Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

НХЛ
| Обновлено 19 октября 2018, 16:36
1773
10

Зірки NHL стануть героями нового українського документального фільму

Режисер сиквелу «Американська мрія» готує до виходу новий фільм під робочою назвою «UKE»

| Обновлено 19 октября 2018, 16:36
1773
10
Зірки NHL стануть героями нового українського документального фільму
Uke
Цього разу героями картини Володимира Мули стали хокеїсти, що здобували світову славу: дворазовий володар Кубку Стенлі у складі «Philadelphia Flyers» Орест Кіндрачук, дворазовий володар Кубку Стенлі у складі «Boston Bruins» Джонні Буцик, триразовий володар Кубку Стенлі у складі «New Jersey Devils» Кен Данейко, переможець Кубку Стенлі у складі «Pittsburgh Penguins» Джефф Чичрун, володар кубку Стенлі у складі «Chicago Black Hawks» Ерик Нестеренко, переможець Кубку Стенлі у складі «New Jersey Devils» Брюс Драйвер, триразовий володар Кубку Стенлі у складі «Edmonton Oilers» Майк Крушельницький та найкращий хокеїст всіх часів Вейн Ґрецкі.
 
«Це безпрецедентний для України документальний фільм. Володарі Кубку Стенлі із українськими коренями вперше з’являться на вітчизняних екранах і повідають свої історії становлення та визнання – зазначає режисер картини Володимир Мула. – У той же час, це не буде чисто спортивна історія. Стрічка наповнена неочікуваними викриттями, історичними знахідками та безцінними артефактами, які розіб’ють вщент утрамбовані роками стереотипи».
 
Зйомки документальної стрічки відбуваються у трьох країнах – США, Канаді та Україні. Сценаристом картини виступає відомий телеведучий та документаліст Микола Васильков, а також дослідник Євген Количев.
 
«Фільм розкриває зв'язок між подіями початку 20-го століття, боротьбою за незалежність від більшовицької Росії, хвилями української еміграції та сучасними зірковими постатями у північно-американському хокеї», – зазначає сценарист картини Микола Васильков.
 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ding01
лучше бы сняли документальный фильм о состоянии сегодняшнего хоккея в Украине...
Александр Шевченко
Тот случай, когда деды прожившие всю свою сознатешльную жизнь в Штатах или Канаде, могут пару слов сказать по украински, в отличие от Андрюши Ярмоленка... .
zac76
да-да, минусуем активнее, клоуны