Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
15438
9

Удав Хабіб проти Кенгуру Макгрегора

Sport.ua розбирає техніку бійців, які в неділю вранці зійдуться в мегафайті

Удав Хабіб проти Кенгуру Макгрегора
Getty Images

Трохи більше доби залишається до мегафайту Хабіб Нурмагомедов  — Конор Макгрегор. Sport.ua продовжує розбір особливостей техніки обох бійців.

Конор Макгрегор

Я не випадково зрівняв в заголовку ударну техніку Макгрегора саме з кенгуру. Всім відомо, як ця тварина може різко, влучно та потужно бити усіма своїми кінцівками і нокаутувати сильну кремезну людину. Конор має вкрай різноманітний арсенал ударів руками та ногами, які перетворюються в урагані серії та комбінації.

Втім спершу потрібно кілька слів сказати про стійку  Макгрегора.  Ірландець  широко розставляє ноги і пересувається так званим тайським челноком — постійними швидкими пружинними рухами ногами. Це дозволяє Конору вкрай різко зближуватися з суперником, стрімко атакувати та також різко розривати дистанцію.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I know you’s have missed me.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

 

Вкрай часто ірландець розпочинає бій лоу-кіком в коліно суперника, намацуючи необхідну дистанцію для подальших атак, також Макгрегор може вкрай різко зробити випад прямою ногою фронт-кік в корпус, а саме прямо в живіт супротивнику, щоб опонент опустив одну з рук і після цього Конор пробиває у стрибку іншою ногою в голову, або робить ефектний удар ногою з розвороту, так звану вертушку.

Втім, враховуючи борцівські проходи в ноги Хабіба, який може швидко вхопити ногу Макгрегора, яка б'є фронт-кік, і одразу опрокинути ірландця в партер, не виключно, що Конор буде вкрай обережним з викорстанням фронт-кіку, аби не дати росіянину зайвих шансів.

Також тренерський штаб Конора хизувався, що саме перед боєм з Хабібом, ірландець відпрацьовує від стрімких борцівських  пірнань росіянина в ноги удар коліном назустріч в голову.

Щодо ударної техніки руками, то звісно слід відзначити, що Макгрегор стоїть в стійці шульги,  і виграє позицію, заступаючи за передню ногу опонента. І тоді в голову супротивнику летить відомий на  увесь світ потужний крос лівою від Конора. Але екзальтований ірландський бородач робить ставку не лише на свій крос лівою. Не менш вражаючим є його аперкот лівою, втім Макгрегор пробиває його не як в класичному боксі - по найкоротшій траекторії, а роблячи так званий круговий аперкот, розганяючи руку для ще більшої потужності удару.

Також в арсеналі  ірландця боковий через руку супротивника зверху в голову.  Суперник намагається блокувати цей постріл ірландця підіймаючи руку, і тут від Макгрегора прилітає аперкот. Зазвичай, після такої потужної серії опонент Конора «пливе», а далі починаються добивання.

Щодо борцівської техніки Макгрегора, яку вважають слабким місцем в його арсеналі, то тут, за словами тренерського штабу ірландця, є значні покращення. Останні два місяці фактично кожного дня в тренуваннях Конора з'явилися відпрацювання борцівських елементів бразильского джиу-джитсу, яке має широкий спектр прийомів на придушення супротивника.

Хабіб Нурмагомедов

Своєю чергою Хабіб, якого вважають королем борцівської техніки, удосконалював свій арсенал прийомів, і цими днями провів спаринги з екс-чемпіоном Bellator в середній вазі Олександром Шлеменком та американцем Джоном Фітчем. Найцікавіше, що саме в  спарингу з Фітчем Нурмагомедов відпрацьовував уникання при борцовському пірнанні зустрічного коліном в голову,  про який хизувався тренерський штаб Макгрегора. Росіянин робив акцент на переводах не в ноги, а саме в корпус.

Де дивитися бій Конор Макгрегор - Хабіб Нурмагомедов

Щодо борцівської техніки Хабіба, арсенал якого складають здебільшого прийоми дзюдо і самбо, в яких основний акцент робиться на створенні важелів для кидків та подальших захватів. Росіянин дуже часто робить  хитрість при боротьбі напівстоячи - начебто дає трошки висвободитися з захвату супротивнику, зробити крок, і одразу робить підсікання і переводить боротьбу в партер. Саме в партері Хабіб скручує опонентів, наче міцний удав, блокуючи і контролюючи кінцівки суперника, аби не отримати підступний удар у відповідь. Дуже показово це продемонстрував росіянин в поєдинках  з Абелем Трухіліо та Рафаелем Дус Анжусом  Соза. 

Ще один вельми цікавий елемент блокувань росіянина, це так званий трикутник, коли Нурмагомедов замикає своїми ногами ноги суперника сидячи напроти нього, той не може висвободитися, а Хабіб  тим часом просто розбиває ударами ліктьми і короткими боковими голову опонента.

Щодо ударної техніки росіянина, то в його арсеналі з'явився новий удар. Тепер Хабіб використовує лівий довгий боковий на стрибку, вкладаючись в удар, аби вивести опонента з рівноваги, і після цього покінчити з ним в улюбленій борцівській манері.

Наостанок хочу зазначити: і для Хабіба і для Конора майбутній  мегафайт в Лас Вегасі, стане не просто знаковим в кар'єрі з точки зору престижу та гонорарів. Аби перемогти один одного і ірландець і росіянин  вивчають нові прийоми, готуючи сюрпризи один одному, і від цього поєдинок може стати ще більш непердбачуваним і цікавим. 

Михайло ФРАДКІН, cпеціально для Sport.ua

Оцените материал
(13)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Алекс Морган
Почему Хабиб может удушить Конора, если МакГрегор имеет пояс по бразильскому джиу-джитсу?!?!? Это раз! Второе - много ли боев Хабиб выиграл удушением???? Он валил соперников и выигрывал либо ударами по уже лежачему, либо решением судей! Если он душил, то только свою кобру
zirkaa
Введите в интернете "макгрегор и путин', посмотрите фото, а потом решайте за кого болеть в этом поединке.
lebroncavs
Кста, вес уже сделали оба, внешне Кебабу сгонка далась тяжелее
Oleg Dichenko
За Конора МакГрегора!
art1denis
кроме РЕКЛАМЫ БОЯ из каждого утюга и всего этого театра реслинга из саус парка, я не понимаю что в этом бое такого.
iravvik1983
хабиб удушит конора!!