хто зумів за короткий термін згуртувати команду U 17, об'єднати єдиною метою і створити необхідний плацдарм для результату.
 
Попов - найкраща кандидатура на посаду тренера «Шахтаря -2». Це не може заперечити навіть прискіпливий голандець Хенк ван Стеєн. З цим погоджуються всі, хто добре знає внутрішню ситуацію в донецькому клубі.  Єдина вада колишнього капітана- зайва прямолінійність. Він не боїться говорити правду ввічі, не зважаючи на титули і посади співрозмовника. Відома історія, коли  Попов в присутності Ахметова палко  захищав опального на той момент Анатолія Тимощука і ледь не втратив через це своє місце в структурі. Зайву відвертість керівництво Сергію тоді вибачило, але тепер все знову можуть пригадати...

Ім'я нового тренера дубля мають оголосити в понеділок...

Борис Окунь

champion.com.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.