Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 21 октября 2018, 09:44
7883
7

Еліна Світоліна – Петра Квітова. Прогноз і анонс матчу

Перша ракетка України стартує на другому для себе Підсумковому турнірі WTA у Сінгапурі

| Обновлено 21 октября 2018, 09:44
7883
7
Еліна Світоліна – Петра Квітова. Прогноз і анонс матчу
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна
В неділю, 21 жовтня, українка Еліна Світоліна стартує на Підсумковому турнірі WTA у Сінгапурі. Суперницею українки (статистика матчів в сезоні 39-15) стане найкраща чеська тенісистка Петра Квітова (47-14). Поєдинок відкриє програму першого змагального дня і розпочнеться о 12:00 за Києвом.
 
Нагадаємо, за результатами жеребкування Світоліна потрапила до Білої групи, де її суперницями також стали Каролін Возняцкі (40-15, Данія) і Кароліна Плішкова (47-21, Чехія), які зіграють між собою другим запуском (не раніше 14:30). Червона група (Осака – Стівенс і Кербер – Бертенс) гратиме в понеділок.
 
Суперниця
 
Петра Квітова – це найбільший жах Світоліної на корті. Вісім особистих зустрічей, 7 поразок і лише 3 виграних сети. Ніхто в Турі не може похизуватися такою тотальною домінацією в поєдинках з Еліною.
 
В 2018 році Світоліна і Квітова зіграли один матч, але який. В другому колі турніру серії Прем'єр 5 в катарській Досі дівчата видали фантастичний перформанс, в якому чешка все ж виявилася сильнішою. На той момент Петра була однозначною кращою тенісисткою Туру, її атакувальна міць пробивала будь-який захист. Не дивно, що Квітова легко виграла той турнір. Загалом 28-річна чешка стала лідером сезону за кількістю титулів (5). Окрім Дохи вона виграла Premier Mandatory в Мадриді, Прем'єри в Санкт-Петербурзі та Бірмінгемі і домашній International в Празі. Перемагала абсолютно на усіх видах покриттів: від трави до грунту.
 

Jimmie48 Photography. Петра Квітова
 
Що стосується Підсумкового турніру, то Квітова виступить на ньому втретє. В 2011 році в статусі дебютантки вона стала переможницею WTA Finals (проходив в Стамбулі), будучи третьою сіяною. На той час Петра стала 3-ю в історії дебютанткою, якій вдалося вибороти титул. Наступний для неї Підсумковий турнір (2015 рік, вихід у фінал) відбувався вже в Сінгапурі і ось що про це нещодавно сказала сама чешка: «Що я пам'ятаю з минулих турнірів, то корт був трохи повільніший. Але не цього разу, що звісно краще для мене».
 
Форма
 
І Світоліна, і Квітова провалили кінцівку сезону, в цьому не може бути жодних сумнівів. Після US Open на двох вони мають всього 3 перемоги. Якщо Квітова в Ухані переграла хоча б сербку Круніч, то дві перемоги Світоліної відбулися в матчах проти тенісисток другої сотні. До речі, тій же Круніч Еліна незрозуміло як програла в Пекіні, ведучи 6:0, 4:1. Загалом в 2018 році Квітова має 7 перемог над тенісистками з топ-10 (у восьми поєдинках), у Світоліної їх 4 (7). Щоправда, останній з цих переможних 11 матчів датований пам'ятним для нас усіх фіналом Риму.
 

Getty Images. Еліна Світоліна
 
Призові
 
Нагадаємо, що кожна перемога в груповому раунді (раунд Робін) принесе тенісисткам по 250 очок в рейтинг WTA, кожна поразка – 125. Переможниця турніру отримає іще 750 залікових балів, а фіналістка – 330. Максимальна сума – 1500 очок.
 
За кожну перемогу в раунді Робін можна отримати $153 тисячі. Три зіграні матчі незалежно від результату принесуть ще $151 тисячу. Виграш титулу додатково поповнить кишеню на $1,75 млн, вихід у фінал – на $590 тисяч. За виліт в півфіналі передбачена компенсація в розмірі $40 тисяч. Максимальна сума – $2,95 млн.
 
Прогноз
 
Незважаючи на погану форму Квітової, навіть виграш одного сету буде великим досягненям для сьогоднішньої Еліни. Враховуючи регламент турніру, кожна партія Підсумкового турніру буде на вагу золота. В матчах з Возняцкі і Плішковою шансів має бути більше.
 
Проноз Sport.ua: перемога Квітової в 2 сетах.
 
Контори ставлять на вихід Квітової з групи з коефіцієнтом 1,5, на Світоліну – 2,3. Також давайте не забувати, що букмекери минулого року жодного разу не вгадали переможця матчу за участю Світоліної.
РОЗКЛАД ДНЯ
 
ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
 

Опрос

Голосов 330
Как выступит Свитолина на Итоговом турнире WTA?

Выиграет турнир

53 голоса 16.06 %

Дойдет до финала

21 голос 6.36 %

Остановится в полуфинале

71 голос 21.52 %

Отправится домой после группового раунда

185 голосов 56.06 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Кольорова Планета
Світоліна виграє без проблем , 6 геймів за гру це максимум для сьогоднішньої Квітової
ancientgreek
Да уж, мало, що Еля розібрана під кінець, так ще й починає с Петри. Хоча є надіє, що не зажметься в захисті і буде атакувати. Петра звикла ганяти по корту, а не бігати. Тож, якщо зможе зіграти першим номером, то вицарапає результат. В будь-якому разі, скучив вже за Еліною, буду дивитись і вболівати.
captain2009
Конечно, результаты Элины во второй половине сезона совсем не впечатляют, и в этом матче ее все рассматривают как андердога. Может как раз то, что от нее не ожидают победы, и сыграет ей на руку. В конце концов, все когда-либо заканчивается, и неудачная серия тоже должна прекратиться рано или поздно. Многое будет зависеть и от Петры тоже, в какой она форме. В любом случае, я за Элину. Мне очень симпатична Петра, как человек, и после всех наших в туре я болею всегда за нее. Очень хочу увидеть Элину такой, как в Риме в матче против Халеп - агрессивной, злой, с горящими глазами, просто летящей и сметающей все на своем пути. Один хрен, если уж и проигрывать, то в борьбе.
Eurospring
Квітова переможе .
Stanislav Matusevych
Згоден. Шанси дуже малі, тому кефи в буків стрімко падають. Ясно, що 1,5 на Квітову - подарунок долі. Хіба що вона сама все віддасть Еліні, але на це сподіватися...
Кузьмін Володимир (
Админ, субота 20 число, а 21число неділя. Розберіться, будьте ласкаві з календарем.