Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
854
0

СКІЦКО: «Зараз для нас кожна гра - вирішальна»

Інтерв'ю з Іваном СКІЦКОМ, гравцем НФК «Ураган» (Івано-Франківьк)

Цієї суботи, 5 квітня, в Івано-Франківську - чергове західноукраїнське дербі «Ураган» - «Тайм». Про важливість таких матчів годі й говорити.
Після того, як івано-франківські футзалісти у двох останніх поєдинках завдали поразки своїм прямим конкурентам у боротьбі за першу п'ятірку (вдома переграли львівський ТВД - 2:1, а на виїзді - одеський «Марріон»), кожна наступна гра проходить для нашої команди під гаслом «все або нічого».
Напередодні чергового принципового двобою з львівським «Таймом» журналіст «ГК» спілкувався з досвідченим «ураганівцем» Іваном Скіцком.

- Іване, у суботу на «Ураган» очікує принциповий двобій з львівським «Таймом». Такі матчі вже традиційно мають статус західноукраїнського дербі...
- Якщо розібратися, львівський «Тайм», окрім того, що є принциповим суперником, також є дуже незручним для нас опонентом. За останні два роки львів'яни частенько відбирали у нас очки: в останніх п'яти поєдинках ми здобули тільки одну нічию при чотирьох поразках. Наш суперник виступає під керівництвом нового головного тренера - досвідченого Станіслава Гончаренка, що спричинило зміну міні-футбольних поглядів і, цілком логічно, не кращим чином вплинуло на результати виступів «Тайму». Звісно ж, ми цим мали би скористатися. Матч буде, знову ж таки, за шість очок. Якщо зараз взяти ту гру, яку показує «Ураган», то в цьому протистоянні я поставив би саме на нашу команду.

- До завершення чемпіонату «Урагану» залишилося зіграти всього сім поєдинків. Як гадаєш, чи до снаги нашій команді поборотися за п'ятірку?
- Погляньте у календар наступних матчів - ми усіх прямих конкурентів приймаємо вдома. А це означає, що зараз для нас кожна гра - вирішальна. Найголовніше, що у гравців з'явилася віра. Віра, що ми виконаємо ті завдання, які перед нами поставило керівництво клубу. Я вивчав календар головних конкурентів - одеського «Марріона» та харківського «Локомотива», в них суперники у тих турах, що залишаються, дещо слабші, аніж в «Урагану». Проте я думаю, що нам посильно завершити сезон у п'ятірці. Розумієте, ще чотири-п'ять турів тому ми навіть не думали про те, що у турнірній таблиці зможемо підійти на відстань трьох очок від третього місця. А зараз - це реальність! Хочу відзначити, що з приходом на тренерський місток «Урагану» двох досвідчених гравців - Корнєєва та Гупаленка наша команда стала зовсім іншою.

- Що, на твою думку, змінилося в команді після призначення нових тренерів?
- Владислав ще як гравець зарекомендував себе людиною хорошою, справедливою, чесною, порядною, пунктуальною. І зараз, вже у якості тренера, Корнєєв продовжує себе досить здорово вести, а ще - він чудовий психолог. Незважаючи на те, що Влад є одним з найкращих футзалістів за всю історію українського міні-футболу, він продовжує бути простою, нормальною людиною. Словом, під його керівництвом особисто мені і, переконаний, усім нашим гравцям приємно працювати. Особливо ми з хлопцями звернули увагу на тренувальний процес - він просто чудовий. Робиш навантаження, вони ніби йдуть сильні, але виконуєш все з задоволенням. Владислав разом з Сергієм Гупаленком постійно намагаються зробити тренування команди цікавими, урізноманітнюючи їх своїми знаннями і досвідом за виступами з попередніх клубів.

- Наскільки зараз відчувається різниця у баченні гри попереднього тренера та теперішнього наставника?
- Зрозуміло, що коли у команді нашими діями керував Тарас Вонярха, він заставляв нас грати так, який вважав за потрібне. Але багато гравців не те, щоб не хотіли саме так грати, вони просто не розуміли його бачення гри. Чому? Одні кажуть, що його тренерський стиль вже реально застарів, інші - нарікають на те, що методи Вонярхи були неефективними, тобто є комбінація, і ти будь-що маєш її виконувати. Більше того, суперники деякі комбінації знали на пам'ять і тому дійсно було важко.
З приходом Владислава Корнєєва ми всі дуже розкріпачились, насамперед, психологічно. Тепер ми граємо у своє задоволення, у свій футбол. Хлопці б'ються, показують той справжній «Ураган», за яким вже заскучили наші вболівальники. А три очки в Одесі після гри з «Марріоном» - для нас більше, ніж перемога. «Ураган» показав справжній командний дух, проявивши бажання, характер. Також за рахунок бійцівських якостей та допомозі Господа Бога, ми зуміли здобути дві важливі перемоги.

