Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Баскетбол в Европе
| Обновлено 10 октября 2018, 21:28
2886
0

Черкаські Мавпи пройшли до групового етапу Кубку Європи ФІБА

У матчі-відповіді «Мавпи» програли «Керавносу» з Кіпру, однак виграли в двоматчевому протистоянні

| Обновлено 10 октября 2018, 21:28
2886
0
Черкаські Мавпи пройшли до групового етапу Кубку Європи ФІБА
ФБУ
У двоматчевому протистоянні команда Максима Міхельсона виграла у віце-чемпіона Кіпру – Кервноса! Маючи в запапасі 11 балів переваги перед другою грою колектив з Черкас зумів не відпустити занадто далеко суперника на Кіпрі – програвши з різницею, що дозволяла саме Мавпам кваліфікуватися до групового етапу!
 
У зв'язку з тим що три команди, які програли в кваліфікації Ліги чемпіонів - Антверпен (Бельгія), Нижній Новгород (Росія) і Байройт (Німеччина) - відомовились від виступу в основному раунді Кубку Європи FIBA, три кращі команди серед тих, хто програв у другому раунді кваліфікації Кубку Європи FIBA отримають додаткову можливість зайняти три вакантних місця в основному раунді турніру. Визначатимуться ці команди за різницею, яка, ще раз нагадуємо, для Дніпра склала «-7», а для «Керавноса» - 8 балів. 
 
Хід гри:
 
Кіпрський Керавнос більш вдало увійшов до гри, і вже через три хвилини після її початку перевага суперників українського клубу склала 7 балів.  Головний тренер Черкаських Мавп Максим Міхельсон взяв перерву і цим зумів дещо заспокоїти гру. Черкасці зусиллями Конєва, який забив чотири бали поспіль зуміли скоротити різницю в рахунку до трьох балів. На активні дії гостей кіпрський клуб відповів власним ривком, який організували лідери господарів паркету – Абукар та Вілліс. Завершилася ж перша чверть за рахунку 23:15 на користь гостей.
 
В другій десятихвилинці команди продовжили викладатись на повну та приділяти більше уваги захисним діям. Серією ефектних моментів у другому періоді відзначився молодий вихованець українського клубу – форвард Іван Ткаченко, який потужно вколотив згори та забив важливий триочковий. Підсумковий рахунок у першій половині гри встановив триочковий від розігруючого «Мавп» - Клима Артамонова, який власним кидком зменшив різницю в рахунку до 6 балів.
 
Лідери Черкаського клубу Брендон Янг та Олександр Кольченко почали скорочувати відставання вже на перших хвилинах третього періоду, а ще за мить все той же Янг власним лей-апом і взагалі зрівняв рахунок в зустрічі в Нікосії– 36:36. Три бали капітана Олександра Кольченка вивели українську команду вперед. Проте, Керавнос все ж зумів нівелювати відтавання та піти на останню перерву у якості лідера, маючи 3 бали в запасі і цій грі, та дефіцит у 8 очок за результатом двох матчів.
 
В четвертій чверті команди продемонстрували надзвичайно багато фізичної боротьби на паркеті, відвойовуючи та захищаючи буквально кожен клаптик паркету. За такої гри добре себе почував на паркеті Дмитро Липовцев, який хоч і не відзначився жодним набраним балом, проте зібрав одразу 13 підбирань.
 
Завершився ж матч за рахунку 64:61 – мінімальна перемога команди з Кіпру, яка дозволила українській команді успішно кваліфікуватися до групового раунду Кубку Європи ФІБА.
 
Кубок Європи FIBA. Кваліфікація. Другий раунд. Другий матч
 
«Керавнос» (Кіпр) – «Черкаські Мавпи» – 64:61 ( 23:15, 11:14, 15:17, 15:15)
Оцените материал
(10)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

НБА. Сакраменто обыграл Портленд, Бостон перестрелял Вашингтон
Баскетбол | 15 апреля 2024, 09:09 0
НБА. Сакраменто обыграл Портленд, Бостон перестрелял Вашингтон

Сыграны заключительные матчи регулярного чемпионата лиги

Лунин не заслужил? Украинский вратарь не попал в символическую команду ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 15:31 16
Лунин не заслужил? Украинский вратарь не попал в символическую команду ЛЧ

Место в воротах символической команды занял Мануэль Нойер

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.