- Влітку тобі виповниться 33 роки. Скільки ще плануєш виступати на такому високому рівні?
- Скажу так: я не боюся чорнової роботи чи важкої фізичної підготовки. Безумовно, відчуваю конкуренцію з боку молодих гравців. Це - добре, бо конкуренції я ніколи не боявся, а навпаки, це мене підстьобувало. Коли є конкуренція, намагаєшся весь час прогресувати і додавати у грі. Зрозуміло, що керівництву вирішувати, скільки я ще зможу грати в «Урагані», хоча в мене контракт розрахований ще на рік.

- А як почуваєш себе фізично? Організм ще готовий до досить серйозних вищолігових баталій?
- Фізично я почуваю себе дуже добре, оскільки я дотримуюсь певних режимів. Поки мені Бог дає здоров'я - я буду грати, витримувати усі навантаження і ні на що не скаржитися. Найголовніше те, щоб не переслідували травми.

- До речі, в «Урагані» зовсім нещодавно з'явився ще один тренер, який займається суто фізичною підготовкою команди. Як би ти оцінив його роботу за тих перших декілька тижнів, що ви тренуєтесь під його настановами?
- Видно відразу, що Михайло Іванович є досвідченим фахівцем у своїй галузі. Вже після перших тренувань ми усі відчули на собі його роботу і найголовніше - її ефективність. Він нас чудово підготував у фізичному плані до виїзного матчу з «Шахтарем», бо хлопці впродовж гри почували себе досить добре. Гадаю, він принесе ще багато користі і до кінця сезону, і на зборах у міжсезонні.

- На останній домашній грі з ТВД команду вперше за багато часу активно підтримували найпалкіші вболівальники. Наскільки ця підтримка допомогла перемогти одного з головних конкурентів...
- Останній домашній поєдинок довів, що «Ураган» знову став КОМАНДОЮ, і вболівальники це відчули і справді ожили. Я вам скажу - така була величезна підтримка, що аж мурахи по тілу повзали. Нам дійсно було важко грати проти ТВД, але вболівальники допомагали нам впродовж усього матчу, і в підсумку ми здобули вкрай важливу перемогу. Навіть собі не уявляєте, як приємно, коли тобі скандують «Ураган» - вперед!» чи «Ураган» - давай!». Однозначно, це додає сил і впевненості команді, за що усі гравці щиро вдячні нашим справжнім шаувальникам.

ДО «П'ЯТІРКИ» - РУКОЮ ПОДАТИ!
Завдяки вольовій виїзній перемозі на майданчику одного з головних своїх конкурентів - «Марріона» (3:2), івано-франківський «Ураган» скоротив своє відставання від лідируючої п'ятірки до мінімуму. Більше того, конкуренція у боротьбі за «бронзові» нагороди першості настільки загострилася, що і наша команда зі своєю, здавалося б, скромною сьомою позицією має можливість за сприятливих умов втрутитися у боротьбу за третє місце. Відстань підопічних Владислава Корнєєва від третього місця наразі становить всього три пункти! Більше того, три команди, що посідають 4-6 місця («Локомотив», ТВД та «Марріон»), провели на одну гру більше, ніж «Ураган», чим ми також неодмінно мали б скористатися. А з прямими конкурентами - «Таймом», «Єнакієвцем» та «Локомотивом» ми граємо у рідних стінах.

Цікаво, що «Ураган» залишається другою командою ліги, яка пропускає найменше голів від суперників - в середньому 1,95 гола за матч. Головна запорука такої надійності - чудова гра «у рамці» у виконанні Олега Іжаковського, який номінально є єдиним кіпером івано-франківської команди. Слід також відзначити, що після трьох забитих голів у ворота «Марріона» дещо покращилася ситуація і щодо результативності. Наразі наша команда забиває в середньому по два голи за гру, а Роман Ярий в останніх чотирьох матчах відзначився чотирма голами, три з яких стали переможними для «Урагану». Насамкінець хотілося б додати, що після матчів 24 туру у чемпіонаті знову буде більш як двотижнева пауза, а наступний поєдинок «Ураган» проведе аж 23 квітня на виїзді проти сумського «Універ-Автомару».

Андрій МЕНІВ,  «Галицький кореспондент», www.uragan.if.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?
Футзал | 20 апреля 2024, 02:41 0
ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?

Жеребьевка финального раунда ЧМ пройдет 26 мая в Самарканде

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 2
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.